Nu.
Viața de apoi este logic imposibilă.
În definiția vieții nu intră Dumnezeu.
Legat de argumentul acela,mi-a venit in minte un bun exemplu :
Masina,se strica in mijlocul drumului (corpul). Soferul nu moare insa (sufletul). Intelegi?
Legat de faptul ca sufletul nu exista, m-as fi asteptat sa te aflii la stadiul de neutru in aceasta idee, insa vad ca sustii o idee nefondata.
Nu pot spune ca exista o dovada care sa ateste existenta sufletului, dar pot spune ca avem mai multe motive sa credem ca ar exista o astfel de energie care defineste pe fiecare individ in parte, fie ele de natura personala sau chiar stiintifica.
Nu pot spune ca exista o dovada care sa ateste existenta sufletului, dar pot spune ca avem mai multe motive sa credem ca ar exista o astfel de energie care defineste pe fiecare individ in parte, fie ele de natura personala sau chiar stiintifica.
Da, există așa ceva, se numește bioenergie. Și este deosebită în sensul în care fiecare noțiune din fizica clasică trebuie redefinită în funcție de context. Din acest motiv în contextul ființei vii, a celulei vii separată cu membrană de mediu, energia din fizica clasică are alte proprietăți, decât energia din afara celulei.
Așa că ai dreptate. Această energie, trece la urmași prin reproducere, dar nu pleacă din corpul uman mort, la plimbare pe coclauri, așa cum face sufletul nemuritor în care crezi dta.
Iar ontologic, ca să discutăm despre existența sau inexsitența unei entități, pot face cu dta mettafizică dar o să îi răspund prietenului meu Steregoi ( altă denumire po-****-ră pentru Strigoi), și o să citești de acolo), în curând.
Mă bucur că am în dta un interlocutor serios, o să te invit să fii prietenul meu TPU, sper să nu mă refuzi.
Nu neaparat. Daca exista Dumnezeu, nu are nevoie sa pastreze oamenii in viata, caci ii are pe toti in memorie; si oricum exista mereu oameni in viata. Viata e perioada in care actionam, gandim si ne schimbam, ce nevoie este de alta perioada? DACA exista Dumnezeu, atunci Vechiul Testament este cea mai plauzibila relatare a relatiei dintre oameni si Dumnezeu, iar acolo nu se vorbeste de o alta viata; bine, ar fi o existenta fantomatica in Sheol.
Ce sens are sa ne punem problema "daca", din moment ce spiridusul numit Dumnezeu nu exista?! E doar pierdere de timp.
In mintea creștină, viata de apoi este o continuare a vieții asteia, în același trup și cu aceeași identitate, memorie și amintiri.
Teologia creștină se rezuma la o viziune materialista asupra lumii și nu are nimic spiritual, ba chiar subjuga spiritualitatea.
Viata de apoi în varianta creștină nu exista pentru ca este iraționala, dar are o puternica însemnătate pentru oamenii care cred deoarece este mai ușor de suportat gândul unei existente infinite în comuniune cu Dumnezeu decât gândul unei inexistente veșnice in ochii ateistului.
In opinia mea Dumnezeul creștin este o iluzie a ego-ului și adevăratul Dumnezeu este impersonal, fără identitate, reprezinta realitatea suprema sau absolutul.
Deci tu pleci de la premisa unui Dumnezeu abrahamic și comiți o eroare din start, prin a fi ignorant fata de celelalte religii.
Există și Dumnezeu și viață de apoi.
Viață de apoi o vor avea și cei ce cred și cei ce nu cred.
Diferența e că pentru cei ce nu au crezut va fi un coșmar veșnic.
Dar pentru cei ce cred răsplata lor va fi mare in ceruri.
Biblia e dovada existenței lui Dumnezeu... Chiar dacă scepticii își dau cu părerea.
Ei au cele mai proaste teorii, și întrebări de genul:,, De ce virgula nu e pusă dincolo și e pusă aici,,
AvalohAlyn întreabă:
AvalohAlyn întreabă:
Meme10Memu întreabă:
DeProfundis99 întreabă: