Isus a facut minuni pentru a aduc cat mai milti oameni la mantuire. Crezi ca s ar intoarce la el mai multi oameni daca ar afla un nou continent!? Nici vorba!? Ce ar ajuta daca ar schimba culoarea cerului? Nu mai bine vindeca orbii?! Tu daca ai avea cancaer si ai fi in ultima stare si Isus sa fie langa tine, in loc sa te vindece sa faca ceru in alta culoare, sa ne zica sa facem mai multe expeditii in spatiu ca o sa gasim extraterestii!? In vremea aceea erau la fel de multi bolnavi ca acum...Isus a facut lucruri care ajutau la ceva!
Nu exista nimic mai maret decat ceea ce deja a facut...
"in Ierusalim era un fel de document in care erau scrisi oamenii care locuiau sau treceau prin acele zone." - Serios? Ia da o sursa.
Dar nu a lasat nici o dovada! Si legat de vindecarea orbilor, el i-a facut orbi, el sa-i vindece.Mi se pare corect.Dar nu putea sa vindece toti orbii de pe toate colturiile lumii? Adica daca pe partea cealalta a lumii aparea scris undeva ca existau oameni care nu aveau abilitatea sa vada, iar dupa Hristos au putut vedea din nou, asta ar fi fost o dovada destul de buna a existentei lui.
Am citit despre el pe internet deci nu e tocmai cea mai valida sursa.Nu mai am link-ul...
Absurd. Iisus putea exista numai ca fiinta umana, iar in acest context este cu adevarat prostesc sa vorbim despre cunostintele sale in domeniul geografiei
... tu daca trebuie sa iti faci un proiect la romana, incluzi chimia in proiectul tau ca sa para mai ''maret''?
De ce vrei sa schimbi crestini? Am vazut un raspuns la raspunsul unui user care in mare parte are dreptate.
Ce e cu atata ura? De ce sa schimbi pe cineva doar pentru ca nu e cum vrei tu? De unde sa stii ca tu sau x sau y are dreptate, ai tu vreo dovada concreta ca ce zici tu e corect?
De ce sa nu accepti lumea asa cum e, cu bune cu rele. Cine crezi ca esti ca sa schimbi?
Apropo ala de la avatarul tau este asa zisul sigiliu a lui Baphomet venerat de catre Franc-Masoni si un idol al Cavalerilor Templieri.
http://en.wikipedia.org/wiki/Baphomet
Asa, cum ziceam... dupa ce studiezi si vezi atunci poti sa schimbi. Omul de langa tine este o alta lume si nu il poti vedea decat prin prisma ta, decat prin ceea ce tu ai cunoscut. Daca nu ai cunoscut mai mult, nu ai cum sa cunosti un om mai mult decat ceea ce tu vezi si nu ai de unde intelege de ce a facut o anumita alegere.
Prima data cunoastete pe tine si invata ca nu poti cunoaste tot universul pentru ca un om este un alt univers interzis noua pe care il putem cunoaste numai din prisma a ceea ce noi am invatat si experimentat.
Nu ai dreptul sa schimbi un om atata timp cat tu nu ii intelegi universul si nu ai experimentat ce acel om a experimentat.
Fiecare are o viata unica.
Spre incheiere, daca D-zeu e atotstiutor, stia ceea ce omul avea sa descopere dar nu si ceea ce nu avea sa descopere daca nu primea ajutor. De ce sa invete oamenii ceva ce oricum EL stia ca o sa descopere?
Prietene, cazi în penibil!
Sunt destule referiri istorice la Isus încât să nu prea aibă sens să-i punem la îndoială existenţa.
Sau poate ar fi putut sa le spuna ca pamantul e rotund si ca e o planeta ca multe alte planete, si ca se invarte in jurul soarelui, si nu invers. Sau putea sa le spuna despre imensitatea universului si cat de mici suntem noi si pamantul comparativ cu el. Dar nu avea cum sa le spuna, pentru ca nu a stiut nimic mai mult decat contemporanii lui. Doar un lunatic de rand care umbla cu alti lunatici si povestea oamenilor basme despre apocalipsa.
Toate aceste referiri sunt din Noul Testament, care a fost scris la 40 de ani dupa moartea lui, iar primele minuni au fost pomentie la 80 de ani dupa.Nu prea sunt aceste "referiri" prea de incredere.
Ok,as vrea sa-ti multumesc pentru ca ai scris un raspuns fara a folosii expresii ca:"Satanist inputit";"Vei arde in Iad" sau "Dumnezeu ne iubeste pe toti dar nu si pe tine".
Legat de poza mea de avatar, chiar nu imi pasa ce ar trebui sa reprezinte. Poza este cu un album de la formatia Venom, altceva nu-mi pasa.
Acum un an pot sa spun ca eram credincios.Chiar credeam in Dumnezeu, mergeam la biserica, ma rugam in fiecare noapte si inainte de masa.Mi se parea absurd sa nu crezi in Dumnezeu, si am inceput sa dezbat acest subiect pe internet.De fiiecare data mi se puneau in fata dovezi clare ca Dumnezeu nu exista, dar eu nu voiam sa recunosc.Pana la urma, un vloger a spus intr-unul din videoclipuriile lui ceva de genul:"Un crestin se roaga pentru lucruri bune, un satanist face aceste lucruri" (stiam in punctul acela ce este satanismul modern). Atunci m-am decis ca nu are sens sa mai cred in ceva ce nu exista.Cu timpul am aflat din ce in ce mai multe lucruri, si deveneam tot mai convins ca am luat-o pe calea corecta.Lucrul acesta m-a cam salvat deoarece examenul se apropia, iar eu in loc sa invat, ma rugam.In timpul unei teze de obicei ma gandeam la chestii de genul:"Doame! Ajuta-ma sa-mi amintesc ce am invatat.", dar in timpul examenelor ma gandeam:"Nu exista Dumnezeu, totul depinde de mine."Si ghici ce? Am luat mai mult decat ma asteptam iar acum pot sa spun ca sunt fericit.Plus ca nu mai trebuie sa-mi pierd ore bune din viata in Biserica, nu mai trebuie sa-mi fac griji dupa ce ma enervez pe cineva, totul e mai usor.
Pai,cativa vlogeri de pe Youtube care aduceam argumente ca nu exista Dumnezeu.Cu cat ma uitam mai mult, cu atat credeam mai putin. Daca cautam dovezi ca Dumnezeu nu exista mereu gaseam chestii logice, dar daca cautam dovezi ca Dumnezeu exista primeam 2 lucruri.Fie:"El exista deoarece scrie in Biblie", fie "Daca nu exista, cum a aparut omul".La un moment dat am vazut un videoclip in care un fost crestin citea biblia satanica si a citat:"Un crestin se roaga pentru rezolvarea unei probleme, un satanist rezolva problema" sau ceva de genu.Atunci mi-am dat seama ca toata credinta e o porcarie si nu am mai crezut deloc.La inceput imi era un pic frica gandindu-ma la ce o sa patesc daca defat exista si eu nu cred, dar frica asta a disparut complet cand mi-am dat seama ca el stie tot, si ar intelege de cu nu cred in el, avand in vedere doveziile care mi-au fost puse in fata.
Ca fiind numele unui tamplar, sau ca ar fi implinit nushi ce profetie drept pentru care irod a ucis o gramada de copii mai mici de 2 ani, atata stiu.
Unde este pomenit Isus in istorie? Ei na te faci ca nu stii.Pai nu era Isus tata lui Harap Alb.Man nu te mai lua cu crestinii ca oricum nu ai ce face.Ce ar trebuie sa facem este sa formam un guvern care sa elimine din institutii aceasta boala religia sao dea arfar.Pai am vazut amfiteatre sali de scoala in care sint puse cruci si icoane pe pereti.Asa ceva deja este prostia intuchipata.Cum poate o institutie de invatamint sa accepte afisarea acestor trasnai icoane cruci eu nu inteleg.O singura cale mai este pentru Romania PRIVATIZARE BISERICII.Sa o scrim peste tot sa o scrim zi de zi pina cind va intra in mintea omului, sa o scrim oriunde avem ocazia pina cind se va realiza.Doar asa vom scapa de leprele din tara asta.Privatizare,urmata fara a se spune inainte de privatizare de impozite pe aceste cladiri, paminturi ce ei le vor cumpara. Dupa fiecare crestin poate sa faca bors, poate da barbosului tot ce cistiga ca nu-i va pasa nimanji.Dar deocamdata acesti barbosi sint platiti din banii alora care muncesc si care de abia au ce minca de pe o zi pe alta.Sint platiti din banii acelor oameni cinstiti, care muncesc si care nu au ce le cumpara copiilor, nu le pot lua incaltari, haine carti pentru ca banii lor merg la popime sa tgraiasca aia in lux sa se lafaie.Asta este cea mai mare jignire adusa acestui popor.Astia sint mina in mina cu guvernantii sisi bat joc de noi toti.
In primul rand exista multe dovezi istorice ca Iisus chiar a existat si a ublat printre noi. Iar in al doilea rand de ce ar fi trebuit sa le spuna despre America daca oricum stia ca va fi descoperita in viitor? America nu a fost descoperita doar asa din greseala (dupa parerea mea) ci pentru ca Domnul a vrut ca oamenii sa o descopere. Cat despre faptul ca ru nu crezi in Dumnezeu si esti ateu este de inteles ca doar toti suntem liberi sa credem in ceea ce vrem dar doar pentru ca tu nu crezi in El asta nu iti da nici un dreapt sa incerci sa convigi altii ca sa isi schimbe orientatiile religioase
Învăţăturile predate de Isus au influienţat viaţa a milioane de ani pe parcursul a două milenii. Şi în prezent sfaturile formulate de el rămân tot atât de practice ca şi atunci când au fost rostite. Acum aproximativ 100 de ani, o lucrare de referinţă intitulată The Historians’ History of the World afirma: „Chiar şi din punct de vedere strict laic, viaţa [lui Isus] a avut o influenţă mai mare asupra istoriei decât viaţa oricărui alt personaj istoric. Marile civilizaţii ale lumii recunosc în general că naşterea lui a marcat naşterea unei noi ere".
Nu crezi că o astfel de influienţă este ceva măreţ?
OctavianDanielMaria întreabă: