| Parakeets a întrebat:

Dacă eu cu un prieten, avem gânduri de ducă, dar noi decidem în final (fizic vorbind) să nu ne sinucidem și va rezulta deci (fizic, legal, vorbind) omucidere/crimă, în fața Lui Dumnezeu va părea ca ce?

Credeți că va mai pune la socoteală, faptul că noi, dorința noastră a fost să plecăm, să renunțăm la luptă, deci sinucidere sau o va lua doar ca o simplă crimă între prieteni? happy

Adică nu știu dacă ne va încadra la criminali sau sinucigași. happy
Și dacă ar fi în final considerată crimă, credeți că avem șanse de rai? Adică dacă ne-am trăi măcar ultimele clipe în cele mai ortodoxe feluri, și decidem să comitem crima asta, ne va ierta? sad

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

"Cum i-a mântuit pe aia de prin jungla amazoniana care nu au avut vreodata contact cu civilizatia si care se inchina la copaci?"
Cei care nu au cunoscut, care nu au auzit de Dumnezeu și de Legea Sa, și-au făcut singuri o lege a lor. Și-au făcut o moralitate, ovlege a lor unde cunoșteau ce este bine și ce este rău.
Dintre aceștia, cei care au făcut binele vor fi mântuiți; iar cei care au refuzat să facă binele nu vor fi mântuiți. La fel cum este și astăzi: toți oamenii știu ce este bine și ce este rău. Depinde de alegerea fiecăruia. Nimeni nu va avea scuze pentru că celălalt sau ceilalți au fost mai răi. Și rădăcina fărădelegii dar si ramurile ei vor fi arse.

În privința bisericilor mai înalte... Casa lui Dumnezeu trebuie să fie cel mai frumos lucru; trebuie să fie ceva deosebit, pentru că este locul unde se întâlnește prezența Lui prin Duhul Său Sfânt. Nimic din ce este sfânt nu trebuie să ajungă ceva cotidian, ceva cu care să ne obișnuim. Ci în mintea și inima noastră lucrurile sfinte trebuie să fie deosebite în mod categoric de cele uzuale. În vechime Dumnezeu a interzis ca cineva să-și facă acasă tămâie sau alte lucruri asemănătoare ce erau folosite în închinarea în locașul sfânt. Asta tocmai pentru ca sacrul să nu ajungă ceva uzual; pentru că odată ajuns uzual va ajunge ca sfințenia să fie tratată ca ceva omenesc; spiritualitatea oamenilor va scădea până la dispariția ei -spre răul oamenilor. Este adevărat că nu este scris nicăieri în Biblie ca bisericile să fie ridicate ca cele mai înalte clădiri; ba încă apostolul Pavel vorbește despre biserica din casa unuia și a altuia. Adică orice grupă de rugăciune era considerată ca fiind o biserică. Asta pentru că libertatea religioasă a creștinilor era categoric interzisă; cunoaștem asta pentru că apostolii au fost omorâți, iar mulți creștini au fost persecutați și aduși în arenele romane să fie devorați de animale spre deliciul păgânilor. Dar când astăzi există libertate religioasă, atunci lucrurile stau altfel. Și știm că în curând se va ajunge mai rău decât în vremurile romane, cu toată libertatea și moralitatea cu care se lauda astăzi ateii. Ei înșiși nu vor fi în locul spectatorilor, ci vor fi în locul fiarelor sălbatice. Da, așa va fi, chiar dacă nimeni nu crede lucrul acesta astăzi, și chiar daca se va jura că nu fi pus într-o astfel de poziție. Cine va trăi până în vremurile acelea, va vedea cu ochii lui și va sfâșia cu mâinile lui pe credincioși.

Vorbind de corupția din bisericile amintite de tine, află dar că lucrul acesta a fost dintotdeauna. În ce privește biserica majoritară ți-am spus mai sus ca însăși organizația ei este împotriva Legii lui Dumnezeu, chiar dacă Dumnezeu îi iubește pe oamenii care se închina în ea. Nu vorbesc despre ea pentru că nu fac parte din ea.
Tu poate să m-ai înțeles greșit. Eu chiar insist ca oamenii să se roage direct lui Dumnezeu, fără intermediari. Cât timp privim la cei răi nu putem să privim și la Dumnezeu.

33 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonimg):

Uite ca exista tari cu educatie non-mistica unde e anormal de bine daca ne raportam la ce zici tu. Si vezi ca o dai in acadele cu legea sfinta si buna si... serios, ia si citeste VT. Nu ca noul ar fi cu mult mai breaz...
P.S. E asa de greu de acceptat ideea ca mori, ai inchis ochii, si gata? Nu mai e nimic-nimic dupa aia?

| anonimg a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

""E asa de greu de acceptat ideea ca mori, ai inchis ochii, si gata? Nu mai e nimic-nimic dupa aia?"

Veșnicia a fost scrisă în noi, și nu trebuie să ne dăm bătuți până ce nu găsim corespondentul ei ceresc.
Veșnicia poate să o ofere doar cineva care trăiește veșnic.
"Fariseii au întrebat pe Isus când va veni Împărăţia lui Dumnezeu. Drept răspuns, El le-a zis: „Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile.
Nu se va zice: „Uite-o aici!" sau: „Uite-o acolo!" Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru."" (Luca.17:2,21)

Este dreptul nostru să investim toate speranțele noastre în Împărăția lui Dumnezeu. Este o tragedie să nu ne folosim de acest drept. Ne putem bucura încă de pe acum de veșnicie. Și ce este această viață veșnică?
Ioan capitolul 7 în rugăciunea spusă de Mântuitorul: "Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu."
Cunoașterea personală a lui Dumnezeu este viața veșnică. Nu este efectul de turmă, pentru că mântuirea este personală; cunoașterea de Dumnezeu este personală. Atunci când ajungem să cunoaștem pe Dumnezeu, atunci ochii ni se vor deschide și viața noastră se va schimba, pentru că ea se ca contopi cu viața veșnică. Omul însuși va cunoaște acest lucru. Latura spirituală va începe să funcționeze și atunci chiar viața aceasta trecătoare va fi privită cu alți ochi. Bucuria cunoașterii lui Dumnezeu va exista în noi și când ne culcăm și când ne trezim."

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonimg):

Lasa citatele din bazaconia aia de carte de basme. Uita-te in jur un pic.