Religia Ortodoxă, Biblia, Bisericile, Preoții... toți.
Tu in ce crezi?
Tu ce crezi - dacă te-am intrebat ce te-am intrebat?
Pai habar n-am
Ce-ar fi să crezi și tu - cu tărie - in tine?
Mortii o duc mai bine decat mine deci exista viata de apoi si e mai frumoasa.
Fie cum spui tu!
Ce crezi, porcul pe care il mananci de Craciun mai invie?! La fel e si cu tine.
După moarte nu mai e nimic. Asa sunt poveștile primitive și fanteziste. Nici nu are de ce sa fie și nici nu este. Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste. Și de ar exista tot nu ar face nimic pentru om, pentru ca nu ar avea de ce. Pentru un zeu atotputernic omul ar fi nimic și atunci are zeul motiv sa fie interesat de nimic? Evident ca pe zeu omul nu-l intereseaza sub nici o formă, deci nu avem ajutor, răsplată, pedeapsa și iubire.
Are nevoie zeul atotputernic de ritualuri primitive, cântece și poezii? Are nevoie zeul atotputernic de credința omului? Evident ca nu. De credință are nevoie omul mincinos din partea naivului ca sa îl poată înșela mai ușor cu povesti primitive cu zei inventați și inexistenți.
"De credință are nevoie omul mincinos din partea naivului ca sa îl poată înșela mai ușor cu povesti primitive cu zei inventați și inexistenți."
asta ar trebui să le-o scrii zilnic, de zece de ori!
Da Oricum, pentru unii e cam greu de înțeles și de frica aleg minciuna și lipsa de rațiune în locul adevărului.
Nu s-a întors nimeni care a murit ca să ne spună. Sunt doar diferite teorii
Vezi cu detalii despre asta aici: https://www.chilieathonita.ro/2021/06/23/viata-vesnica-etape/
LisaJulie întreabă: