| Holiday a întrebat:

Daca la figurat "a pupa in fund" inseamna:

https://dexonline.ro/definitie/a%20pupa%20%C3%AEn%20cur/ 538132

atunci esenta vietii crestinului e de a duce la perfectiune activitatea asta fata de Isus, tac-su si duhul ala al lor?

35 răspunsuri:
| Anonymous4433 a răspuns:

Ma aaa. Tocmai mi-ai facut ziua mai buna :'D
Exact la chestia asta ma gandeam si eu acum ceva timp.

| Celcestietot a răspuns (pentru Anonymous4433):

Stai linistit ca de buna voie sunt crestini in continuare, nu de slugi, ca daca nu statea treaba asa, ar fi renuntat.

| Anonymous4433 a răspuns (pentru Celcestietot):

Bravo lor, ce pot sa zic happy

| Celcestietot a răspuns (pentru Anonymous4433):

Normal, ca nimeni nu isi doreste sa fie sclavul a ceva, este logic.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Bingo! Nu neaparat, dar ceva pe-acolo. Fata de dogme si de mizerabilii care se dau drept reprezentantii treimii printre noi, de fapt...

| Bluestar15 a răspuns:

Altul care habar n-are de teologie, tipic ateilor laughing Hristos le spune apostolilor "nu va numesc slugi, ci prieteni" si le spune "veti face mai mari decat Mine" si mai spune ca S-a facut pe Sine cel mai mic dintre oameni, ba chiar le-a spalat picioarele apostolilor (desigur, simbol al sfintirii pasilor in cararea vietii). Crestinii inteleg ca suntem facuti pentru a ne uni cu Dumnezeu si pentru a ne desavarsi, pe cand ateii sunt mandri ca se trag din viermi, considera ca hormonii ii definesc, devin sclavii materiei si sunt mandri sa fie veri cu maimutele.Foarte demn, n-am ce zice laughing))))

| mastadont a răspuns:

Bingo! ai nimerit-o la fix. Îi pupă-n c ur mai mult pe preoți pentru că ăștia cică-s intermediarii lor pe pământ, le dau bani căcălău în fiecare an, merg la slujbe, se spovedesc în genunchi și de ce oare, doar ca să-și asigure dincolo un trai la căldurică. Deci sunt pe interes cum s-ar zice.

Răspuns utilizator avertizat
| alex598 a răspuns:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Creștinii Îl laudă pentru că merită, nu pentru că vor ceva de la El. Dumnezeu deja a dat, trebuie numai acceptat.

| Helper07 a răspuns:

Ce crestin face asta?
Da-mi un singur exemplu.
Doctorul iti spune: Ia-ti medicamentele sau o sa mori. Tu iti iei medicamentele ca sa-i faci pe plac doctorului?

Egoismul nu vede decat o cale, un singur fel de a interpreta lucrurile.

| Irinel15123532 a răspuns:

Cand tatal tau pamantesc, sau mama ta, iti vor spune ''Sa nu minti, pentru ca este un lucru rau''.
Dar sa spunem ca iti spun ''ofera jucaria ta copilului de peste drum pentru ca el nu are nici macar una si tu ai o gramada, fii bun''.
A accepta acest lucru din dragoste pentru parintii tai si pentru celalat copil se numeste in ziua de azi, manipulare, risipa, ogligatie impotriva liberei vointe a copilului, sau textul descris de tine mai sus intr ghilimele.
A asculta de Iisus pentru binele tau si al altora, nu inseamna ceea ce incerci sa sugerezi.
Dar este nevoie sa te opresti si sa te gandesti la lucrurile pe care le spui, pentru a le percepe in intregime, nu a scuipa cuvinte la intamplare.

| Celcestietot a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu toti. Din popor fraza.

| Celcestietot a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu cred.

| danut a răspuns:

Evident ca nu ai inteles ceva, NU EXISTA o zona NEUTRA pe pamant, ar fi trebuit sa-ti dai singur seama de lucrul asta din comportamentul tau.
Tu spui ca esenta vietii crestinilor e pupatul in fund al Trinitatii DAR ai uitat ceva, NU exista zona gri deci tu faci parte din cealalta tabara, adica faci aceiasi activitate ca a crestinilor dar lui Satana ii aplici pupaturile in dos. Succes profund la pupat Dracu in zona hotarata de tine.

| Holiday explică (pentru danut):

Mai era necesar sa subliniez si faptul ca pupati in fund doua chestii inexistente si un schizofrenic mort de acum 2000 de ani?
Referitor la zona gri, verde sau roz religioasa, mi se rupe, chiar ai impresia ca boscorodeala asta religioasa chiar inseamna ceva?

| Holiday explică (pentru Irinel15123532):

"Cand tatal tau pamantesc, sau mama ta, iti vor spune ''Sa nu minti, pentru ca este un lucru rau''."

Daca ati lua macar vreun pic de buna treaba ca daca minti nu mai primesti cadouri de la spiridusii vostri, v-ati gandi naiba de doua ori inainte sa veniti cu fantezii de genul asta, care nu au absolut nici o baza. De fapt voi mintiti si va mintiti mai mult decat oricare altii. Cu cat credinta, orice naiba o fi asta pentru voi, e mai insinuata in creier, cu atat mintiti mai mult de dragul ei.

| Holiday explică (pentru Helper07):

"Doctorul iti spune: Ia-ti medicamentele sau o sa mori. Tu iti iei medicamentele ca sa-i faci pe plac doctorului?"

Numai ca "doctorul" asta al vostru nu va da medicamente, doar va pune sa i-o sugeti de fapt. Noroc ca nu exista ca iti dai seama ce ar fi...In plus, doctorul iti prescrie medicamente, daca le iei bine, daca nu, nu, nu iti face nu stiu ce daca nu vrei sa le iei.
Proasta comparatie ti-a dat prin cap.

"Ce crestin face asta?
Da-mi un singur exemplu."

Toti. Cu cat sunt mai loviti de prostiile astea, cu atat au limba infipta mai adanc. Repet ce am mai spus, noroc ca e doar un spiridus inexistent ca altfel iti dai seama ce ar fi...laughing

| Holiday explică (pentru anonim_4396):

"Creștinii Îl laudă pentru că merită, nu pentru că vor ceva de la El."

Da, sigur...laughing

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Tot te referi la altii dar uiti sa te privesti in oglinda cand il pupi pe Dracu in spate.

| Helper07 a răspuns (pentru Holiday):

Daca nu intelegi mentalitatea unui crestin nu-l poti contrazice. Doctorul nostru ne ofera iertare iar prin asta i-a asupra lui pacatele noastre pentru care a murit. El a spus ca cel mai mare dintre noi este slujitorul nostru, El a fost un astfel de exemplu. Nestiutorii fac pe plac preotilor, papei, bisericii lor dar nu lui Dumnezeu. Cei care inteleg, stiu ca Il urmeaza pe Dumnezeu ca sa fie salvati, nu ca sa-I faca pe plac cuiva, adica nu in acel sens. Dumnezeu face totul pentru noi din iubire, iar iubirea nu e egoista. Ti-am spus ca egoismul nu vede decat o cale de a interpreta lucrurile. Daca nu-ti iei medicamentele mori, nu pentru ca ti-a facut doctorul nu stiu ce, ci pentru ca asta este consecinta. Doctorul nu vrea decat sa te scape. Comparatia nu e proasta, e ceea ce nu vrei sa intelegi: nu Dumnezeu te omoara ci pacatul. Nu mori din cauza ca te-a lovit Dumnezeu, mori din cauza ta.

Iar prin "toti" sunt de fapt niciunul. Nu pentru ca n-ar vrea, pentru ca nu pot.

"Daca nu intelegi mentalitatea unui crestin nu-l poti contrazice."

Orice afirmatie, generata de orice mentalitate, daca nu respecta o minima logica si un minim bun simt, poate fi contrazisa.
Iar crestinismul nu are nici una, nici alta.

| Holiday explică (pentru danut):

"...cand il pupi pe Dracu in spate."

Poate uiti ca si personajul asta e tot unul din povestea voastra tampita, la fel de inexistent ca personajul tau favorit.
Ce spui tu e ca daca afirmi ca Zmeul Zmeilor nu exista, inseamna ca esti fan Fat Frumos. Sau invers.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Pupatul in spate pe Dracu nu este o alegere consimtita ci una ignoranta, a activitatii dar si a personajului. Chiar daca negi existenta acelei fiinte nu inseamna ca NU exista ci ca tu esti un ignorant.

Inventezi tipare logice? Pe langa asta, crestinismul si exemplul dat de mine se potriveste cu ce ai spus: are bun simt, daca te-ai simtit cumva e problema ta, si e coerenta si demna de luat in considerare. Poti contrazice din punctul tau de vedere dar nu-mi poti contrazice punctul meu de vedere ceea ce nu-ti da credibilitate si nu demonstreaza ca ai dreptate.

"Pe langa asta, crestinismul si exemplul dat de mine se potriveste cu ce ai spus: are bun simt..."

Nu are pentru ca medicul iti da niste tratamente sa te faci bine, in schimb Dumnezeu iti da, ce? Iti da prin gura, ca nu exista, deci ce naiba sa-ti dea? Nu exista absolut nici o legatura stabilita intre Dumnezeu, orice naiba ar fi el pentru un credincios, si ceea ce a primit/pierdut cineva.
Tu de fapt nici nu ai ceea ce se cheama "punct de vedere". Faci doar niste afirmatii fara sa le argumentezi in nici un fel. "Dumnezeu imi da", nu e un punct de vedere nefiind sustinut de fapt de nimic. E similar cu "Dumnezeu si-o freaca de doua ori pe zi", de exemplu. Ambele afirmatii au fix acelasi grad de credibilitate, neexistand nici un argument in favoarea vreuneia dintre ele.