Nu! Atata timp cat iubirea dintre cei doi este mai puternica decat iubirea pentru divinitate (religie).
Gresit LiZa, sufletul se afla in permanenta evolutie prin ciclul nasterilor si-al renasterilor(ceea ce nu accepta si neaga ortodoxismul)si este o Mica Scanteie, ce s-a desprins la un moment dat din Marea Scanteie Divina (deci are o aceeasi esenta si asta este ceea ce uitam noi la nastere, intrand in "cotidian") si tot acolo se va reintoarce intr-un final al evolutiei (eliberarea) Viata are rol de trecere rand pe rand, prin diferite faze ale "readucerii" aminte, a constientizarii, a repurificarii si marea Reintoarcere la ESENTA.
Alexsiatat
Asa este. Asta cred si eu cateodata.
Dar m-a surprins ceea ce am citit.
Acum ramane la aprecierea noastra.
Budistul n-o sa aiba treaba cu crestinul, dar crestinul daca e cam batut in cap, da, oricat de linistit ar fi primul. Ce crestin ar sta in casa cu un "posedat"(necrestin)?
Depinde de cit de importanta e religia pentru ei. Daca e un factor major in viata fiecaruia dintre ei, atunci vor fi probleme, pentru ca vor fi diferente notabile care vor aduce mereu discutii, insa, daca nu ocupa un loc important, religia va fi lasata pe un loc secund sau tert, si se vor canaliza pe alte lucruri pe care le vor considera a fi mai importante, si daca acolo se inteleg, atunci poate fi vorba de o relatie reusita.
De multe ori, sunt,, munti" peste care dragostea nu trece! Biblia spune clar: "nu va injugati la un jug nepotrivit". cand vor creste copii, in ce religie ii vei educa? a ta, sau a celuilalt? sigur vor aparea divergente pe tema asta...plus faptul ca fiecare are principii diferite, conform cu ceea ce crede el-un alt motiv de divergenta!
Da LiZa, de-aici intervine "liberul nostru arbitru" ce ne-a fost dat tocmai ca nimic nu ne este dinainte "predestinat" (ci doar niste linii "directoare") ci cat de poate de "maleabil.
Alexsiatat
razvanjonas întreabă:
RAY întreabă: