Nu se considera sinucidere, dar tot ajungi in iad, fiindca ai consumat alcool sau droguri.
Pe bune? Poti sa demonstrezi?
Nu ma intereseaza sa-ti demonstrez tie nimic.
Te intereseaza asta, pui mana si faci cercetare singurel!
Nu ai Biblie? Iti cumperi si o citesti!
Nu o intelegi? Mergi la biserica si vorbeste cu un preot, sa-ti o explice samd.
Am cercetat deja Biblia si nu demonstreaza nimic. Acum prefer sa ma uit la xxx. O sa ajung in iad?
Mergi si vorbeste cu un preot, ca sa te lamureasca!
Nu esti raspunzator pentru sinucidere, est raspunzator pentru ca te-ai drogat (fie si cu bauturi alcolice in exces)
De ce ai face asta? Intentia conteaza, daca alegi sa te droghezi sau sa te imbeti cu gandul la sinucidere, este clar ca a fost o alegere. Dar sinuciderea nu este niciodata o solutie. Am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare, am fost foarte ranit si aproape ca nu mai vedeam nimic in viata care sa ma intereseze, pentru mine totul se terminase in acel punct si credeam ca nimic nu ma mai poate bucura si motiva in viata, imi pierdusem deplin bucuria, dar s-a intamplat ceva. Poate ma crezi inapoiat si ingust la minte, dar am inceput sa Il caut pe Dumnezeu si nu mi-am imaginat niciodata ca Dumnezeu poate fi atat de plin de dragoste si ma iubeste atat. noi crestinii nu avem doar un Dumnezeu, ci un tata iubitor, un prieten apropiat care ne iubeste si si-a dat viata pentru noi pe cruce acum 2000 de ani. Un prieten care ne iubeste, care se ingrijeste de noi, care ne accepta cu dragoste fara sa ne critice, care ne slujeste in fiecare zi, care isi exprima dragostea in multe feluri fata de noi. Isus este un prieten care ne asculta cand venim la El cu problemele noastre cele mai personale, care ne da rezolvare ca prin minune. Dumnezeu este un tat iubitor caruia ii pasa foarte mult de tine, poate esti ateu sau agnostic, sau nu stii ce esti, faci parte dintr-un cult oarecare, esti dezorientat si confuz, eu iti spun ca nu poti crede indeajuns de putin ca sa Il faci pe Dumnezeu sa nu ii mai pese de tine. Chiar daca ai aduna toate pacatele facute de hittler si stalin la un loc, tot nu Il vei face pe Dumnezeu sa te respinga, tu poti fi fiul Lui printr-o rugaciune simpla ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.
Cum adica l-ai "cautat" pe Dumnezeu? Avand in vedere ca nu exista, presupun ca te-ai rugat (asa cum ai fost educat) sau ai mers la bierica, nu?
De unde concluzia ca noi avem un "tata iubitor" etc? Asta nu functioneaza decat prin experienta directa (lucru imposibil decat daca ti-au fost afectati chimic neurotransmitatorii sau ti-ai indus psihic o anumita transa) sau indirect (influentat de parinti, popi, biserica, congregatie, pastor etc).
Deci poti fi Hitler sau Stalin, Dumnezeu nu judeca si te iarta? Say what? Din ce cult faci parte? Ma inscriu si eu!
Asta cu "moartea pe cruce" este o poveste, o metafora, o vrajeala. "Imi predau viata tie"? De unde ai luat rugaciunea asta? Suna a ritual satanic, a ceva ce ar face o vrajitoare de Halloween? Nu zic ca ar fi ceva rau in asta! Poti fi satanist sau wiccan, tot te iubeste cineva!
Cum sa te boteze un duh? Asta e vrajitorie curata! Sa locuiasca in mine? Plateste chirie sau cum? Am mai auzit expresia asta "nume scris in cartea vietii mielului" - este la fel de stupida ca ideea sortii sau firul destinului sau Moirele din mitologie care iti tes soarta.
Ai puterea invierii? Adica poti invia? Asta este putere de supererou. Vreau si eu!
Nu Delmo, nu asta am vrut sa spun, nu este vorba de nici un ritual satanic, din potriva. In momentul mantuirii Hristos traieste in tine, noi crestinii suntem intariti din interior de Duhul Sfant, asta scrie in biblie, ai fi stiut daca ai fi citit-o. Domnul se ingrijeste de noi si ne iubeste intr-un mod foarte personal, iti pot da multe exemple de oameni intorsi din drumul autodistrugerii, oameni care s-au intors la Dumnezeu si viata le-a fost schimbata radical, in bine. Acea rugaciune este spusa de pastorul american Charles Stanley, si rugaciunea contine lucrurile pe care trebuie sa le facem pentru a fi mantuiti si a primi darul vietii vesnice, intoarcerea la Dumnezeu, recunoasterea pacatului din viata noastra, parasirea pacatului, marturia credintei in Domnul nostru Isus Hristos. Din acel moment vei fi fiul Lui Dumnezeu. Isus Hristos nu este doar mantuitorul nostru personal, ci si prietenul nostru care ne iubeste si ne intelege mereu, putem veni la El in rugaciune si El ne va da puterea sa invingem orice situatie, oricat de dificila ar fi. Noi nu putem face ceva pentru a indeparta pe Domnul e noi, El nu ne iubeste pentru ceea ce facem, asa ca nu ne va parasi daca nu reusim sa facem un lucru, El ne iubeste pentru persoana care suntem, suntem persoane foarte speciale pentru El si ne-a promis noua tuturor ''Nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip nu te voi parasi' Orice s-ar intampla, Domnul este cu noi si ne intareste sa mergem inainte.
De unde stii ca este un ritual satanic? Sau alchimic? Sau simbolic?
Mantuirea vine la sfarsitul zilelor. Am citit biblia si felul in care o interpretezi tu este altceva.
Oamenii isi schimba viata in bine, nu o fac zeii pentru ei. Cine este acest Stanley si de unde stie el cum sa te rogi unei zeitati invizibile si inventate? Nu este asta oare doar sete de profit si prosteala pentru credinciosi?
Deci practic tu spui ca ai un prieten imaginar aici. Hristos iti e prieten? Stii filmuletele de la Creative Monkeys? Da' Foca, tu imi esti prieten? ))
Pai cum sa il caut pe Dumnezeu
cand am parte de atatea necazuri?
De mic ma rog in fiecare seara sa pot scăpa de tristețea pe care o port si surpriza nu scap de ea,eu de asta m-am apucat de baut din cauza ca unii spun ca au o legatura cu Dumnezeul asta a lor si culmea doar eu care sunt cresincios de asemenea (nu ma laud pentru ca si asta e un pacat zic doar ca ma rog in fiecare seara si degeaba) gandurii despre sinucidere am mereu doar ca am ceva care ma tine(nu imi e frica de iad sau rai daca exista Dumnezeu îmi da si acum o piatra in cap si mor)am ceva ce ma tine pe loc,nu mama sau tatal me cu ei ma cert mereu si de asta am vrut sa ma sinucid mereu,nu iubita (oricum nu am avut o relatie, ieseam o data de doua ori puneam ca prostu suflet si ele se pisau pe el, si de asta nu mai caut pe nimeni) sau prietenii(am zis-o pe ultima, am o groaza de cunostinte, 20 de prietenii falsi si prietenii adevarati vreo 2) ci sora mea mai mica o vad ca ma jignește tac din gura dar imi aduc aminte ce fericita era cand venisem din cantonamentul de 1 saptm
Cam asta e singura chestie care ma face sa nu imi fac un shake cu toate pastilele din casa (poate si daca ma gaseste cineva nu mor si organele se duc.) Sa nu imi pun ștreangul la gat, sa nu ma arunc de La etaj
Ma gândesc ce trista ar fi
Si pe Dumnezeul tau as dori sa il intalnesc odata
Dragul meu prieten, Domnul este un Dumnezeu caruia ii pasa foarte mult de tine, El doreste o relatie persoanal cu tine, nu te va respinge niciodata. Intrebarea mea este, ti-ai pus increderea in Isus Hristos? Daca vei veni la Domnul Isus Hristos, El iti va da toata puterea sa treci peste aceste necazuri, iti va da pacea de care ai nevoie, El te iubeste nespus de mult si nu doreste ca tu sa suferi. https://www.youtube.com/watch?v=HE1JG6fSlXE
https://www.youtube.com/watch?v=oHB7GEQpqeY&t=882s
te rog din suflet, uita-te la aceste videoclipuri, mai ales la cel cu ''mangaierea'' pe mine m-a ridicat din cele mai grele stari, in el spune despre dragostea Lui Dumnezeu, despre grija pe care ne-o poarta, te rog, fa-ti timp si acorda cateva minute acelui videoclip, nu vei regreta, promit.
Iadul nu exista, iazul cu foc de care se vorbeste in Biblie este doar o metafora, Cand Dumnezeu va veni va judeca toti oamenii oamenii buni vor ajunge in rai iar oamnenii rai doar vor murii pentru eternitate nu vor fi chinuiti pentru vecie.Pai Dumnezeu zice clar sa nu bem alcol sau sa nu luam droguri, iar daca tu mori mori facand un pacat si nu mai apuci sa iti para rau pentru el pentru ca esti mort si vei murii vesnic.(daca vrei mai multe detalii citeste Biblia daca nu ai una acasa cauta pe net Biblia online)
Mori fericit, asta-i idee. Nu recomand consumul abuziv de alcool si nici stupefiante cu pumnul. Adica un pic de responsabilitate nu strica. Doar o viata ai! Nu trebuie sa fii crestin sau sa respecti vreo biblie pentru asta, este un cod moral.
RAY întreabă: