Căci, ca o mustrare a zis Dumnezeu lui Israel: „Iată, vin zile, zice Domnul, când voi face cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda un legământ nou;
Ier 31.31-34;
9 nu ca legământul pe care l-am făcut cu părinţii lor, în ziua când i-am apucat de mână, ca să-i scot din ţara Egiptului. Pentru că n-au rămas în legământul Meu, şi nici Mie nu Mi-a păsat de ei, zice Domnul.
10 Dar iată legământul pe care-l voi face cu casa lui Israel, după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în mintea lor şi le voi scrie în inimile lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, şi ei vor fi poporul Meu.
Evr 10.16; Zah 8.8;
11 Şi nu vor mai învăţa fiecare pe vecinul sau pe fratele său, zicând: „Cunoaşte pe Domnul!", căci toţi Mă vor cunoaşte, de la cel mai mic până la cel mai mare dintre ei.
Isa 54.13; Ioan 6.45; 1Ioan 2.27;
12 Pentru că le voi ierta nelegiuirile şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele şi fărădelegile lor."
Rom 11.27; Evr 10.17;
13 Prin faptul că zice: „un nou legământ", a mărturisit că cel dintâi este vechi; iar ce este vechi, ce a îmbătrânit, este aproape de pieire.
Daca tu zici ca VT nu mai este valabil, ca exista o noua lege, de ce mai esti impotriva homosexualilor? Isus nu a zis absolut nimic despre ei. Arata-mi macar un pasaj in care isus zice ca asa ceva nu e bine.
Si ca bonus, daca VT nu mai este valabil, nici cele 10 porunci nu mai sunt.
Poi cum sa spuna Isus ceva impotriva homosexualilor cand el insusi era homosexual?
Mai multe informatii pe aceasta tema gasesti aici:
http://forum-anti-christi.forumers.ro/......homosexual
Noul Legamant dat de Dumnezeu este Coranul!
Acel nou testament la care te referi tu nu este dat de Dumnezeu ci scris de niste sarlatani care nu au niciun Dumnezeu.
Deci profetiile Biblice se refera la Coran pentru ca acesta Carte de Legi vine direct de la Dumnezeu, prin acelasi personaj, Arhanghelul Gavril, care a anuntat-o si pe Maria ca este gravida cu Lucifer