| Florazul15 a întrebat:

Daca Iisus a venit sa aduca pacea de ce a spus la ultima cina ca cine nu are sabie sa mearga sa si cumpere? Asta mi se pare o mare contradictie

26 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Chiar daca tu esti pasnic, alti nu vor fi. Si trebuie sa te poti apara.

| Florazul15 explică (pentru Wr3nch):

Da,dar nu el zicea sa intorci celalat obraz, si pana la urma tot s-a lasat prins. Nu vad logica

| Wr3nch a răspuns (pentru Florazul15):

Intorci celalt obraz cand esti jignit, e metaforic, ca iei o palma. Dar cand deja e violenta majora dai si tu inapoi. De prins s-a lasat prin pentru ca fara sacrificul lui crestinismul nu are sens, pentru ca prin moartea lui Dumnezeu ia iertat pe oameni.

Pai si atunci daca s-a lasat prins de ce a luat sabii cu el, ca tot nu inteleg?

| Wr3nch a răspuns (pentru Florazul15):

Manlaughing Isus voia sa se apare credinciosii. El stia ca trebuie sa moara, de aia s-a lasat prins. Ca prin sacrificul lui oamenii sa se intoarca la credinta.

Se vede cum i-a aparat... Toti apostolii au avut morti groaznice la fel sau mai rele decat a lui

| sadrian46 a răspuns (pentru Florazul15):

S-a lăsat. ca să facă ceea ce trebuia, să își apere în fața justiției și ulterior în fața întregii omeniri, ideile sale.

El personal nu a luat săbii cu el. Iar când Petru a scos sabia ca să îl apere, i-a spus să o bage înapoi în teacă. Acum înțelegi? Erau pentr apostoli, pentru apărarea lor, nu pentru apărarea lui. La limba română nu ai învățat să înțelegi textul. Iar pentru înțelegerea ai nevoie de ajutorul unor experți ai textului.

Fiecare a avut această soartă în lupta pentru răspândirea
credinței. Au fost decizii asumate cu responsabilitate de fiecare.

| Florazul15 explică (pentru sadrian46):

Si cum s-a ajuns la Ichizitia, cruciade si alte atrocitati care s-au comis in numele sau? Atat de bine i-au dus urmasii imvataturile mai departe?

Da, exact așa s-a ajuns. Așa de bine l-au urmat.

| Florazul15 explică (pentru sadrian46):

Inseamna ca invataturile lui nu au fost de iubire daca aufost facute crime in numele lui

Vezi cum faci. Începi frază cu - înseamnă că. Aceasta este semnificația pe care o dai tu acestor evenimente. Iar semnificația pe care o dai, pentru tine ține loc de realitate. Iar cei ce au făcut acele crime au procedat la fel ca tine. Au primit niște învățături despre valori din lumea aceasta. Le-au interpretat așa cum le-a convenit lor. Din asta au rezultat crime. Iar de aceste crime d-ta nu îi acuzi pe ei, care le-au executat. ci pe învățător. Eu nu acum cum să corectez felul în care interpretezi d-ta lumea. În fraza de mai sus ai unit două circumstanțe cu dacă, de parcă ai descoperit un adevăr.
Dacă analizezi raționamentul tău, de la ipoteză la concluzie, nu ai nimic care să justifice concluzia d-tale. Astfel, este un adevăr personal al d-tale.

| Holiday a răspuns (pentru Wr3nch):

Mda, un spiridus, s-a transfirmat in fi-su, apoi s-a trimis pe Pamant sa fie ucis pentru a se convinge pe el insusi sa ierte ceva...are sens, da. laughing

| halogen001 a răspuns:

Iisus e un personaj de poveste primitiva, puerila și absurda, scrisa de oameni "cinstiți" pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori, de aceea absurdul, iraționalitatea, minciuna sunt caracteristici principale ale povestii. Omul e o ființă dotata cu inteligenta și e normal ca oamenii sa se minta și sa se însele unii pe alții. Asa e comportamentul viețuitoarelor. Viețuitoarele trăiesc, strâng resurse și se înmulțesc. Strângerea resurselor se face prin orice mijloace: viclenie, minciuna, tâlhărie, înșelăciune. Omul fiind o ființă sociala mai îngrădește comportamentul primitiv de viețuitoare rezultata în urma evoluției și selecției naturale, dar nu poate fi eliminat complet un asemenea comportament și sunt acceptate o parte o parte din comportamentele primitive și iraționale. De minciuna, înșelătorie, tâlhărie, primitivism, iraționalitate nu scăpam asa de ușor.

| sadrian46 a răspuns (pentru halogen001):

Pentru prostirea naivilor creduli și neștiutori. Cei 2, 5 miliarde de credincioși de azi, sunt toți așa cum îi descrii tu?
Nu mai comentez restul afirmaților de mai jos. No comment.

| halogen001 a răspuns (pentru sadrian46):

Asta e realitatea. Ne place sa sa ne credem superiori, creația unui zeu invizibil și "atotputernic", dar pana la urma adevărul învinge. Fantezia merge cat merge, dar apoi vine realitatea și se face lumina.

| sadrian46 a răspuns (pentru halogen001):

Asta e realitatea. Da, realitatea din mintea ta. Pentru tine altă realitate nu există. Dar harta ta nu este teritoriul. Puncte puncte. Adevărul învinge. Puncte puncte. Care adevăr? Un cuvânt pe care nu îl poți căra cu roaba. Puncte puncte. realitatea vine. Puncte puncte. Cum vine? Realitatea cui? Fiecare are realitatea lui. Două realității nu coincid niciodată. Lumină se face dimineața, dar nu totdeauna. Unii vor rămâne visând și așa vor muri. Am uitat să pun și virgulele.
Virgule în frangleză în loc de piciorul al treilea. Il picolo. (Am trișat roboțelul, să nu mă baneze).

| halogen001 a răspuns (pentru sadrian46):

Da, e adevărat. Eu vorbesc la nivel general. Daca e sa iau în calcul voința viețuitoarelor, realitatea e asta care se vede. Fiecare viețuitoare face ce i se pare ca e mai bine, dar nu e altceva decat programul de roboțel natural pe care îl respecta și peste care aplica și ceva rațiune. Realitatea nu e în mintea mea. Realitatea peste tot. Evident ca un animalut de companie vede altfel realitatea fata de stăpânul lui. Fiecare înțelege lumea dupa puterile lui, dupa cum l-a înzestrat natura. Deci e normal ca oamenii sa profite unul de altul, sa se înșele, sa se minta, sa se tâlhărească, sa se omoare în limitele posibile la vremea respectiva. E un comportament specific unei viețuitoare. De asta am avut războaie, inchiziție, sclavagism și asa mai departe. Asa sunt viețuitoarele. Trăiesc clipa pentru ca doar atât au. Adevărul chiar daca rămâne necunoscut, exista și nu este egal cu minciuna. Minciuna e buna, pentru ca tine loc de adevăr și modifica în mod "util" comportamentul acelora care cred în ea.
E frumos sa vezi cum lipsa de rațiune poate face un om sa creadă în povesti absurde spuse de oameni mincinoși sau dezechilibrați psihic happy Asa sunt viețuitoarele, trăiesc clipa, pentru ca dupa părerea mea, mai mult nu se va putea niciodată. Eu oricum, chiar daca știu ca minciuna e "sfântă" nu am sa o apreciez niciodată.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns (pentru halogen001):

Auzi, dar tu chiar nu ai ceva mai bun decat sa dai copy paste la acelasi raspuns pe intrebari de la aceeasi categorie?

| halogen001 a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

Cand raspunsul e bun, merge si cu copy paste si fara copy paste. Raspunsul e intotdeauna acelasi.
Cand ai 2+2 intotdeauna vei scrie 2+2=4.
Si tu poți da răspunsul exact asa cum vrei, cu sau fără copy paste.

Când e vorba de zeul "atotputernic" care "te iubește" și e invizibil, surdomut, se ocupa cu minuni și lasă omul sa moara de boli, de frig, de foame, de sete, în accidente și în războaie și face purici, păduchi, viermi, ploșnițe, căpușe, țânțari, viruși bacterii, răspunsul meu va fi întotdeauna același.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Pai tocmai ca n-a venit sa aduca pacea! A venit sa-i mantuiasca pe oameni, sa se impace cu ei!

| marinaru777 a răspuns:

Nu cred ca a spus asa ceva?

Răspuns utilizator avertizat