Pai are, astea sunt comportamente primitive si sunt o dovada a faptului ca evolutia e reala, la fel cum e si sughitul la noi.
Daca nu era reala, nu trebuiau sa se invarta, ei fac chestia asta cu un motiv, obiceiul asta dateaza de zeci de mii de ani.
Daca pamantul are 5000 de ani asa cum zice biblia si evolutia nu exista, adica oamenii nu au evoluat din alte specii de primate, atunci obiceiul cainilor precum si multe alte lucruri se bate cap in cap cu ce spune biblia, deci e o minciuna.
)Și dacă nu e un comportament primitiv, ci doar un joc a lor? Nu ai văzut pana acum animale care sa se joace? Întreaga ta teorie cade atunci. Oricum, nu poți demonstra strict științific ca e un comportament primitiv.
Biblia nu zice ca Pamintul are 5000 de ani, de fapt 6000. Ziua ca etalon cum o știm noi, de 24 de ore, apare abia în a patra "zi" a creatiei, cand a fost creat soarele, care sa stabilească durata unei zile. Și, dacă mai pui și locul din Biblie unde spune ca la Dumnezeu o zi e ca o mie de ani și o mie de ani ca o zi, e clar ca cele 6 zile ale creatiei pot fi ere. Din a șasea zi, sunt 6000 de ani, înainte de ea și după început, puteau fi milioane. Sunt credincios, dar nu cred în creația de 6 zile, care ar data Pamintul la 6000 de ani. Nu cred nici in evoluție, mai ales cand mi se aduce ca dovada a ei faptul ca ciini se invirt în jurul cozii. Ca sa dovedești evoluția, trebuie sa urmărești cel puțin o specie timp de cateva mii de ani, ca să vezi schimbările aduse de evoluție, căci ea e un proces ce se misca foarte încet. E ca și cand ai trai cateva secunde, și ar trebui sa demonstrezi ca soarele se misca pe cer. O poti face după o umbra, dar în cateva secunde nici o umbra nu se misca suficient ca să îți dai seama ca soarele se deplasează pe cer. Aia ar fi demonstrație științifică. În rest, e pura teorie. Oricum, de - a lungul a mii de ani, omul a creat multe soiuri, ciini sunt reprezentativi, dar niciodată vreo specie, nu a transformat un ciine în cal.
Religiosii spun asta, mai exact la cei fanatici. De exemplu avem un user fanatic pe platforma asta care e martor a lui iehova spunand ca evolutia nu e reala, ca asta e o prostie iar armaghedonul se apropie. Uite un exemplu:
https://www.tpu.ro/......pidemiile/
Doar uita.te ce intrebari si ce raspunsuri da acest religios fanatic care intr.un final (acum cateva zile) si.a luat ban sub motivul: "Abuzul de raspunsuri pentru a promova un site extern religios, manifestări ale intoleranţei faţă de opţiunile religioase ale altor utilizatori", si care bineinteles ca omul n.a rezistat sa se opreasca din a indemna si alti oameni la religia sa facandu.si alt cont, mai exact asta:
https://www.tpu.ro/utilizator/abmcie
Si adaptarea nu tine de evolutie?
Au dezvoltat o toleranta la ele deci s-au adaptat, au evoluat.
Asa o sa se intample si peste mii, zeci de mii de ani cu alte animale, o sa se adapteze perfect la mediul in care traiesc, o sa le dispara anumite lucruri si o sa le apara altele probabil.
Vulpile crescute de om, sunt mult mai diferite fata de alea din salbaticie, chiar daca sunt aceiasi specie.
In 30 de generatii au evoluat si s-au adaptat la mediul in care traiau, urechile li s-au micsorat, auzul li s-a diminuat, fata nu mai era la fel ca la cele din salbaticie, etc... evolutia e reala.
Trebuie doar sa te uiti la stramosii animalelor din ziua de astazi si o sa iti dai seama, numai daca esti orb nu vezi.
"Adaptarea e una, tine doar de o specie, poate chiar doar de un individ" cine a spus asta?
"evoluția e mult mai mult, presupune transformarea unei specii in alta"
Cine a spus asta? Din ce surse va luati informatiile ca vreau si eu.
O specie nu evolueaza intr-o alta specie.
Animalele nu evolueaza ele ca asa au chef, evolueaza cat sa aiba cele mai optime insusiri pentru mediul in care traiesc in functie de specie, deci se adapteaza la mediul ala.
De-asta n-ai 4 maini, ca nu ai nevoie de atatea, 2 sunt suficiente.
Fie ca ne place sau nu, evolutia exista si se intampla in fiecare zi putin cate putin, nu se petrece peste noapte.
Fii serios. Nu ai fost niciodată pus în situația de a avea nevoie de cel puțin încă o mina? Doar dacă stai degeaba ți - s de ajuns doua. De ce evoluția a regresat și nu avem 6 membre cum au albinele? Sau sa ne fi folosit măcar și picioarele, ca maimuțele. Unde e adaptarea aici, lucram mai mult ca ele cu miinile, și totuși, picioarele le folosim doar pentru a merge. Unde e adaptarea aici? Asa ca, rizi degeaba.
Esti adaptat perfect la mediul in care traiesti.
Nu ai nevoie sa iti folosesti picioarele pe post de maini, nu esti maimute, alea le folosesti sa te deplasezi si sa alergi (oamenii sunt cei mai longevivi alergatori dintre toate animalele).
Albinele sunt insecte, de-aia au 6 membre, la cat sunt de mici insectele, au nevoie de mai multe picioare, nu există animal cu mai mult de 4 membre.
Oricum, barbatul are mai multe membre, cand eram mai tanar si caram ceva greu, le caram pe...
...pe coada?
"Oamenii sunt cei mai longevivi alergatori dintre toate animalele" Cred ca gheparzii ne cam invidiază... Dar, na, ei aleargă pe patru labe. Însa as vrea eu sa aleg asa rapid și asa de mult ca un struț.
Dacă e după adaptare, cu toate mașinile, trenurile, avioanele și stilul e viata sedentar ce îl avem în ultima suta de ani, ar trebui sa ne scadă picioarele, ca nu le prea mai folosim.
Am spus longevivi, nu rapizi
https://www.youtube.com/watch?v=grPUHJmTXGg
Uite ca sunt, oamenii pot alerga cele mai mari distante fara oprire pentru ca pot transpira si nu se supraincalzesc fata de restul animalelor.
Ghepardul daca alearga cu 100km/h+, o face timp de maxim un minut, apoi sta si trage aer 2 ore.
"Dacă e după adaptare, cu toate mașinile, trenurile, avioanele și stilul e viata sedentar ce îl avem în ultima suta de ani, ar trebui sa ne scadă picioarele, ca nu le prea mai folosim"
Nu te supara dar esti chiar incult, n-are rost sa imi pierd timpul daca nu vrei sa retii nimic.
Un sfat pentru tine e sa citesti si sa te documentezi, prima oara ai intrebari apoi vii cu opinii, nu invers.
Va urez o zi buna.
Mai, tu nu ai auzit de lupi? Ei sunt cei mai longevivi. Se zice ca pot face și 50-60 de km pe noapte.Și cred asta, am avut de -a face cu unul, a făcut cateva secunde prin zăpadă de 30 de cm o distanta de 200 de m. De nu aveam ciine cu mine, ma trezeam cu el în spate. Adevărul e ca sunt n specii care ne depășesc, orice ai zice, și in aceasta privința nu poate fi vorba de evoluție.
Hai sa fim serioși. Citi dintre noi aleargă distante mari? Un procent foarte mic. Cei mai mulți sunt comozi, prefera sa, se miște cu ajutorul tehnologiei. De aceea ziceam de mașini. Chiar și eu, care ador mișcarea, prefer bicicleta. Nu am zis - o la bîză, e un fapt, dacă continuam asa, după evoluție raminem fără picioare, căci nu mai avem prea multa nevoie de ele. De aceea mi - e ciuda pe maimute, ele măcar pot folosi picioarele ca miini, și consider ca noi am involuat fata de ele, dacă e sa ne luam după adaptare.
Și dacă tu nu vrei a înțelegi ce zic, nu ma fa incult, mai ales ca nu ai adus un contraargument. E ușor sa aduci jigniri, mai greu sa demonstrezi ceva
Am adus contraargumente documentate, nu vorbesc din auzite.
Am spus ca oamenii alearga CEA MAI MARE DISTANTA fara oprire, nu am adus vorba de viteza, si da, cam orice animal ne intrece la viteza, cainii, lupii, etc...
Lupii alearga kilometrii intregi la viteze de 50-60km/h cand vaneaza, iar cand merg normal, patruleaza cam cu 8-10km/h, nici cel mai rapid om din lume daca ar alerga cu 10km/h mai repede, tot n-ar putea sa intreaca un lup.
Dar daca ar fi sa compari distanta parcursa, sa pui un lup sa alerge 100mile (160km, sunt maratoane de genul), si un om, cel mai probabil omul o sa castige maratonul pentru ca nu se supraincalzeste ca restul animalelor pentru ca n-are blana si poate sa transpire.
Ghepardul ar fi printre ultimii care ar ajunge la linia de finish.
Nu e nevoie sa ma crezi pe cuvant, poti sa urmaresti maratoane pe yt, daca vrei iti dau si link-uri.
Doar cei care au un mod de viata activ si se antreneaza pentru alergat pot sa alerge distantele alea, daca pui un om sedentar sa alerge, aluia in 200m deja ii ies ochii din orbite.
"Nu am zis - o la bîză, e un fapt, dacă continuam asa, după evoluție raminem fără picioare, căci nu mai avem prea multa nevoie de ele"
Uite ca totusi iti folosesti picioarele zilnic. Noi avem abia 50-60 de ani de cand utilizam masini majoritatea, evolutia nu se intampla peste noapte si nu ramai fara picioare ca asa vrei, ea stie mai bine.
Tu te uiți la ce zici?
Citi dintre noi pot alerga mult fara oprire? Și cit? Vorbești de maratoane de 160 de km. Sa fim serioși. Chiar de ar putea, doar cateva exemplare dintre noi ar face - o. Cu o floare nu se face primăvara. Cu un exemplar sau doua, nu poți defini o specie. Și chiar vrei sa cred ca tipul f din clip a alergat non-stop 350 de mile? E o gluma buna aia. Gindeste un pic, e vorba de peste 600 de km! Mai mult decat drumul e la București la Timișoara, care mie cu bicicleta anual îl fac în 6 zile, și sunt fost sportiv de performanta (dar încă performez), și bicla e una serioasa, de 1600 de euro. E stupid sa crezi ca cineva a alergat distanta aia fără oprire.
Cred ca nu ai habar de ce este un maraton. Se zice ca nu primul e cistigator, ci oricine trece linia de sosire. Pentru ca e cea mai dificila cursa. Primul care a făcut -o, după bătălia de la Marathon, de acolo ii și vine numele, a murit. Cursa asta nu ne sta în fire, nu e ceva ce putem face în mod obișnuit ca oameni, necesita pregătire, antrenament, și asta cu minuțiozitate. Pentru ca cei mai antrenați au momente pe traseu cand corpul cedează, dar mintea și voința îl determina sa continue, dacă e după instinct, corpul cedează si se oprește, dar voința îl determina sa continue. Maratonul e o alergare a voinței. O voința ce trebuie antrenata cu mult înainte, cu luni de zile. Pot spune ca știu destule despre maraton și alergarile de anduranta, pentru ca încă as vrea sa particip la unul. Dar nu am avut încă curajul sa încep pregătirile. În mod normal, oameni nu rezista mai mult de citiva km sa alege. Și după asta ar trebui sa definești specia, nu după exceptii. Și dacă adaugi faptul ca avem tot mai multe mijloace de locomoție, care ne fac la general sa ne folosim picioarele mai putin, e clar ca mușchii picioarelor se vor atrofia, și după generații pot sa scadă, pentru ca dacă mie mi se atrofiaza pentru ca stau în fotoliu prea mult, genetic vorbind transmit asta copiilor mei, care dacă știu eu stau în fotolii transmit mai departe și poate mai grav atrofierea, și asa, după generații întregi, evoluția face sa ni se micsoreze picioarele. Ca asa ne adaptam la mediu.
Oricum, cand ai zis ca "ea știe mai bine" (evoluția) ai cam dat-o în bara. Știe? Dacă știe ceva, e o persoana. Și atunci, fie ca îi zici Doamna Evolutie, fie Domnul Dumnezeu, tot aia e, e o persoana care conduce totul, și mergi și tu pe divinitate. Doar ca o numești "evoluție".
Daca oamenii nu pot alerga mai mult decativa kilometrii fara oprire, atunci cum pot alergatorii astia sa alerge 42 de kilometrii fara oprire la un maraton?
https://www.youtube.com/watch?v=gjkmV3urxy8
Uite ca si eu alerg, pot alerga kilometrii fara sa obosesc, cel mai mult am alergat 10km fara oprire.
Da, picioare dupa generatii probabil ca scad, dar vorbim de zeci, sute de generatii, schimbarile sunt infime de la o generatie la alta.
"Oricum, cand ai zis ca "ea știe mai bine" (evoluția) ai cam dat-o în bara. Știe? Dacă știe ceva, e o persoana. Și atunci, fie ca îi zici Doamna Evolutie, fie Domnul Dumnezeu"
Nu am dat-o in bara, evolutia este un proces prin care organismele se adapteaza la mediul in care traiesc, deci anume procesul asta se face singur in multi ani si ani.
Inca nu stim complet de ce si cum se intampla, dar uite ca se intampla.
Fie ca iti place sau nu sa admiti, oamenii sunt printre cei mai longevivi alergatori din lume, sunt o gramada de studii care demonstreaza asta, e suficient sa cauti.
Acum depinde de temperatura ambientala, de teren si de umezeala de afara, in unele conditii pot fi intrecuti de animale.
Un maraton presupune multă pregatire. Unii se pregătesc și doi ani pentru el, chiar dacă sunt sportivi. Fără pregătire, nu reușești.
Ai alergat 10 km. Confirma ce am zis, ca putem alerga citiva km. De ce te - ai oprit? De ce nu alergi mereu? Hai, recunoaște, nu ne sta în fire sa fim alergători. Nu suntem buni la asta.
Am vrut sa-ti dau raspuns dar am apasat pe intrebarea unui user si s-a sters, sa-mi bag picioru in el de site.
Pe scurt, n-am alergat mai mult ca n-am avut de ce, asta nu inseamna ca nu puteam.
O persoana sedentara poate alerga kilometrii intregi in 3 luni de antrenamente zilnice şi alergat(spun din ecperienta).
Nu alerg mereu pentru ca nu am timp, fac sport pentru sanatatea mea nu pentru a castiga concursuri.
"Nu suntem buni la asta", vorbesti din experienta? Nu sunt buni aia sedentari, uite ca eu pot sa alerg si sunt "bun".
Oamenii sunt buni la toate, tu crezi ca un lup crescut la zoo e la fel de fit ca unul salbatic? Nu! Nu poate alerga la fel de mult ca restul.
Lupii salbatici de cand se nasc alearga zilnic, de-asta pot patrula atat, iar ei fac asta in cautarea mancarii.
Oamenii nu sunt nevoiţi sa faca asta, dar nu uita ca stramosii nostri au fost nomazi, deci avem conditionare genetica pentru alergat si activitati fizice.
Of, nu mai vorbiti fratilor din auzite si nu va mai dati cu parerea daca nu stiti si nu aveti experienta, aveti niste pareri batute in cuie.
Documentati-va si voi, repet nu e necesar sa ma creada nimeni pe cuvant, poti sa verifici si singur asta, aveti informatiile la 2 clickuri distanta.
Inainte de a face orice afirmatie verificati daca e chiar asa cum spuneti.