| Mus1k a întrebat:

Daca in vechiu/noul testament, intr-una din cele 10 porunci,scrie clar „Să nu ai alți dumnezei afară de mine. Să nu-ți faci chip cioplit, nici vreo înfățișare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor și să nu le slujești.", de ce ar lasa zeii sa "intervina",adica, sunt alti dumnezei, in afara de cel care il stim noi,sau cel putin ERAU. In Egipt cel putin, erau zeci de zei,fiecare in cer,nu ii vedea nimeni niciodata.

In concluzie, daca Dumnezeu stia, ca vor exista si alti zei (Ca El este A Tot-Stiutorul (scuzati scrierea, dar chiar nu stiu daca se scrie legat sau dezlegat "Cuvantul" acesta). De ce a acceptat chestia asta?

11 răspunsuri:
| Anonymus314 a răspuns:

Alti dumnezei? Iisus spune clar: ORI CU DUMNEZEU ORI CU mAMONA(sATANA) deci nu existau alti dumnezei, exista doar satana.

| Mus1k explică (pentru Anonymus314):

Si in egiptul antic. cand erau zeci de zei... fiecare pe un "domeniu"?

| Anonymus314 a răspuns (pentru Mus1k):

Tocmai ce am spus, toti sunt acelasi personaj, diavolul.

| Shaoran a răspuns:

De ce nu?
Pai, daca era doar Dumnezeu, i te-ai fi inchinat lui din lipsa de alternative. Dar asa, ia uite cati zei, ai de unde alege, astfel nu te obliga la nimic.

Acum serios, Dumnezeu este numit Creator pentru ca este cel ce a facut Cerul si Pamantul, cele vazute si nevazute. Majoritatea zeitatilor pagane, care doar ca fapt divers, sunt demoni, au fost facuti de oameni astfel. Pentru fiecare pacat, pentru fiecare lucru de care se temeau, faceau cate un zeu si aduceau jerfa lui. Nah, e un pic cam aiurea din punctul meu de vedere. Citeste "Viata Sf. Mucenite Varvara". O sa intelegi mai bine.

| danay72 a răspuns:

Exista si alti dumnezei, dar Dumnezeu adevarat nu a facut nimic pentru ca el nu trebiue sa demonstreze nimic la nimeni El e Cel care a creat totul si nimeni nu poate contesta asta si aduce argumente contra despre El. 1Corinteni8:5,6,2Corinteni4:4.El stie ca acesti dumnezei sunt falsi si nu merita sa faca ceva in privinta asta.

| danay72 a răspuns:

Exista si alti dumnezei, dar Dumnezeu adevarat nu a facut nimic pentru ca el nu trebiue sa demonstreze nimic la nimeni El e Cel care a creat totul si nimeni nu poate contesta asta si aduce argumente contra despre El. 1Corinteni8:5,6,2Corinteni4:4.El stie ca acesti dumnezei sunt falsi si nu merita sa faca ceva in privinta asta, pentru ca ei au fost facuti de oameni, dar pe Dumnezeu nu l-a creat cineva.

| anonim_4396 a răspuns (pentru danay72):

Atata lipsa de logica, judecata si coerenta in doar 7 randuri, nu am mai citit de mult.Cu astfel de pareri ne-am intoarce in epoca medievala

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A mai fost intrebarea de zeci de ori.tot ateii au pus-o. unde va e ratiunea si gandirea mai ganditorilor si realistilor? ca nu pot sa raspund decat cu; de aia, ca sa mai puteti posta intrebarea si altadata nicidecum ca a-ti fi insetati sa cunoasteti pe Dumnezeu bunul.

| Darcos a răspuns:

Salut!
Dumnezeu este AtotStiutorul.El a creat oamenii si ii iubeste. Zeii sunt tot un fel de oameni(Infatisare umana). Deci Dumnezeu ii iubeste si nu putea sa ii omoare sau altele-Facea un pacat happy

| Mus1k explică:

Si pentru mine este o pierdere de timp sa iti citesc tie raspunsurile gresit exprimate gramatical.

| bobbylee a răspuns:

Pai popoarele politeiste (care cred in mai multi zei) nu cred in Dumnezeu, asa cum il stim noi, crestinii, si invers. Deci Dumnezeu si alti zei nu pot sa existe in acelasi timp in universul unei religii.