Conform doxei creștine, se zice că dacă te rogi Dumnezeu îți dă putere să treci peste toate.Că real nu se întâmplă așa, asta e altă poveste.în cazul ăsta dacă eu aș fi „victima" precis mi-ar pica din cer un ștreang sau un pistol.; POC și l-aș vedea pe Dumnezeu(ul meu desigur)
Se vede ca habar nu ai ce scrie in Biblie. Oamenii au fost creati sa se iubeasca. Dumnezeu nu a creat omul ca sa se imbolnaveasca si sa moara.
Pentru ca Dumnezeu nu întreține perfect trupurile oamenilor. E o consecință a alegerii strămoșilor noștri Adam si Eva. Dumnezeu respecta decizia lor luata in aproximativ 3999 ien. Controversa nu a fost doar legat de oameni ci si de rebeliunea demonilor începând cu Satan.
Noroc ca nu exista zeul evreilor ca altfel poate pateam toti ce zicea basmul biblic cu cele 10 plagi din Egipt.
Crestinii sunt asa de spalati pe creier ca se roaga la zeul biblic chiar si atunci cand nu mai au nicio sansa. In caz ca moare cineva intr-o situatie de genul, crestinii ignoranti si spalati pe creier imediat gasesc scuza: "nu a fost voia domnului".
N-ai ce pretentii sa ai de la oamenii astia. Au toate informatiile sub nas si ei tot spalati pe creier sunt.
Termenul "credincios" defineste mai degraba pe cei care cred in zeul evreiesc.
Crestin = a crede = credincios
Oricum termenul de "a crede" si-a cam pierdut sensul original. Din cauza crestinismului, in prezent termenul asta inseamna mai degraba a crede orbeste si nicidecum a crede in ceva dovedit.
Daca trebuie sa mori vei muri chiar daca iti va da cineva de mancare, daca nu trebuie sa mori vei trai, deoarece Dumnezeu gaseste o cale pentru a te ajuta asa cum a gasit si pentru evrei la exod
Dacă ai lângă tine un om care te ajută în suferință, mulțumește-i. Și mulțumește-i și lui Dumnezeu că i-a dat gândul bun.
Dacă nu ai, roagă-te să-ți dea, de asemenea roagă-te că dacă e voia Lui să fii vindecat să fie așa, iar dacă nu - să te ajuțe să treci cu demnitate prin suferință, fiind o pildă de răbdare și dragoste pentru cei care te văd sau aud despre tine.
Un creștin privește dincolo de viața aceasta, care e un test, la veșnicia fără suferință (care are loc după învierea drepților la revenirea lui Isus). Dumnezeu te ajută să ai în minte această imagine.
Am scris deja.
Foarte posibil. Și?
Cu speranță.
„Dacă numai pentru viața aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci suntem cei mai nenorociți dintre toți oamenii!" (1 Corinteni 15:19)
Creștinul are nădejdea vieții veșnice pe Noul Pământ:
1. Isus revine.
2. Cei drepți sunt înviați și împreună cu sfinții în viață sunt luați la cer pentru o mie de ani. În timpul ăsta Pământul e pustiu și este făcută judecata celor răi.
3. După mia de ani Isus și sfinții coboară pe Pământ. Sunt înviați cei răi, se execută sentința divină asupra lor potrivit cu faptele lor. La final nu rămâne nici rădăcină (Satan), nici ramură (supușii lui).
4. Pământul e refăcut și populat din nou (ca și înainte de căderea în păcat a lui Adam și Evei) de ființe neprihănite (oameni răscumpărați din păcat și refăcuți după chipul divin prin puterea Evangheliei).
5. O veșnicie de fericire. Răul nu poate să apară din nou pentru că s-a demonstrat care îi sunt consecințele. Și Dumnezeu n-a forțat pe nimeni.
Alternativa ar fi fost ca Dumnezeu să construiască din start ființe-robot care nu pot să greșească. Dar o ființă atât de automată nu poate iubi și nici nu poate înțelege dragostea.
Deci, da, pot să mor cu încredere, datorită faptului că știu în Cine cred. Voi fi înviat și voi trăi fericit o veșnicie.
Dumnezeu cateodata trimite binecuvantari unui om spre al aduce la pocainta si la viata, alteori trimite judecata. Iti dau un exemplu, un om foare bogat era bolnav si octorii iau spus ca nu mai are mult de trait si a decis sa vanda o parte din avere si sa o imparta, din acel moment trupul sau incepea sa se insanatosasca, nu dupa multe zile a devenit iarasi sanatos si a mai trait inca 40 de ani, si s-a ucurat de toate lucrurile de care nu se bucurase pana atunci. NU inseamna ca trebuie sa iti vinzi averea, pe Dumnezeu nu Il intereseaza asta, Da El vrea sa ajuti si sa imparti din ceea ce ai tu si altora, dar Dumnezeu te vrea pe tine, tu esti important pentru El. Vino la Isus si nu iti va lipsi nimic, El va avea grija de tine. Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise si nu te condamna, ci din potriva, vrea sa te salveze din starea de pacat si de lucrurile care nu au ce cauta in viata ta. Din momentul in care ti-ai pus increderea in fiul Lui, Hristos vine in viata ta si devine tovarasul tau de calatorie, merge cu tine prin aceasta viata si nu te va parasi niciodat ''nicidecum n-am sa te las cu nici un chip nu te voi parasi'' Dumnezeu te iubeste si te accepta asa cum esti tu, nu trebuie sa te schimbi si apoi sa vii la El, te va primi asa cum esti tu, pentru ca esti copilul lui. Dumnezeu iti vorbeste si prin alti oameni, prin vorbele sau prin faptele lor, vezi brusc ca cineva te imbratiseaza, isi pune bratele in jurul tau si iti spune ''vreau sa stii ca voi fi langa tine in toate momentele, voi fi cu tine si la bine si la greu, te poti baza pe mine'' cam asa ceva ar spune Dumnezeu, cand dormi El sta la apul tau si te vecheaza cu drag, nu esti niciodata singur. Daca vrei sa fii fiul lui trebuie sa iti pui increderea in El, printr-o rugaciune simpla care suna cam asa ''''Doamne isuse am pacatuit impotriva ta, a vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatului meu, cred ca tu esti fiul lui dumnezeu, si te primesc pe tine ca mantuitor personal si ca domn al vietii mele, imi predau viata tie''
din acest moment duhul sfant vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, si nu vei mai fi despartit niciodata de dragostea, iubirea, caldura, grija tatalui ceresc'' cand vei alege sa fii fiul lui, toate pacatele tale sunt sterse, ai puterea invierii lui Hristos in tine si vei fi pentru totdeauna fiul Lui Dumnezeu
RAY întreabă: