| RAY a întrebat:

Daca imi arati un singur crestin ca e asa ma pocaiesc instant,imi arati si mie un asemenea crestin?

"Sa fie milostivi,blanzi,cinstiti, drepti, modesti,cu inima curata, facatori de pace, care au in suflet dragostea, bucuria, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa,înfrânarea, neimpovarati de nici o grija, nefatarnici, iubitori de adevar,care nu defaimeaza, nu umbla cu inselatorii,nu tulbura,nu umbla cu mestesugiri ascunse, rusinoase,fara viclesug, fara partinire,iertatori,isi iubesc aproapele si isi pun sufletul pentru. prietenii sai, care lucreaza intotdeauna ca pentru. Domnul nu ca pentru. oameni. care nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul, nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr."

Răspuns Câştigător
| VictorJulien a răspuns:

Crestinul nu este sinonim cu "omul bun" sau "omul lipsit de pacat". Terminati cu prostiile astea ca voi nici nu credeti in crestinismul ala din teorie, daca ati crede nu ati mai face ritualuri importate din alte culturi pagane, acele culturi pagane care va fac sa strambati din nas cand auziti de ele. Termina-ti cu faza cu "diavolul de ispiteste" ca-i o scuza jalnica.

| RAY explică (pentru VictorJulien):

Singurul care a raspuns direct, fara spam, restul pauza, spam

15 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu.
Ce faci, nu te pocăiești?
Vezi că ești retoric, adică numai gura e de tine.

| Emma30555 a răspuns:

Cred ca exista anumiti calugari, anumiti preoti care au har, intelepciune. Din cate stiu si maica Teresa a luat premiul Nobel pentru pace, cred ca sunt crestini care au acea intelepciune

| RAY explică (pentru Emma30555):

Mircea spun ca toti crestini sunt asa, toti 2, 2 miliarde fara exceptie

| Emma30555 a răspuns (pentru RAY):

Nu stiu cine e Mircea, crestinii adevarati trebuie sa incerce sa fie buni sa nu pacatuiasca dar nu e usor ca unele pacate noua nu ni se par pacate cum ar fi sexul in afara casatoriei sau sa nu ne enervam, desi suntem crestini nu respectem toate regulile

| StrongHeart a răspuns:

Salut! Stiu ca nu prea esti de acord cu religia si de asta vreau sa iti raspund fara sa te jingesc, pentru ca datoria crestinului nu e sa zica "daca nu crezi, du-te frate sa te ia dracu" ci sa ii ajute si pe cei care vor sa inteleaga si sa cunoasca aspecte contradictorice ale crestinismului.
Chestia e urmatoarea: Asta este idealul pe care Dumnezeu vrea sa il atingem, ceea ce e imposibil de atins in profunzime.Suntem pusi pe pamantu asta sa invatam o lectie, sa tindem spre perfectiune.Atata timp cat esti om nu cred ca poti sa fii perfect(adica ce ai spus tu, sa fii milostiv, sa iti iubesti aproapele etc etc) dar poti sa tinzi spre perfectiune. poti sa incerci azi sa fii mai bun ca ieri si maine mai bun ca azi.Perfectiunea se atinge dupa moarte, sau in cazul Apocalipsei daca e sa ne luam dupa biblie, atunci cand nu vom mai fi blocati si blestemati de conditia umana.Biserica poate greseste pe alocuri pentru ca multi crestini te judeca si spun de exemplu la o chestie foarte mica, neinsemnata ca e pacat, dar asta mai tine si de educatie si de regimul comunist si de multe alte chestii ce nu depind de noi. Dumnezeu nu e prost, si te vede si pe tine care esti convins ca nu exista, dar il vede si pe ala care toata ziua iti da cu parul in cap ca esti pacatos si te judeca. IIsus a spus cine e fara de pacat sa arunce prima piatra la aceea femeie prostitu.ata. Pilda este ca nimeni nu este perfect, toti suntem niste pacatosi infecti atata timp cat suntem pe Pamant.Dar putem sa tindem spre perfectiunea Lui, asta e scopul nostru, nu sa ii judecam 24 din 24 pe ceilalti.Lucrurile astea se invata pe pielea ta, degeaba iti spun eu sa crezi tu, ok iti spun o data de 2 ori dar la un moment dat tu trebuie sa decizi nu eu pentru tine.Si interesul meu cu raspunsu asta nu e sa te fac sa te pocaiesti dar poti sa te uiti la oameni care toata viata s-au rugat si au trait cu cat mai putine pacate gen parintele Cleopa, nu cauta crestini prefecti ca multi nu sunt.Multi sunt poate mai rai decat unii atei.
Eu unu' am fost in conflictul asta mereu, intre a crede si a nu crede si inteleg de unde vii.

| RAY explică (pentru StrongHeart):

Asta se numeste spam

| StrongHeart a răspuns (pentru RAY):

Ce vrei frate ai pus intrebare ti-am raspuns..am impresia ca pui si intrebari de natura asta sa starnesti controverse.tu vrei sa afli raspunsuri sau sa iei la misto oamenii care cred altceva?

| RAY explică (pentru StrongHeart):

Nu ai raspuns nimic de fapt, Daca imi arati un singur crestin ca e asa ma pocaiesc instant, imi arati si mie un asemenea crestin?
vs ce ai raspuns tu
Salut! Stiu ca nu prea esti de acord cu religia si de asta vreau sa iti raspund fara sa te jingesc, pentru ca datoria crestinului nu e sa zica "daca nu crezi, du-te frate sa te ia dracu" ci sa ii ajute si pe cei care vor sa inteleaga si sa cunoasca aspecte contradictorice ale crestinismului.

unde am scris eu ceva de vreo religie, am scris eu ceva contra religiei, ca eu vad ca nu

https://ro.wikipedia.org/wiki/Spam

| StrongHeart a răspuns (pentru RAY):

Pana la urma ce interes am eu sa te pocaiesti tu? ma hraneste pe mine cu ceva pocainta ta? Eu am incercat sa te ajut sa intelegi si cum gandesc crestinii ca vad ca toti ii puneti la zid si da, are biserica bubele ei, dar is multi dezaxati si in afara bisericii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa sunt martorii lui iehova, eu cunosc cateva persoane care s-ar incadra perfect la tot ce ai scris mai sus.
Dar ai uitat sa precizezi inteligenta, la capitolul asta ar fi deficitari. Este nenatural comportmentul descris de tine, contravine legiilor biologiei, asa caracter nu putea supravietui pe planeta asta. Agresivitatea/invidia/ura/lacomia sunt caracteristici specifice oameniilor, si absolut necesari in procesul de evolutie.

| wpetterssone a răspuns:

Creștinii încearcă să-l urmeze pe Isus Cristos și să ducă peste tot în lume Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, cu învățăturile și îndrumările aferente.

| maiamy a răspuns:

Un om fie el si crestin nu poate avea o perfectiune morala asa cum vrei tu deoarece diavolul ispiteste mereu omul spre a le incalca si doar caindute si incercand sa nu repeti pacatele ajungi la o viata morala desavarsita si mai aproape de Dumnezeu. Ca urmare nu cauta perfectiunea in cineva si dorinta de a avea perfectiune, dar prin munca asidua si cu ajutorul lui Dumnezeu!

| sadrian46 a răspuns (pentru maiamy):

Da, daa, ce ar face Dumnezeu fără diavolul, dacă toate ar fi perfecte, ar fi lipsit de obiectul muncii. Așa că cei doi fac blat la fiecare meci.
Așa că muncă asiduă, și duminecă la meci!
Eu pariez egal la pauză.