anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă l-am injurat pe Dumnezeu, mă poate ierta? Si dacă nu, nu mă iartă chiar dacă mă căiesc din toată inima mea?

36 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de ORICE nelegiuire=1 Ioan 1=9.
Eu iau Cuvântul LUI pe cuvânt și te încurajez să faci la fel. Faptul că te căiești din toată inima e un semn că El lucrează în inima ta, Te caută ca să te împaci cu El.

| anonim_4396 explică (pentru ania):

Și dacă nu mă va ierta? În Biblie scrie că cel ce va huli pe Duhul Sfânt nu va căpăta ierta în veac ...Nu mă va ierta?

| ania a răspuns:

Contextul în care Iisus vorbește de hula împotriva Duhului Sfânt e atuci când fariseii îl acuză că a vindecat un mut îndrăcit cu putrea lui satan(Matei 12)

| anonim_4396 explică (pentru ania):

Asta am făcut! Tot fără de voia mea

| RAY a răspuns:

Dumnezeu e un termen atat, l-ai injurat pe iahve, meriti sa fii omorat cu pietre de sabat adica vineri seara, sa scoatem astfel raul din jurul nostru

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Măcar mori și tu

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce ai ma, asa scrie in biblie

Păi am ochi,mâini,cap,picioare,casă,computer,cont de TPU, cont de gmail, cărți, medalie, minge etc

„Ce ai ma", ce întrebare stupidă, nici n-ai adăugat semnul întrebării.Am de toate, fericit?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi ca faci blasfemie

Dar nu l-am înjurat, eu doar ți-am răspuns și corectat

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă se enervează, îi trece.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

O gafa ce nu exista n-are cum sa se supere pe tine.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Exod 34/6, 7:" Si Domnul a trecut pe dinaintea lui, si a strigat:'Domnul,Dumnezeu este un Dumnezeu plin de indurare, si milostiv, încet la manie, plin de bunătate si credincioșie, care își tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea si păcatul..."
Dar cu condiția sa nu mai păcătuiești!

| anonim_4396 explică (pentru TamplaruAnisoara):

Păi asta îmi doresc! Nu vreau gânduri-le acelea!

| Nilsson a răspuns:

Eu cred că te iartă, Dumnezeu este atât de bun că nici nu ne putem imagina, El își dorește să ne întoarcem de la calea pacatoasa că să avem o viață vesnica fericita.

Pe regele David l-a iertat chiar și după ce a comis adulter cu soția generalului sau Urie apoi a complotat la uciderea acestuia.
David s-a căit amar de faptele lui.

| Mircea08 a răspuns:

In mod normal un om nu injura. Nu injura pe nimeni nu numai pe Dumnezeu. Incearca sa te comporti ca un om normal, si nu vei mai avea aceasta problema

| Florin9Florin9 a răspuns:

Pff, iar începem.

Răspuns utilizator avertizat
| Helper07 a răspuns:

Dumnezeu iarta orice pacat, nu stiu daca intelegi dar daca te caiesti de ce ai facut sunt sigur ca te poate iarta. Si eu csnd eram mai mic credeam ca am pacatuit impotriva Duhului Sfant dar nu era asa. Odata impleteam anumite imaginatii cu El si nu mi le puteam scoate din cap, nu voiam sa fac asta, credeam la fel ca tine dar m-am inselat. Atata timp cat exista parere de rau exista si iertare insa ar trebui sa te ierti si tu. Accepta ca omul e supus pacatului dar prin Isus il putem birui. Biserica Adventista de Ziua a 7-a m-a ajutat sa inteleg aceste lucruri, te poate ajuta si pe tine. Nu uita ca nu-i nimeni atat de cazut sa nu poata fi renascut. Impacarea cu ideea ca vei "ajunge in iad" e ceea ce vrea Satan, nu-i face pe plac si vei avea o comoara in cer daca esti dispus sa te schimbi.

| anonim_4396 explică (pentru Helper07):

De fapt, am păcătuit împotriva Duhului Sfânt, dar mi-e frică că odată am făcut hula impotriva Duhului Sfânt cu gura mea, dar nu știam că e păcat

| Helper07 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai pacatuit impotriva Duhului Sfant, si eu credeam ca hula impotriva Acestuia se refera la vorbe urate adresate direct Lui dar nu, Duhul Sfant e acela care te indeamna sa fugi de pacat si sa-L cauti pe Dumnezeu, e cel care ne face sa avem o relatie speciala cu El. Duhul nu obliga dar indeamna. A ignora indemnurile Duhul fiind constient de pacat, a refuza pur si simplu indrumarea acestuia si a nu-L lasa sa isi faca lucrarea in inima ta este o hula impotriva Duhul Sfant. Nu prin vorbe Il dezonorezi ci prin faptul ca Il refuzi. Aceasta hula nu tine de fapta ci de un mod de traire. Regretul este dovada ca Duhul inca lucreaza in tine, este dovada ca nu l-ai respins si prin urmare nu l-ai hulit. Aceasta hula nu poate fi iertata nu pentru ca nu s-ar putea ci pentru ca acelei persoane nu-i pare rau de pacatul pe care-l face si neparandu-i rau, nu isi va cere iertare iar Dumnezeu nu va putea sa-l ierte. Daca i-ar parea rau pentru pacatele sale, asta ar fi dovada ca el accepta Duhul Sfant dar prin faptul ca nu-i pare rau, il respinge si nu poate fi iertat fiindca asi cere iertare inseamna a se umili dar fara Duhul Sfant care sa-l indemne la umilinta...
Acum intelegi? Tie iti pare rau de ce ai facut, regreti, n-ai hulit impotriva Duhului Sfant. Atata timp cat iti vei cere iertare pentru pacate sa stii ca n-ai comis acest pacat. Si nu te sinucide, e fara intoarcere acest drum, nu vei mai avea ocazia de ati cere iertare.

| anonim_4396 explică (pentru Helper07):

Păi mă gândeam să mă sinucid deoarece credeam că dacă am hulit împotriva Duhului Sfânt, oricum ajung în iad.Dar am o întrebarebig grinacă îl înjuri pe Dumnezeu, asta e o hulă împotriva Duhului Sfânt?

Nu.

Nu e o hula, dar asta nu inseamna ca trebuie s-o faci, doar fiindca nu ai comis pacatul de neiertat nu inseamna ca ai ajuns in rai, mai e un drum lung.

| Ale5184 a răspuns:

Teoretic, Dumnezeu te iarta pentru orice atat timp cat regreti ce ai facut

| anonim_4396 explică (pentru Ale5184):

Ohoho regret tare asta, am și plâns

| HerculePoirot a răspuns:

Iertarea lui Dumnezeu este nemarginita, putem spune infinita in termeni matematici.Indiferent de fapta savarsita Dumnezeu te va ierta daca meditezi si te rogi.

| anonim_4396 explică (pentru HerculePoirot):

Da,dar totuși, citește Matei 12 :31-32

| HerculePoirot a răspuns (pentru anonim_4396):

Am mai scris un comentariu pe aici referitor la Biblie si la Evanghelii si ce reprezinta ele...Din pacate, multe pasaje din ele au fost traduse si interpretate gresit deoarece interesele Bisericii primeaza de mii de ani voindu-se o tinere a omului de rand in intuneric si de a-l opri sa evolueze dpdv spiritual.Intr-adevar pasajul recomandat de tine face referire la blasfemia Duhului Sfant insa nu sunt intru-totul de acord...Din moment ce iubirea Tatalui este nemarginita cum nu poate El ierta propria lui Creatie? Se cam bat cap in cap unele aspecte prezentate in Evanghelii si in Biblie, de asta zic ca nu trebuie sa respecti si sa crezi tot ce scrie acolo, mai degraba alege sa crezi ceea ce simti tu ca este bine, alege sa fii impacat cu tine si sa te ierti tu pe tine in primul rand iar mai apoi cere iertare Tatalui.
O zi buna sa ai la fel ca tine happy

De unde știi că în Biblia originală nu scrie așa?

Pentru ca m-am documentat in privinta asta, nu imi place sa vorbesc aiurea si in necunostinta de cauza.Iti recomand sa citesti volumul de carti a lui Radu Cinamar, iti vor oferi o perpectiva mai ampla referitor la ceea ce se intampla la nivel spiritual si care este adevarul referitor la Biblie.

Atunci ce rost mai are să citesc Biblia, când nu știu ce e adevărat, ce nu e adevărat?

La intrebarea asta n-am ce sa-ti mai raspund...eu ti-am expus situatia din punctul meu de vedere si al altora care au ajuns la un nivel foarte avansat de intelegere spirituala, mai departe este strict alegerea ta ce faci, ai liberul arbitru sa te decizi ce crezi si ce nu..."Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista" happy
O zi buna sa ai si sa fii binecuvantat prietenehappy

| HenryPericol a răspuns:

Sar zice ca Dumnezeu iartă pe oricine dacă se căiește.
Dar eu cred ca o forță suprema nu se lasă afectata de înjurăturile unui mic om din o gramada de vietăți chiar și extraterestre ale lumii.

| Yuratchka a răspuns:

In iad ajungi, copile✝✝?