| LeKaAlex a întrebat:

Daca in biblie scria ca pamantul este plat, voi credeati?

Răspuns Câştigător
| Dandanache a răspuns:

In trecut, cei mai multi credeau ca Pamantul e plat, si Biblia oferea argumente celor care le cautau.

In prezent, stim ca Pamantul este rotund, si Biblia ofera argumente celor care le cauta.

Daca in viitor, vom descoperi ca Pamantul este cubic, Biblia va oferi argumente celor care le vor cauta.

| Alphawolf a răspuns (pentru Dandanache):

Bine zis. Argumentul evidentiat de tine, pe o parte, indica cat de bine e conceputa Biblia, iar pe de alta parte, argumentul ne spune ca, daca omul este indoctrinat sau condus de slabiciuni, el adopta idei gresite, iar cand i se dovedeste, el o scalda... dar nu renunta(egoismul e absurd la el), cauta pana va "gasi ceva", asfel va interpreta in functie de cum ii convine.

15 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Nu avea cum sa scrie asta pentru ca Autorul Bibliei e Creatorul pamantului. Isaia40:22

| Trolli a răspuns:

Dua, normal.
In biblie poa' sa scrie ca pamantul are forma de romb, dreptunghi, triunghi.Eu il cred pe Dumnezeu!
Not!

| anonimg a răspuns:

Daca spunea ca este plat, credeam; si asta pentru ca asa era.

| sublime89 a răspuns:

Pai hai sa vedem alt exemplu. In biblie scrie ca stelele pica pe Pamant. Cred eu asta? Sigur nu. Asa ca orice aberatie care apare sau ar fi putut aparea in biblie, nu ar fi rezistat in fata descoperirilor stiintifice din epoca moderna.

| DarkOrbitMoon a răspuns:

Normal ca nu, din moment ce exista date clare care demonstreaza ca pamantul e rotund, sau ma rog, geoid.Trebuie sa fii incuiat mintal sa crezi ca pamantul este plat in secolul 21.
Daca ma nasteam cu secole in urma, da, credeam ca este plat.Pentru ca biblia era sigura sursa de informatie.

| Alphawolf a răspuns:

Sigur s-ar fi gasit destui crestini care ar fi crezut(la fel cum sunt care cred ca Pamantul are 6000 de ani). Sunt destui inconstienti care neaga realitatea in favoarea slabiciunilor lor imaginare.

| CinevaNou a răspuns:

Era clar o metafora.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

V-a spus doamna la scoala ca este rotund(geoid peste cativa ani) si ai venit sa-ti etalezi stiinta?

| HowdidIgethere a răspuns:

Viata crestina si ce se intampla dupa moarte nu depinde de optica asupra curburii pamantului.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Din cate stiu eu se cheama geocentrism, iar biblia da de inteles asta. ca e plat iar soarele se invarte in jurul pamantului.
cine sustinea altfel, era casapit, asta pana la galileo.
ca fapt difers, in state o cincime din populatie (adica vreo 60 milioane de oameni) inca mai crede in teoria geocentrismului.

| DaDuSH a răspuns:

In biblie spune ca pamantul este plat.
Nu o spune direct, il descrie ca si un cerc nu ca o sfera cum ar trebui sa il descrie.
De asemenea, crestinii au cam omorat pe orice om care spunea ca Pamantul nu e in centrul universului, ca pamantul se roteste si ca pamantul este sferic, nu plat.
Uita-te in:
Isia 40:22
Isia 24:1
Matei 4:8

| tsal24 a răspuns:

Uite ca nu scrie.

Întrebări recente