Nu! Atata timp cat iubirea dintre cei doi este mai puternica decat iubirea pentru divinitate (religie).
Daca convingerile religioase sunt puternice si autentice, nu doar de forma, cu numele, da. Este important ca intr-o relatie sa existe aceleasi prioritati, principii, doleante.
Depinde de cit de importanta e religia pentru ei. Daca e un factor major in viata fiecaruia dintre ei, atunci vor fi probleme, pentru ca vor fi diferente notabile care vor aduce mereu discutii, insa, daca nu ocupa un loc important, religia va fi lasata pe un loc secund sau tert, si se vor canaliza pe alte lucruri pe care le vor considera a fi mai importante, si daca acolo se inteleg, atunci poate fi vorba de o relatie reusita.
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Budism
http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism
http://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Budism
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Buddhism
http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Buddhism
http://ro.wikipedia.org/wiki/Cre%C8%99tinism
http://en.wikipedia.org/wiki/Christianity
http://ro.wikipedia.org/wiki/Categorie:Cre%C8%99tinism
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Christianity
http://ro.wikipedia.org/wiki/Portal:Cre%C8%99tinism
http://en.wikipedia.org/wiki/Portal:Christianity
Niciodata nu se stie.
Extremele se atrag... oare?
Budisti sunt mult mai crestini ca crestini, nu cred ca ar conteaza asa mult in ziua de azi majoritatea din tara asta nu-i pasa de religie, decat daca e pocaita da atunci el trebuie sa treaca la crestinism
Budistul n-o sa aiba treaba cu crestinul, dar crestinul daca e cam batut in cap, da, oricat de linistit ar fi primul. Ce crestin ar sta in casa cu un "posedat"(necrestin)?
In teoria nu ar trebui ca religia sa stea impotriva iubirii dintre doi oameni, insa in practica nu putem spune cu exactitate; sunt cupluri care convietuiesc si membri au convingeri religioase diferite, iar altele cupluri nu reusesc sa intretina o relatie din cauza acestei diferente.
Nu vad de ce sa le fie afectate interesele, crestinul vrand sa ajunga in Rai isi vede de treba iar budistul vrand sa atinga echilibrul launtric (ca exemplu) isi va vedea si acesta de treaba. Altfel spus cand vine vorba de religie fiecare sa fie in treaba lui.
Logic si normal nu ar trebui sa le afecteze, dar asta depinde modul de a gandi si de gradul de indoctrinare. Un indoctrinat religios nu poate intelege realitatea independent de valorile religioase, el se raporteaza doar la acele valori, iar asta ar putea crea neintelegeri, sa ii separe. Depinde de ce au ei in comun.
Sunt o groaza de cazuri in care interesele comune le sunt hrav afectate chiar daca ei sunt adeptii aceleasi religii.
Nu asta este motivul pentru care interesele comune sunt afectate intr-o relatie. Deci, categoric nu.
Posibil
Pai daca eu sunt maritata cu un budist, spre exemplu, si nu dau 2 bani pe religia lui, ma iau de el si-i fac viata mizerabila etc, nu faptul ca e el budist este problema ci lipsa respectului din partea mea. Este chiar atat de simplu.
Asta nu e o problema atata timp cat nu trece si la fapte, ca astia si-o trag intre ei in numele evolutiei asa ca ai grija..intr-o buna zi sa nu-l vezi "dansand" din buric.
voi tine cont, mersi, dar nu sunt pusa deocamdata in situatia de a avea pe cineva de alta religie.
Dar niciodata nu stii...
Notocoaso!
Norocoasooooooo szce ptu mai sus.
De multe ori, sunt,, munti" peste care dragostea nu trece! Biblia spune clar: "nu va injugati la un jug nepotrivit". cand vor creste copii, in ce religie ii vei educa? a ta, sau a celuilalt? sigur vor aparea divergente pe tema asta...plus faptul ca fiecare are principii diferite, conform cu ceea ce crede el-un alt motiv de divergenta!
Nu poti generaliza treaba asta.In functie de persoane si de stabilitatea relatiei lor, altii ar fi in stare sa treaca pe religia partenerului/partenerei daca ar considera acest lucru ca fiind un obstacol, dar ma gandesc ca daca este o relatie care se bazeaza cu adevarat pe iubire si respect reciproc, nu vor exista divergente intre ei si vor accepta situatia ca atare.Dar cum am spus, situatia poate sa difere de la cuplu la cuplu.Sar'na!
Depinde cat de deschisi la minte sunt amandoi. Daca unul dintre ei o sa forteze nota cu celalalt si o sa il irite, atunci 100% apar polemicile. Daca sentimentele dintre ei sunt prioritate si confesiunile religioase pe locul 2, 3 sau 4, atunci totul poate sa iasa foarte bine.
LiZa, toate religiile au un acelasi scop comun si anume: evolutia sufletului si intr-un final, reintoarcerea-reintegrarea in Marea Scanteie Divina.
Esenta comuna a religiilor este doar exprimata in moduri diferite, Divinitatea este altfel numita iar "cararile" sunt si ele diferite(insa toate duc spre un acelasi punct final)
Deci atunci de ce n-ar putea avea interese comune, un orodox(suflet) cu un catolic(spirit) cu un budist, hindus si asa mai departe?
Dar haide sa nu uitam ca intotdeauna calea "de mijloc" este cea mai armonioasa...
Alexsiatat
Da, este armonioasa daca este descoperita de buna voie.
Am citit ca sufletul este deja evoluat, el nu a venit aici ca sa invete ceva pentru ca noi stim deja totul dar am uitat. Am venit sa ne amintim. Iar asta o putem face urmand fiecare religia si calea pe care o simte ca fiind cea mai apropiata de el, asta pentru a-l ajuta sa se descopere si sa-si aminteasca
Gresit LiZa, sufletul se afla in permanenta evolutie prin ciclul nasterilor si-al renasterilor(ceea ce nu accepta si neaga ortodoxismul)si este o Mica Scanteie, ce s-a desprins la un moment dat din Marea Scanteie Divina (deci are o aceeasi esenta si asta este ceea ce uitam noi la nastere, intrand in "cotidian") si tot acolo se va reintoarce intr-un final al evolutiei (eliberarea) Viata are rol de trecere rand pe rand, prin diferite faze ale "readucerii" aminte, a constientizarii, a repurificarii si marea Reintoarcere la ESENTA.
Alexsiatat
Asa este. Asta cred si eu cateodata.
Dar m-a surprins ceea ce am citit.
Acum ramane la aprecierea noastra.
Da LiZa, de-aici intervine "liberul nostru arbitru" ce ne-a fost dat tocmai ca nimic nu ne este dinainte "predestinat" (ci doar niste linii "directoare") ci cat de poate de "maleabil.
Alexsiatat
Sa punem problema unui viitor. Cum se poate face nunta intre 2 persoane cu convingeri religioase diferite? Apoi mai tarziu copiii catre ce credinta vor fi indrumati? Evident ca mereu va fi un conflict la mijloc.
razvanjonas întreabă:
RAY întreabă: