| Stoiculescu_Iulian_1989 a întrebat:

Daca la inceput a fost doar Adam si Eva cum spune Biblia, cu se face ca acum avem atatea rase diferite de oameni... cine minte biserica sau evolutia omului?

48 răspunsuri:
| Dandanache a răspuns (pentru Kriss96):

"Am zis eu ca alea sunt chestii pe care le-am invatat?" Nu, si nici eu nu am zis asta. Am vorbit de lucruri "lucruri pe care inca le poti invata", si nu neaparat citind din carti, ci si prin observatii si deductii. Fii mai atenta.

"De ce te iei tu de mine acum? Pentru ca am o parer a MEA, PERSONALA?"

Nu ma iau de tine. Atrag atentia altora, care mai intra la intrebarea asta, ca teoria e nefondata si gresita. E un demers impotriva dezinformarii.

"Daca esti genul autoritar care isi respecta doar propria invatatura, este grav. Discutiile cele mai importante se nasc din pareri. "

Din nou nu esti atenta. Am precizat clar ca nu vorbesc despre teoria mea, ci despre o teorie din cultura universala, o taxonomie evidenta si valabil acceptata. Asadar, respect invataturile altora, nu propria mea invatatura.

"E important sa ai propia ta parere. Daca esti asa destept, sti si povestea cu teoria heliocentrica si teoria geocentrica? Daca cineva (Copernic) nu ar fi avut initiativa de a avea propria lui parere, teoria geocentrica ar fi supravietuit ani buni degeaba"

Stiu, draga mea, doar ca, spre deosebire de tine, Copernic a dezvoltat teoria prin studii si observatii, nu dintr-un puseu adolescentin de individualizare. Nu a tinut mortis sa aiba o parere, ci sa demonstreze un adevar de care s-a convins dupa cercetari indelungate. Nu e important sa ai pareri personale cu orice pret, ci sa ai pareri pertinente, logice, de bun simt, fie ca iti apartin tie sau altora. Pentru ca pareri personale au si baietii astia, si poate unii chiar tin la ele:

http://www.youtube.com/watch?v=KGIkPUlj-Fw

| αndï a răspuns:

Daca crezi tot ce scrie in biblie ai multe de suferit... aia e ceea ce se numeste legenda. Mai mult ca sigur nu sunt o maimuta evoluata, de asemenea, sa stii. Sunt creatia lui Dumnezeu pus aici pe pamant ca sa imi traiesc viata, sa ma joc, si sa invat din experientele mele. Intr-adevar oamenii au evoluat, dar nu din maimute, si nici din Adam si Eva.

| casian_6565 a răspuns:

Diferenta de aspect intre oameni o face clima si pozitia pe planeta in locurile calde oamenii sau adaptat si asa in fiecare caz la inceput a fost cum a fost omu nu poate sa inteleaga toate lucrurile doar cate ii sunt permise

| Darius_Ionescu_1993 a răspuns:

Stoiculescu Iulian, cand o sa iti dai seama ca de fapt religia este o metoda de a tine in frau miliardele de oameni de le gesturi necugetate si nu numai...
Biserica a evoluat mult acum, in orice tara ei sunt pe locul doi sau daca nu chiar langa presedentie!
Studiaza mai mult si o sa vezi nivelul de indoctrinare la care sa ajuns!happy

| Mădă0611 a răspuns (pentru Cyrano):

Eh, ce sa-i faci? nu oricine poate intelege ceva care cere cel putin 2 neuroni vii. Condoleante! sad

| Kriss96 a răspuns (pentru Dandanache):

Sti,dragul meu Dandanache,lumea si-a cam dat cu parerea in discutia asta splendida inceputa prin intrebarea unui frustrat care nu crede nici in evolutie,nici in biserica.
Iar invatatul din observatii si deductii l-am experimentat cam tot atunci cand mi-am expus si eu parerile ca tot omul. Sti ca nu observam si deducem toti la fel nu? De asta avem pareri diferite.
Pana la urma tu nu ai niciun drept sa vorbesti de observatie si deductie. Tu ai citit in carti tot ce ai scris mai sus. Uite si o dovada:
"Am precizat clar ca nu vorbesc despre teoria mea, ci despre o teorie din cultura universala, o taxonomie evidenta si valabil acceptata. Asadar, respect invataturile altora, nu propria mea invatatura".
Cand ai zis "lucuri pe care inca le poti invata" te-ai referit la a renunta la parerile si teoriile mele,in schimbul unor carti.
A observa si a deduce nu fac casa buna cu cartile. Ce sa observi si sa deduci din carti? Ele insusi iti prezinta deja totul detaliat. Nu ai ce sa deduci. Oamenii aia care au scris cartile au dedus totul in locul nostru.
Link-ul nu ma obosesc sa-l deschid. Probabil vreo emisiune despre "rasele umane",am dreptate?
Eu raman la parerea mea,pe care nu am inventat-o contempland un perete violet,ci studiind si eu anumite conflicte intre oameni (ma refer la istorie, nu la clanurile de tigani care se injunghie reciproc si ajung la protv) si mai ales reactiile oameni privind diferentele inre popoare (aici ma refer la trasaturi si in special culoare). As putea scrie o carte despre perceptia oamenilor asupra culorilor.
Si daca eu sunt impotriva rasismului, nu este treaba ta sa mi se opui. Au trecut anii cand rasismul era atat de promovat incat a luat nastere sclavia si vanzarea negrilor.
Iar daca tu le atragi atentia altora ca parerea mea PERSONALA (si care nu se va SCHIMBA) este nefondata si gresita, crezi ca o sa-i si intereseze?
Nu mi-a dat nimeni drepate si nu ti-a dat nici tie. Pentru ca e dreptul fiecaruia sa aiba o parere si sa o expuna. Iar parerile nu se formeaza citind carti. Cand citesti o carte iti e bagata pe gat parerea altcuiva.
Citeste putin despre problemele sistemului de invatamant nipon. Cum le-au bagat ani de zile gramezi de carti pe gat, iar acum copiii aia nu sunt in stare sa creeze o fraza de unii singuri. Recita din carti ca niste roboti. S-au luat masuri deja pentru a-i face pe copii mai creativi si capabili sa-si formeze propriile opinii.

| Dadragatoteu a răspuns (pentru Kriss96):

Atat de mult respecti parerile altora, incat le dai ignore. Si semidocta, si ipocrita.

"Pana la urma tu nu ai niciun drept sa vorbesti de observatie si deductie. Tu ai citit in carti tot ce ai scris mai sus. Uite si o dovada:"

Draga mea, suntem produsul societatii. Oricat te chinui mataluta sa vii cu pareri proprii, nu vei fi niciodata un furnizor 100% de pareri personale. Faptul ca stii sa scrii, ca il pomenesti pe Hitler sau heliocentrismul lui Copernic, se datoreaza educatiei, implementata prin carti si pedagogie activa. Am citit in carti despre ce am scris mai sus pentru ca am studiat in facultate antropologie. La asta se adauga si observatiile de bun simt, pe care orice om le poate atunci cand se afla in fata unor tipuri antropologice diferite. Daca parerea mea ar fi ca nu exista rase, in ciuda faptului ca m-am convins ca exista, citind despre ele si observandu-le in mod empiric, s-ar numi ca sunt idiot. Diferentele somatice sunt clare, nu doar in termeni de pigmentatie, ci si de constitutie, trasaturi faciale, par etc. Numai un orb sau un ignorant nu le observa. Si eu sunt impotriva rasismului, dar daca tu confunzi raseologia cu rasismul, esti depasita complet de discutie.

RASEOLOGÍE f. rar Ramură a antropologiei care se ocupă cu studiul raselor omenești. [Sil. -se-o-] /Din rasă
RASÍSM s. n. Teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane. – Din fr. racisme. Cf. rus. rasizm.

Crede-ma, am pareri personale, dar nu in absolut orice discutie, pentru ca atunci as fi rupt total de realitate. Linkul pe care ti l-am dat era despre niste oameni cu pareri proprii. Unul dintre ei are o parere proprie ca Eminescu a scris Biblia. Si el ramane la parerea lui. Si nu si-a format-o citind vreo carte. Un exemplu de individ creativ, autoformat, ca tine.

Uite o parere personala, referitor la sistemul de invatamant, ca tot l-ai pomenit. Un individ care memoreaza masinaliceste totul e la fel de incompetent ca unul care, in replica, ignora educatia si emite, in mod programatic, pareri personale in domenii pe care nu le stapaneste deloc. Si amandoi sunt la fel de inutili societatii.

| Kriss96 a răspuns (pentru Dadragatoteu):

Scrie mai putin data viitoare daca ai pretentia sa si citesc. Eu o sa-ti dau ignore la fiecare clona si nu o sa-ti mai raspund, din moment ce sti numai sa critici parerile altora.
Iar tu n-ai decat sa te frustrezi si sa-ti faci zeci de clone pe TPU. O sa-ti trebuiasca multe adrese de mail. Go on!

| Parerepersonala a răspuns (pentru Kriss96):

Rezum: confunzi rasismul cu raseologia, esti o ageamie in subiectul de fata, esti ipocrita (declami ca parerile personale trebuie respectate, dar le dai ignore celor care nu sunt de acord cu tine) si semianalfabeta.

PS: Nu e nevoie de o adresa de mail. Conturile se fac instantaneu.

| Kriss96 a răspuns (pentru Parerepersonala):

yawn chatterbox thumbs down
PS. Ti-am pus emoticoane de data asta. Poate intelegi mai bine.
Si nu confund nimic. Sunt obligata sa fiu de acord cu raseologia sau alte teorii din carti? Nu sunt. Eu consider ca raseologia e rasism. Asta ti-am tot explicat. Dar tu gasesti mereu "greseli" doar ca sa continui discutia.
De asta ti-am dat ignore. Pentru ca tu comentezi in prostie. Si in al doilea rand tu nu mi-ai impartasit nicio parere. Asa ca nu sunt ipocrita. Respect parerea altora atunci cand au o parere. Unde o fi a ta?
Iar pe aia cu "semianalfabeta" ai scos-o acum. Asa cum pretinzi si ca eu nu stiu ce e aia raseologie. Cand eu de fapt nu sunt de acord cu ea si o consider rasism. Mai intai dovezile. Hai ca sunt curioasa cand am fost eu semianalfabeta. Dar probabil nici nu sti ce inseamna analfabet.
Apropo e foarte interesant numele tau. Dar cred ca ar fi mai bine sa-ti pui unul pe care sa-l intelegi, ok? happy
Am zis ca nu-ti mai raspund, dar uite ca nu ma pot abtine. Esti ca o musca din aia pe care o gonesti cu mana si ea se intoarce sa te bazaie. Ma gandesc ca poate o sa-ti faci si tu o viata nu?

| vineriseara a răspuns (pentru Kriss96):

Scumpo, asa cum tu esti de parere ca cel care a pus intrebarea, un frustrat, dupa cum ii spuneai, se insala, asa cred si eu despre tine. Asa cum ai simtit tu ca trebuie sa iti spui parerea -una contrara celor afirmate de el, asa am simtit si eu nevoia sa imi spun parerea - contrara fata de spusele tale. Parerea ta fata de el e la fel de critica ca parerea mea fata de tine. Asa cum el ti-o accepta si te lasa sa raspunzi in continuare la intrebarea asta, tu ar trebui sa imi accepti punctul de vedere diferit de al tau, cu atat mai mult cu cat tu ma acuzai ca nu respect punctele de vedere ale altora. Aici apare ipocrizia, intelegi? Semianalfabetismul tau e asumat. Declarandu-te impotriva lecturii din carti, intri, fara sa vrei, in sfera semantica, luata in extenso, a cuvantului semianalfabet: "cu cunoștințe de carte reduse".

"Cand eu de fapt nu sunt de acord cu ea si o consider rasism. Mai intai dovezile"

Nu, draga, mai intai tu aduci dovezile. De ce consideri ca rasele nu exista? Esti capabila de o argumentatie serioasa si pregatita de o opinie critica? Explica-ne, te rog, in mod fundamentat, de ce nu exista rase, fara sa dai ignore opinentilor care nu iti impartasesc parerea.

| vineriseara a răspuns (pentru Kriss96):

"Respect parerea altora atunci cand au o parere. Unde o fi a ta?"
Avand in vedere ca nu imi citesti raspunsurile, cum naiba ai putea sa afli care e parerea mea?
"Dar probabil nici nu sti ce inseamna analfabet. "
Dupa cate cuvinte livresti am folosit pana acum, crezi ca nu stiu fix radacina cuvantului "semianalfabet", pe care tot eu l-am utilizat? Fetito, nu ma jignesti, te jignesti singura cu asemenea rationamente. Remarca despre nickul meu e prea puerila ca sa ii dedic atentie.

| Kriss96 a răspuns (pentru vineriseara):

Distracţia continuă :d
Întâi de toate mă refeream la a aduce idei în sprijinul părerii tale cum că aş fi semianalfabetă şi că nu ştiu ce e raseologia. Mai inventezi multe probleme legate de ce scriu eu?
Şi vezi că tot nu sunt ipocrită. Nu am nimic cu părerile tale
Dacă tu ai fi suficient de matur şi de isteţ încât să cedezi primul, nu ţi-aş fi dat ignore. Insişti în prostie.
Iar eu nu am zis că nu citesc cărţi sau că le urăsc sau că sunt împotriva lor. Inventezi probleme pentru că îţi place să te cerţi cu alţii. Aşa e caracterul tău şi din păcate nu vei ieşi mereu câştigător cu atitudinea asta prea impulsivă şi competitivă.
Citesc, îmi place să citesc şi am o părere mai bună despre citit decât mulţi alţii de vârsta mea.
Dar nu sunt obligată să-mi placă toate genurile de cărţi sau să citesc ce îţi place ţie. Dar tu o să găseşti ceva împotriva mea şi o să-mi întorci spusele pe dos numai ca să inventezi o greşeală numai bună de atacat.
Go on!

| sambatadimineata a răspuns (pentru Kriss96):

Fetito, imi devine clar ca esti imbecila. Ti-am explicat deja lucrurile astea. Tu ai afirmat prosteste ca a vorbi despre rase inseamna rasism si tot tu ai spus urmatoarele: "Si daca eu sunt impotriva rasismului, nu este treaba ta sa mi se opui." Ti-am scris ca si eu sunt impotriva rasismului, dar nu impotriva raselor – rasele exista, in afara constiintei umane, sunt realitati socio-biologice. Daca ai fi stiut ce e raseologia, ai fi scris ca esti impotriva ei, nu a rasismului. Ti-am explicat si de ce esti semianalfabeta, tot pe baza celor afirmate de tine. Devine clar ca oricat ti-as scrie, esti prea morona sa poti intege. Cedez eu; nu e un manifest de inteligenta, e pur si simplu dezgust. E ultimul cont pe care il fac pentru idioti si semidocti. Nu mai revin sa iti citesc elucubratiile, scrie ce vrei pentru cine vrei. In viata, cand vei da cu capul, tine minte, tu esti de vina: prostia si incapatanarea se platesc.

| sambatadimineata a răspuns (pentru Kriss96):

Rezum, ma tem ca iar e prea mult text pentru capacitatile tale: esti prea proasta pentru o polemica teoretica, te las. Nu e nevoie sa imi dai ignore, mi-a devenit clar ca trebuie sa te ignor eu.

| Kriss96 a răspuns (pentru sambatadimineata):

Ups. Uite cine e ipocrit acum. Mersi pentru mesajul pe scurt. Pe ăla lung nu stau să-l citesc, deoarece nu-mi pierd timpul cu needucaţii care se cred buricul pământului şi nu respectă opinia celorlalţi
Una peste alta mă bucur că ai cedat în sfârşit. Dar ţine minte că ai cedat pentru că eşti nevrozat.
În concluzie părerea mea despre tine e că ai nevoie de un psiholog. Iar ceea ce încerci să-mi explici de atâta timp mă doare cam cât negru sub unghie. Chiar te-ai consumat degeaba.

| 085776 a răspuns:

Biblia este o contradictie nesfarsite plina de pasaze pentru cei ce sunt atenti. Si logic si stiintific, oameni nu se pot reproduce in "familie" deoarece acesti bebelusi se nasc cu handicapuri sau bolii foarte grave si de abia, la aceea varsta frageda se pot salva( pe timpurile noastre). Dar mitemi acu cateva sute de ani cand cica "nu exista" mai nimic? Cauta aici si vezi ceva despre "biblie" : http://crestinismulexpus.blogspot.be/......-si-o.html

| doctorandus a răspuns (pentru Cezar2014):

Werner Keller was a German journalist, neither an academic figure nor a religious one. The book he published was popular, but I'm not sure this type of opinion represents a reliable source. Best, --Shirahadasha (talk) 03:38, 30 November 2007 (UTC)