Șerpii vorbesc între ei „ în limba șerpilor", întrebarea este în ce măsură oamenii reușesc să înțeleagă corect „ în limba șerpilor".
Există și comunicări ne verbale, între oameni sau între oameni și animale.
Depinde în ce măsură și reușesc asemenea comunicări ne verbale.
Dacă oamenii de tip Făt-Frumos vorbesc în basmele românești cu caii, sau cu alte animale, de ce în basmul cu Adam și Eva, Eva de ce nu poate să vorbească, cu șarpele?
Dacă scrii şi o carte despre asta şi inventezi o telenovelă despre 2 oameni care au vorbit cu şarpele şi incestul era la ordinea zilei...s-ar putea ca peste 2000 de ani să te creadă câteva cete de încuiaţi.
Poate nu iti pot dovedi, dar asta nu inseamna ca nu s-ar fi si intamplat daca tu nu ai vazut. Ai sa te poti convinge cand ai sa treci prin aceeasi experienta, nu cand ti se va povesti aceasta. Nu pot spune ca nu exista aurora boreala atata timp cat doar prietenul meu a vazut-o, iar nu eu. E fals sa il acuz de minciuna doar pentru ca eu nu am participat la aceasta. Atunci cand am sa vreau sa vad, o sa si pot, deci faptul ca nu am vazut-o, nu o desfiinteaza.
A mintii, inseamna a incerca pe cineva sa faci sa creada, ceva ce nici tu nu ai vazut, si nu crezi in asa ceva. Mai pe scurt, daca tu Nu ai vazut un film, si spui unui prieten ca l-ai vazut, minti.
Daca tu ai vazut un sarpe, si crezi in sarpele ala, ca el vorbeste, crezi in ce ai vazut, si ii spui alte persoane, nu e minciuna
E adevar ce logica ai
Ms Sper ca te-am ajutat
Deci crestini care vor sa convina oamenii ca serpi vorbesc nu mint ei spun adevarul
Deci crestini care vor sa convina oamenii ca serpi vorbesc nu mint ei spun adevarul
--------------------------------
Asta nu se stie, dar nu te pune in ipostaza de a crede ce zic ei...crezi doar daca vezi.
Daca eu afirm ca ai omorat pe cineva nu trebuie sa dovedesc ca ai comis o crima?
Ba da, logic ca trebuie sa o dovedesti...asta semnand ca. acela care trebuie sa te creada trebuie sa vada ceva despre acea crima ca sa te creada...
Depinde. Fiecare crestin are felul lui de a crede in Dumnezeu, nu poti convinge pe un crestin ca exista sarpele vorbitor daca acel crestin nu crede in el, cum este si Bybanu, este genul de om care nu crede daca nu vede, si trebuie sa respecti asta, nu sa te iei la cearta cu el
Sarpele vorbitor, este o metafora, este o inchipuire a raului, dupa cum spune Biblia ca sarpele era de fapt diavolul, nu vrea sa evidentieze ca sarpele este de vina, sau e rau, etc, ci doar ca Diavolul poate lua mai multe forme si ca ne poate pacalii usor, daca nu stim sa ne impotrivim.
In acel capitol al Bibliei evidentiat este Diavolul, transformat in sarpe, nu un sarpe care vorbeste.
Acum sa revenim la crestini.
Sa incerci sa convingi un crestin ca un sarpe a vorbit, este destul de greu, insa, sa-i convingi, ca un sarpe a vorbit, acela fiind diavolul, este mai usor, pentru ca crestinii, majoritatea cred in Diavol.
Cum am zis, exista mai multe tipuri de crestini. Spre exemplu eu, sunt genul credul, care crede in multe chestii, magie, magia focului, apei, diavolul, etc. Nu ma duc la biserica, si nu am citit mult din Biblie, pentru ca inca sunt tanar si nu am rabdare, pentru a sta si a o intelege. Insa desii cred in toate alea si nu ma duc la Biserica, ii sunt credincios lui Dumnezeu, spun rugaciuni, ma inchin cand trec pe langa o biserica, etc.
De felul meu sunt mai "rar", mai diferit, si vad lucrurile distinct fata de altii, si de aia sunt tratat altfel, ce am spus mai sus, am spus din experienta, si din ce stiu.
Vezi tu cel care afirma trebuie sa dovedeasca cele afirmate
Eu nu ma cert cu el vorbim, daca un crestin nu crede asta de ce ar crede in invierea lui isus?
Tati, daca tu nu poti crede pe cineva, acela nu inseamna ca minte... uite:
Eu am avut probleme azi cu browserul meu google chrome. Ok...Ma crezi sau nu?
Daca nu ma crezi, nu inseamna ca eu mint. Eu zic adevarul, ca nu am cum sa-ti dovedesc, asta e alta treaba.
Ohoo, la ce ai spus tu aici "Daca eu afirm ca ai omorat pe cineva nu trebuie sa dovedesc ca ai comis o crima? ", aia deja este o acuzatie, care trebuie dovedita!
Difera de sarpele vorbitor, aici nu trebuie dovedit nimic, tu crezi in Dumnezeu, si multi stiu ce inseamna "sarpele vorbitor", dar pe el nu-l acuzi, ci doar vrei sa dai lumii stire despre el, cand spui "sarpele vorbitor exista, pentru ca eu cred in el" e una, cand spui "bybanu a comis o crima, nu pot s-o dovedesc dar cred ca a comis-o" e altceva aia e o acuzatie...
App, nu-i tin partea lui bybanu, si nici tie, sunt neutru, dar ce respect deocamdata la bibanu, este faptul ca el este crestin, nu crede in Dumnezeu, insa spre deosebire de altii, nu-l insulta si nu-l acuza, e ceva bun.
Si imi placi si tu de asemenea pentru ca esti foarte curios, asta e bine, dar sa tii minte ca, curiozitatea are si ea limitele ei
Tu intelegi ce vrei, era un exemplu
Te cred multi au si eu am
Http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=ro&answer=95669
Stiu, am dat doar un exemplu (adevarat) ca sa iti arat ca:
-daca cineva a vazut ceva, si ii spune si altuia fara sa aiba dovezi nu inseamna ca minte.
Asta ce este? face parte din descutie? vorbeam de credinta si un sarpe si s-a bagat chrome
Normal ca nu, dar nu putem in oricine
I-am explicat chestia cu crezutul...
Acuma, ori de la tine, ori de la mine, ori de la tine, dar mai bine de la amandoi, sper sa fi inteles ceva, sa nu fi vorbit degeaba...
Întrebarea ta mi-a adus aminte de afirmația :
Dacă un singur om are un prieten imaginar este considerat nebun, însă dacă milioane de oameni au același prieten imaginar aceea se numește religie.
De ce ar fi minciuna, atata timp cat tu ai vazut asa ceva si crezi in asta.
E minciuna atunci cand, nu ai vazut sarpele vorbitor si incerci sa minti pe cineva ca tu asa ai vazut.
Orice crestin mar convinge ca e real
Ce conteaza daca esti crestin sau nu?
-problema e la tine.ca tu crezi orice.
-daca ala te convinge sa crezi ca sarpele vorbeste...inseamna ca te poate convinge sa te sinucizi
Tu esti crestin?
Cam da.de ce?
Crezi in sarpele vorbitor sau nu?
Nu cred, deoarece nu am vazut.
Nu sunt omul care sa cred orice. Cred doar ce vad, aud si simt.
Oi fi crestin...dar nu am nici-o treaba cu Dumnezeu si ceva legat de asta, nu cred in D-zeu ca nu l-am vazut...dar totusi, nu imi bat joc de El.
Un crestin crede in dumnezeu sa stii, un ateu observa nu CREDE E O DIFERENTA in ce vede, aude, nici eu numi bat joc de cineva doar sunt curios
Tati, tu doresti a sti, daca un om a vazut ceva si ii spune cuiva acest lucru, este minciuna da?
Ce are asta, de-aface cu crestini.ateii?
Eu consider orice afirmatie facuta fara dovezi o minciuna
frato întreabă: