Atunci cand comiti un pacat se numeste accident, dar daca tu perseverezi in el atunci este un pacat.
Stiu dar eu am intrebat altceva, daca fac din dependenta un apcat de mai multe ori de spune ca am facut doar un pacat sau se considera ca numarul de pacate este de cate ori am facut pacatul.Citeste si explicarea asta si intrebarea mai bine si apoi te rog raspunde
Asta ti-am raspuns si eu ca este mai mare pacatul sa perseverezi in aceeasi greseala, decat sa o faci o data sau de doua ori.Se fac legaturi puternice din care foarte greu mai poti sa scapi si diavolul are castig de cauza asupra ta.
Conform Bibliei, toti oamenii persevereaza in a face pacate si nu se pot opri din asta.
Daca ai facut un pacat in mod repetat inseamna ca nu ti-ai cait sincer si l-ai facut din nou. Pentru Dumnezeu nu e important numarul, ci sinceritatea inimii, daca noi nu ne caim sincer si nu ne corectam el sufera mult, dar si noi suportam consecintele actiunilor noastre.Galateni6:7
Dar daca fac un pacat doar din dependenta, adica nu des, mai rar, dar il comit, ce pot sa fac?
Roaga-te lui Dumnezeu sa te ajute sa lupti cu el, poti sa-i spui pe nume, Iehova si sa vorbesti cu el ca si cu un prieten drag.In primul rand, faptul ca recunosti ca e un pacat, arata ca esti sincera si dornica sa il infrunti.De asemenea gandeste-te de ce e un pacat, ce rau iti face in primul rand tie si chiar si celor din jur, iar daca e posibil cere ajutorul unei persoane mature ca sa te ajute sa reusesti.Pe mine personal, pe langa rugaciune, studierea Bibliei si aplicarea celor citite m-au ajutat sa ma lupt cu unele slabiciuni.Sunt convinsa ca vei reusi.
Pai eu sincer nu vreau deloc sa mai fac acest pacat am dependenta, inainte aveam multa dependenta acum am mai scapat datorita faptului ca nu l-am mai comis atat de des.Eu nici macar nu vreau sa mai fac acest pacat dar ti-am explicat motivul.
Spovedeste-te. la spovedanie nu e neaparat sa spui de cate ori ai infaptuit pacatul ci ca ai facut de multe/foarte multe ori pacatul.
„Adevărat, adevărat vă spun", le-a răspuns Isus, „că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului.
Ioan 8:34
Fiindcă plata păcatului este moartea,
Romani 6:23