| Classiffied a întrebat:

Dacă Iisus chiar era vinovat de blasfemie nu puteau popii pur si simplu sa il ucidă cu pietre conform legii vechiului testament? De ce trebuia predat romanilor? Aceeași popi l-au ucis cu pietre pe Stefan care fusese acuzat tot de blasfemie.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Aveau o problemă. El a intrat în Ierusalim aclamat de mulțime. Legea iudaică și poziția lor socială le permitea să procedeze astfel, dar exista un pericol. Să provoace apoi o revoltă populară îndreptată împotriva lor, cu contestarea poziției lor de lideri religioși răscoală mare, căci de Paști era adunată multă lume la templu în Ierusalim, apoi intervenția autorităților romane pentru restabilirea ordinii, vărsare de sânge, revoluție am zice noi azi. Ca să evite asta, au fentat. Au decis să îl ducă în fața unui tribunal roman, să poată spune apoi că nu noi l-am condamnat, nu noi l-am omorât. Vă amintiți revoluția din 89. Ce au vorbit Ceaușescu și Gorbaciov ultima dată când s-au certat?
Ceaușescu.
- Ne revedem după anul nou.
Gorbaciov.
- Dacă vei mai fi în viață după anul nou.
La omorât Gorbaciov?
Oh nu, ci un tribunal revoluționar, care reprezenta poporul ( așa zicea el).
Cât de spontană ( și cât de organizată bine de tot) a fost revoluția română, lecturează aici, dar până la capăt, căci merită fiecare minut să vezi ce finuț s-a lucrat.
https://www.youtube.com/watch?v=K1ueNRK4ZuI

1 răspuns:
| Amely21 a răspuns:

A fost acuzat pe nedrept. El nu a făcut niciun păcat. Dacă citești atent textul din Biblie, poți să îți dai seama. Din contră, El a ajutat oamenii, vindeca, oamenii îl iubeau.