Vezi :
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/19/
29. Acolo era un vas plin cu otet. Ostasii au pus intr-o ramura de isop un burete plin cu otet si I l-au dus la gura.
30. Cand a luat Isus otetul, a zis: "S-a ispravit!" Apoi Si-a plecat capul si Si-a dat duhul.
31. De frica sa nu ramana trupurile pe cruce in timpul Sabatului - caci era ziua Pregatirii, si ziua aceea de Sabat era o zi mare - iudeii au rugat pe Pilat sa zdrobeasca fluierele picioarelor celor rastigniti si sa fie luati de pe cruce.
32. Ostasii au venit deci si au zdrobit fluierele picioarelor celui dintai, apoi pe ale celuilalt care fusese rastignit impreuna cu El.
33. Cand au venit la Isus si au vazut ca murise, nu I-au zdrobit fluierele picioarelor;
34. ci unul din ostasi I-a strapuns coasta cu o sulita; si indata a iesit din ea sange si apa.
35. Faptul acesta este adeverit de cel ce l-a vazut: marturia lui este adevarata, si el stie ca spune adevarul, pentru ca si voi sa credeti.
36. Aceste lucruri s-au intamplat ca sa se implineasca Scriptura: "Niciunul din oasele Lui nu va fi sfaramat."
37. Si, in alta parte, Scriptura mai zice: "Vor vedea pe Cine au strapuns."
38. Dupa aceea, Iosif din Arimateea, care era ucenic al lui Isus, dar pe ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat sa-i dea voie sa ia trupul lui Isus de pe cruce. Pilat i-a dat voie. El a venit deci si a luat trupul lui Isus.
39. Nicodim, care la inceput se dusese la Isus noaptea, a venit si el si a adus o amestecatura de aproape o suta de litri de smirna si de aloe.
40. Au luat deci trupul lui Isus si L-au infasurat in fasii de panza de in, cu miresme, dupa cum au obicei iudeii sa ingroape.
41. In locul unde fusese rastignit Isus era o gradina; si in gradina era un mormant nou, in care nu mai fusese pus nimeni.
42. Din pricina ca era ziua Pregatirii iudeilor, pentru ca mormantul era aproape, au pus acolo pe Isus.
http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/20/
Ioan 20
1. In ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineata la mormant, pe cand era inca intuneric; si a vazut ca piatra fusese luata de pe mormant.
2. A alergat la Simon Petru si la celalalt ucenic, pe care-l iubea Isus, si le-a zis: "Au luat pe Domnul din mormant, si nu stiu unde L-au pus."
3. Petru si celalalt ucenic au iesit si au plecat spre mormant.
4. Au inceput sa alerge amandoi impreuna. Dar celalalt ucenic alerga mai repede decat Petru si a ajuns cel dintai la mormant.
5. S-a plecat si s-a uitat inauntru, a vazut fasiile de panza jos, dar n-a intrat.
6. Simon Petru, care venea dupa el, a ajuns si el, a intrat in mormant si a vazut fasiile de panza jos.
7. Iar stergarul care fusese pus pe capul lui Isus nu era cu fasiile de panza, ci facut sul si pus intr-un alt loc singur.
8. Atunci celalalt ucenic, care ajunsese cel dintai la mormant, a intrat si el; si a vazut si a crezut.
9. Caci tot nu pricepeau ca, dupa Scriptura, Isus trebuia sa invie din morti.
10. Apoi ucenicii s-au intors acasa.
11. Dar Maria sedea afara langa mormant si plangea. Pe cand plangea, s-a plecat sa se uite in mormant.
12. Si a vazut doi ingeri in alb, sezand in locul unde fusese culcat trupul lui Isus; unul la cap, si altul la picioare.
13. "Femeie", i-au zis ei, "pentru ce plangi?" Ea le-a raspuns: "Pentru ca au luat pe Domnul meu, si nu stiu unde L-au pus."
14. Dupa ce a zis aceste vorbe, s-a intors si a vazut pe Isus stand acolo in picioare; dar nu stia ca este Isus.
15. "Femeie", i-a zis Isus, "de ce plangi? Pe cine cauti?" Ea a crezut ca este gradinarul si I-a zis: "Domnule, daca L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus, si ma voi duce sa-L iau."
16. Isus i-a zis: "Marie!" Ea s-a intors si I-a zis in evreieste: "Rabuni!", adica: "Invatatorule!"
17. "Nu ma tine", i-a zis Isus, "caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Ci, du-te la fratii Mei si spune-le ca Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru."
18. Maria Magdalena s-a dus si a vestit ucenicilor ca a vazut pe Domnul si ca i-a spus aceste lucruri.
19. In seara aceleiasi zile, cea dintai a saptamanii, pe cand usile locului unde erau adunati ucenicii erau incuiate, de frica iudeilor, a venit Isus, a stat in mijlocul lor si le-a zis: "Pace voua!"
20. Si dupa ce a zis aceste vorbe, le-a aratat mainile si coasta Sa. Ucenicii s-au bucurat cand au vazut pe Domnul.
21. Isus le-a zis din nou: "Pace voua! Cum M-a trimis pe Mine Tatal, asa va trimit si Eu pe voi."
22. Dupa aceste vorbe, a suflat peste ei si le-a zis: "Luati Duh Sfant!
23. Celor ce le veti ierta pacatele, vor fi iertate; si celor ce le veti tine, vor fi tinute."
24. Toma, zis Geaman, unul din cei doisprezece, nu era cu ei cand a venit Isus.
25. Ceilalti ucenici i-au zis deci: "Am vazut pe Domnul!" Dar el le-a raspuns: "Daca nu voi vedea in mainile Lui semnul cuielor si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede."
26. Dupa opt zile, ucenicii lui Isus erau iarasi in casa; si era si Toma impreuna cu ei. Pe cand erau usile incuiate, a venit Isus, a stat in mijloc si le-a zis: "Pace voua!"
27. Apoi a zis lui Toma: "Adu-ti degetul incoace si uita-te la mainile Mele; si adu-ti mana si pune-o in coasta Mea; si nu fi necredincios, ci credincios."
28. Drept raspuns, Toma I-a zis: "Domnul meu si Dumnezeul meu!"
29. "Tomo", i-a zis Isus, "pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au vazut, si au crezut."
30. Isus a m-ai facut inaintea ucenicilor Sai multe alte semne care nu sunt scrise in cartea aceasta.
31. Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; si, crezand, sa aveti viata in Numele Lui.
Deci Maria Magdalena, s-a dus și nu era trupul.
după asta se continue cu :
12. Si a vazut doi ingeri in alb, sezand in locul unde fusese culcat trupul lui Isus; unul la cap, si altul la picioare.
13. "Femeie", i-au zis ei, "pentru ce plangi?" Ea le-a raspuns: "Pentru ca au luat pe Domnul meu, si nu stiu unde L-au pus."
14. Dupa ce a zis aceste vorbe, s-a intors si a vazut pe Isus stand acolo in picioare; dar nu stia ca este Isus.
15. "Femeie", i-a zis Isus, "de ce plangi? Pe cine cauti?" Ea a crezut ca este gradinarul si I-a zis: "Domnule, daca L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus, si ma voi duce sa-L iau."
16. Isus i-a zis: "Marie!" Ea s-a intors si I-a zis in evreieste: "Rabuni!", adica: "Invatatorule!"
17. "Nu ma tine", i-a zis Isus, "caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Ci, du-te la fratii Mei si spune-le ca Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru."
este greu de înțeles grupul :
Deci persoana arăta altfel și asta, nu l-a cunoscut, decât după glas!
17. "Nu mă ține", i-a zis Isus, "caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Ci, du-te la fratii Mei si spune-le ca Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru."
http://www.bibliaortodoxa.ro/
17. Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Mergi la fraţii Mei şi le spune: Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru şi la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.
Este greu de răspuns la o asemenea întrebare!
Textele biblice nu abordează explicit o asemenea problematică.
Bai desteptilor, puneti mana si cititi toata biblia nu cat vret-i voi, si cauta-ti repede defectele.isus a inviat in trup pamantesc dar cand s-a ridicat la cer trupul s-a schimbat in trup ceresc, legatura cu apocalipsa, cand va fi rapirea veti fi schimbati intr-o clipeala in trupuri de slava.cine face biblia o minciuna nu are iertare nici in cer nici pe pamant.
Nu.Nu are corpul material...corpul nu a fost gasit.El s-a ridicat la cer cu sufletul...este un spirit
SPER CA TE-AM AJUTAT!
Cum naiba s-a ridicat la cer cu sufletul? Pai asta inseamna ca nu a inviat, eu stiam ca omu atunci cand moare automat sufletu lui se duce in cer, si daca el a,, inviat" sufletu lui s-a ridicat din nou sau cum ca nu inteleg? A invia inseamna sa-ti revii cu trupul, dar biblia voastra draga tare va mai prosteste
Nu.am citit in biblie si spune ca in cer vom avea toti alt corp si cica vom staluci. vorbesc serioas.dar de ce iti trebuie sa stii?
Sper să nu fiu scund, gras, sau cu acnee.