Am auzit pocăiți care ziceau că TOATĂ muzica indiferent de gen e satanică, deci vezi ce reiese de aici...
Bine acum cel imi probabil poți să asculți rock creștin, dar fie.
Depinde de muzica rock. In cea mai mare masura, depinde de mesaj. Daca e cu prostii, nu e ca nu ai voie, insa acea muzica te va amprenta si de aceea nu e bine sa o asculti, in plus, de ce sa asculti niste prostii cind exista multe alte lucruri bune in lumea asta? Iar pe de alta parte, conteaza si linia melodica. Daca te nelinisteste, te agita, sau iti pastreaza o anumita stare de agitatie fara care nu poti trai, nu e bine. Muzica adevarata, e cea care iti inalta sufletul, care ti-l ridica, care il determina sa fie mai bun, mai curat, mai nobil, indiferent ca e ea rock sau alt fel de muzica. In general muzica buna te calmeaza, te linisteste, iti aduce in inima o stare de pace launtrica. Insa azi mai rar gasesti astfel de muzica.
Daca ma fac pocait, am voie sa respir? Sau pacatuiesc si asa? Zic asta pentru ca ei au reguli foarte stricte, reguli ce sar granitele normalului.
Insusi notiunea de "pocait" inseamna de a renunta mai mult la cele lumesti,adica de ati dedica timpul tau credintei si studiului bibliei si a te indeparta voit direct de la muzica,filme,restaurante,televiziune,gasti, expunerea in public a sentimentelor tale fata de sexul opus (gen sarutari, imbratisari ), etc.Deci rokul este de la sine inteles ca este interzis. Poti fi la fel de bine un ascultator pasionat de rok si in acelasi timp un bun crestin, credincios si cu timpul tineretea se va estompa in intelepciunea varstei si daca ai urmat calea Domnului si invatamintele bibliei acestea sigur te vor aduce in starea de vei renunta fara sa bagi de seama la "ispitele" lumii moderne.Asta depinde desigur de harul tau si vointa ta.Succes in alegerea ta.
Da! Si sincer cunosc pocaiti care asculta rock si mai mult, sunt in formatie de rock!
POCAIT si daca estii ortodox poti sa fii pocait cu sufletuu in biblie scrie sa aducem inchinare lui d-zeu prin melodii de slava.Aku daca u vrei sa ascultii rock ii alegerea taa
Nuuu! Vezi ce faci! Nici de pe scaun nu ai voie să te miști, că nu ai voie.
Am fost destul de clară?:\.
In ce sens te pocaiesti? Aderi la o religie? Eu nu vad rostul de a-ti infrana dorintele, daca-ti place muzica rock si religia ti-o interzice, ai fi in stare sa faci acest sacrificiu de a nu mai asculta.Religiille care interzic anumite forme de exprimare idobitocesc rasa umana... Wake Up! ...fi tu insuti, nu-ti ajuta la nimic sa te pocaiesti
Http://www.youtube.com/watch?v=8JQLgboeipA&feature=related
Dupa ce vizionezi filmuletul o sa-ti dai singur seama.
Chiar daca link-ul trimis nu era neaparat despre muzica rock, voiam sa-ti prezint pericolele. Nu tot ceea ce auzim sau vedem este ceea ce credem ca auzim sau vedem. Oricum, Cristi202 ti-a detaliat extrem de bine totul.
http://www.youtube.com/watch?v=ku60sXq-1lE&feature=related
Buna! Prietanea mea este pocaita si este rockerita, acum depinde si de religia in spre care ai incinatie. Funda?
Dc te-ai face pocait, crezi ca un Dumnezeu inchipuit iti poate spune cat sa bei ce sa iubesti si cat timp sa lucri sau cand?