Daca exista voi vedea, unde ma voi afla si in fata cui ma voi afla, exista multe religi crestine fiecare crestina se vrea a fi singura si adevarata, apoi sunt alte religi chiar mai vechi ca crestinismul sau iudaismul, de ce 5, 5 miliarde de persoane sa arda in iad doar ca nu l au acceptat pe iisus ca fiu al lui dumnezeu in viata lor? indiferent de zeitate sau creator sigur e ateu desi ne vom intelege cat de cat bine, dar consider ca viata de apoi este doar imaginatie umana
Există viață de apoi. Probabil și un "judecător". Sau karma, spune-i cum vrei. Altfel, unul care a făcut numai bine și un ucigaș ar fi în același loc și la același nivel la sfârșitul vieții. Dacă nu, ce ne diferențiază?
Doar că, de aici până la ce spune biblia, e cale lungă.
Dar dacă e să îți răspund la întrebare, nu fac nimic. Îmi asum lucrurile în care cred și lucrurile pe care am decis să le fac. Oricum, dacă așa-zisul Dumnezeu trimite în "iad" pe oricine nu crede în el, indiferent ce a făcut în viața asta, atunci conceptul și ideea de divinitate e o glumă. E ca și cum eu aș fi rege și i-aș ucide pe toți cei care nu mă recunosc ca fiind conducător.
E ca și cum ai da valori păcatelor.
Furatului îi dai 50, ucisului îi dai 500, terminatului pe sanii nevestei îi dai 5, iar la necredinței în Dumnezeu, îi dai infinit, iar limita e la 5 miliarde.
Deci, unul care a ucis 2 oameni și a furat încă 2 și crede în Dumnezeu (indiferent dacă e de la început sau într-un târziu) are la final 1100, iar unul care a terminat pe sânii nevestei și care nu crede în Dumnezeu are infinit+5 și e peste limita intrării în rai. E corect, nu? Iar dacă Dumnezeu e zeul suprem și face ce vrea, indiferent dacă e corect sau nu, atunci e greșeala mea și o să plătesc pentru că nu m-am supus regulilor. Dar atunci nu-mi spune tu mie că el e întruchiparea milei și iubirii.
Pai de ce sa nu crezi.Sunt atatea exemple de oameni care au intrat in moarte clinica si au confirmat existenta vietii de apoi si implicit existenta divinitatii. Orice om intr-un anumit moment al vietii cred ca a simtit ajutorul lui d-zeu. Important e sa crezi in el si sa ceri ajutorul cand ai nevoie.
Experiențele personale nu sunt dovezi.
Dar ce sunt? Mancaruri africane?
Serios? Mâncăruri africane? Nu ai fost în stare să aduci un contra argument?
Așa pot spune și eu că am văzut zâne și să mă aștept ca lumea să creadă asta în lipsa dovezilor.
Daca tu poti sa pui o zana pe acelasi piedestal cu Dumnezeu, ai o problema serioasa. Nu e nevoie sa iti aduc un contra argument a faptului ca o experienta personala e o dovada, probabil nu ai auzit de cuvantul "martor" si n-are niciun rost sa intru-n polemici.
"Daca tu poti sa pui o zana pe acelasi piedestal cu Dumnezeu, ai o problema serioasa."
- De ce? Zânele și zeii sunt același lucru pentru mine.
"Nu e nevoie sa iti aduc un contra argument a faptului ca o experienta personala e o dovada, probabil nu ai auzit de cuvantul "martor" si n-are niciun rost sa intru-n polemici."
- Martor la astfel de experiențe?
Iisus este singura dovada de care avem nevoie. Daca Dumnezeu ti s-ar arata, ai fi speriata. Ai fi panicata si te-ai gandi numai la el si pedeapsa lui, te-ai simti obligata sa crezi in el si sa ii faci voia. Te-ai simti rusinata de pacatele tale, probabil nu le vei mai face din frica. Dumnezeu ne-a dat liber arbitru, esti liber sa-l respingi, dar sa stii ca viata este foarte scurta. Iisus Hristos sa fie cu tine si sper sa ai dragoste si fericire in viata asta materiala
"Iisus este singura dovada de care avem nevoie."
- Cum este Iisus o dovadă?
"Daca Dumnezeu ti s-ar arata, ai fi speriata. Ai fi panicata si te-ai gandi numai la el si pedeapsa lui, te-ai simti obligata sa crezi in el si sa ii faci voia. Te-ai simti rusinata de pacatele tale, probabil nu le vei mai face din frica."
- Mulți oameni sunt așa fără să-l vadă pe Dumnezeu.
"Dumnezeu ne-a dat liber arbitru, esti liber sa-l respingi, dar sa stii ca viata este foarte scurta."
- Da. Liber arbitru. Ori il iubești pe Dumnezeu, ori arzi în iad pentru eternitate.
Ori il iubesti pe el, ori il iubesti pe satan. Nu poti sluji la doi stapani.
Dar poți să nu iubești pe niciunul.
Nu exista neutralitate in crestinism, ori cu dumnezeu ori cu satana
Pe dumnezeu sa il iubesti? trebuie sa ai probleme mintale sa iubesti asemenea persoana psihopata, daca vorbim de iisus il poti aprecia ca om pentru ceea ce a spus, dar nu sa iubesti personaje imaginare, apropo satana e un inger placut lui dumnezeu si iubit de dumnezeu, ca doar satana i testeaza creatia lui iahve
AvalohAlyn întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: