| Holiday a întrebat:

Daca legea laica nu i-ar pedepsi, credeti ca gruparile crestine din Romania sau de aiurea, ar incerca sa se elimine una pe alta prin orice metode, cum de altfel s-a intamplat de nenumarate ori de-a lungul istoriei?

15 răspunsuri:
| Alexandrionelu a răspuns:

Da.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu.

| TristanTzara a răspuns:

Asi zice nu pentru ca majoritatea micilor confesiuni, care majoritatea sunt in Ardeal, traiesc in pace.

Dar nu prea stiu ce ar face BOR, din cate inteleg i-au incurajat pe comunisti sa interzica Biserica Greco-Catolica.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu! Grupările religioase care sunt numite in Apocalipsa "apostate" vor dainui pana la revenirea Domnului Isus, si inca vor creste ca nr de enoriași pentru ca la om place calea larga si nu cea strâmtă. Domnul Isus se întreba retoric"oare voi găsi credință pe pământ?" la revenirea Sa.Nu ca nu ar fi știut răspunsul, dar prin acest lucru ne-a răspuns noua celor care astăzi ne întrebam la ce biserica sa ne alăturam, știut fiind faptul ca din start (doctrinal) nu sunt conforme cu cerințele lui Dumnezeu.Este clipa istoriei pământului vestita in Apocalipsa la Capitolul 18/4.
"Ieșiți din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiți părtași la păcatele ei, si sa nu fiți loviți cu urgiile ei".

| Holiday explică (pentru Alexandrionelu):

De ce crezi asta?

| Holiday explică (pentru sadrian46):

De ce?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru sadrian46):

Pentru că au mai multă minte ca cei ce au înființat inchiziția.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru TristanTzara):

Asi zice nu pentru ca majoritatea micilor confesiuni, care majoritatea sunt in Ardeal, traiesc in pace.
Nu-i cunoști, când afirmi asta.

De ce consideri ca cei care au "infiintat" inchizitia nu aveau minte? Crezi ca infiintarea ei nu a adus beneficii propriilor interese?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Holiday):

Am spus eu că nu aveau minte? Doar că încurcau Impărăția lui Dumnezeu cu cea lumească, ceea ce face Papa și Vaticanul. Pentru asta Isus a murit pe cruce. Pentru împărăția lor, ei ardeau pe alții pe rug.

| TristanTzara a răspuns (pentru sadrian46):

Nu știu ce se întâmplă în bisericile lor, dar majoritatea oamenilor de confesiune reformată, pocăită, adventistă etc. au vecini, prieteni, de altă confesiune, și deși s-ar certa de numa, nu cred că ar pute ajunge la război deschis, pur și simplu e greu să-l omori pe cel lângă care ai crescut.

Deși mi se pare că poate i-ar omorî pe catolici, că atâta retorică aticatolică se prezintă pe la ei.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru TristanTzara):

Pur și simplu e greu să-l omori pe cel lângă care ai crescut.
Ești încă copil și nu cunoști nici oamenii nici ce zace în ei.
Nu mai comentez, te las, că pierdem prietenia și mai vreau să mai schimb vorbe cu dta pe aici. Pacea Domnului. În latină ( catolic), Pax vobiscum!

"Pur și simplu e greu să-l omori pe cel lângă care ai crescut."

Istoria moderna. Belfast, Irlanda de Nord.

| TristanTzara a răspuns (pentru Holiday):

E ceva complet diferit, în primul rând pentru că (1) IRA-ul țintea figuri politice britanice în primul rând și nu, oamenii de rând și (2) pentru că divizarea națională coincidea cu cea religioasă și de clasă--în ceea ce privește divizia de clasă, e mult mai segregată. Și în ultimul rând irlandezii catolici n-au vorbit niciodată de "elimarea" englezilor anglicani. Pur și simplu deformezi adevărul...

| anonimg a răspuns:

Da, asa s-ar intampla. Vor ramane doar acei crestini autentici care vor fi prigoniti.
Istoria s-ar repeta ca aici: https://m.egwwritings.org/ro/book/2711.5/toc