anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dacă nimicul nu cauzează nimic, atunci cum a creat Dumnezeu această lume? Pentru că, din punct de vedere teologic, Dumnezeu a creat-o din nimic.

P.S. Vreau să menționez că sunt un om credincios (a nu se confunda credința cu religia), dar într-o manieră logică, iar întrebările de acest tip pe care le pun nu sunt pentru că mă îndoiesc de credința mea, ci pentru a înțelege mai bine lumea în care trăiesc. Accept orice punct de vedere, indiferent de crezul vostru, cu condiția să fie exprimate cu respect.

48 răspunsuri:
| RAY a răspuns (pentru Effy35):

Nu poate fii explicată prin logica

| Effy35 a răspuns (pentru RAY):

Nu în totalitate, pentru că știința e limitată.

| goguPatent a răspuns (pentru lpavel):

Si cand a mutat ultima data un munte totusi? Sau doar se flexeaza ca poate da nu o face?

| RAY a răspuns (pentru Effy35):

Știință e limitată în prezent, dar ea evoluează în timp, basmele rămân la fel

| FreddieM a răspuns:

Doar credincioșii îți pot oferi opiniile corecte la tipul asta de întrebare pentru ca vorbiți aceeași limba, ar fi neobișnuit ca de exemplu, persoana mea, ca și ateu, cu o viziune bazata pe rațiune și logica, pe căutarea adevărului demonstrabil, sa caut un răspuns de natură empirica. Știință si religia sunt doua câmpuri de studiu complet separate, nu se pot intersecta niciodată.
Cheers

| Effy35 a răspuns (pentru RAY):

Și până unde va evolua știința noastră? Va avea un vârf? Dacă da, care va fi acel vârf? Hai să nu mai fim prea sceptici.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru 1onur):

"Eu știu foarte sigur! enorm! de sigur! Pe cine slujesc!"
Pe austrieci nu?

Acum mi-am adus aminte de tine... cu este ca CG. Marele patriot care se pisa cu bolta pe Romania ca el sta in Austria. Da e patriot si vorbeste in dodii... ma tu esti omul lui CG pe TPU? Hai ca scriem la suport

| Effy35 a răspuns (pentru FreddieM):

Ce te face să crezi că filosofia religioasă nu se poate intersecta cu știința? Crezi că știința a apărut la început din metode și demonstrații empirice? Nu a apărut sub formă unor ipoteze si concepte filosofice?

| 1onur a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Ai scos doar un fragment din tot dialogul meu, pe care avea continuitate! rândul acela, pe care tu l-ai ales cu atenție! să vi aicia și săte iei de mine!


Sunt conștient de faptul că nu-și avea rostul să-ți dau un răspuns! Dar o fac pentrucă că nu voi sunteți de vină! Și drogurile pe care le consumați vă aduce în halul ăsta! Eu chiar îmi doresc cu Adevărat din toată inima mea și tot sufletul meu cu Adevărat să fiți bine! Cu Adevărat să nu mai ajungeți rău din cauza că consumați substanțe nocive! etnobotanice, Ce vă afectează sănătatea și viața!

| FreddieM a răspuns (pentru Effy35):

Cu toate insistentele tale sa creezi o punte invizibila, sunt nevoit sa ți-o spun pe şleau. Știința nu a demonstrat niciodată existenta spiritelor și nici nu este misiunea ei să facă asta. Și nu este o opinie afirmația mea. Dar as vrea sa faci uz de dreptul tau la replica, poate vii cu ceva mai,, substanțial''.
Cheers

| Effy35 a răspuns (pentru FreddieM):

Asta pentru că religia nu a definit ce înseamnă suflet; ea doar l-a descris în termeni simpli, cum ar fi lumina. Deci, pornim de la o ipoteză.

Dar există și alte aspecte de luat în calcul din filosofii religioase care au pornit de la astfel de ipoteze și au ajuns la adevăruri științifice.

Prin asta m-am referit la faptul că știința se poate intersecta cu filosofia religioasă într-o anumită măsură.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru 1onur):

Scrie corect in limba romana PATRIOTULE.

| 1onur a răspuns (pentru MihaitzaItza):

Mulțumesc frumos, așa o să fac.

| MihaitzaItza a răspuns (pentru 1onur):

Si la halul in care scrii, si la ce scrii... cred ca tu te droghezi zilnic.

| EestiSodalane a răspuns:

Păi nu nimicul a cauzat ceva ci Dumnezeu a creat lumea. Adică a pus haosul în ordine

| FreddieM a răspuns (pentru Effy35):

Dai răspunsuri abigui, vino cu ceva exemple.
Mai ales aici
,, Dar există și alte aspecte de luat în calcul din filosofii religioase care au pornit de la astfel de ipoteze și au ajuns la adevăruri științifice.''
Cheers

| Miruna333 a răspuns (pentru Effy35):

Pentru ca nu există.
Ce ai spus mai sus nu sunt, le poti numi procese care nu sunt inca pe deplin înțelese, dar care pot fi investigate și explicate prin metode științifice pe măsură ce cercetările progresează. Asta cu descoperirea vieții și cum a fost creată lumea, nu poate fi cercetată.
Păi nu te mai repeta, unde îmi arăt frustrările ca îți dau răspuns la întrebări?

| anonimg a răspuns:

Credința autentică nu i-a naștere în om atunci când savanții nu mai au răspunsuri.
Ci credința autentică pe care o cere Dumnezeu de la noi -căci este o nevoie a noastră- apare în urma cunoașterii personale a lui Dumnezeu.
Dacă Îl lăsăm pe Dumnezeu să ni Se descopere, atunci Îl vom cunoaște așa cum este; nu în felul lumii; ci vom avea acea încredere în El naturală, dată de Duhul Sfânt.
Biblia spune: "Prin credință pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu..." Este acea credință care vine în urma cunoașterii personale a Creatorului. Când omul ajunge să Îl cunoască, omul este convins că Dumnezeu este Cel ce a creat totul, și susține creația Sa.
Acesta este scopul pentru care Dumnezeu a lăsat Scripturile: cunoașterea personală a Lui. Duhul Sfânt va lua din Dumnezeu și ne va descoperi pe Dumnezeu. Omul astfel legat de Dumnezeu este împlinirea ființei umane. Este scopul ființei umane. Este acea deplinătate de care vorbește Domnul Isus că ne-o dă.
"Vă dau pacea Mea; nu v-o dau cum o dă lumea."
"...Ca să aveți viață; și s-o aveți din belșug."
Mântuitorul a spus: "Și viața veșnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine singurul Dumnezeu adevărat, și pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu."
Un astfel de om legat de Dumnezeu, nu are nevoie de nicio teorie a vreunui strălucit savant. El știe că Dumnezeu a creat totul, și că totul aparține lui Dumnezeu; chiar și necredincioșii aparțin lui Dumnezeu. Un astfel de om n-are nevoie de viața aceasta; și nici moartea nu-l împiedică să se bucure de viața veșnică.
Imaginați-vă un muritor care se poate bucura de viața veșnică chiar în viața aceasta! Doar Duhul Sfânt poate să pună în om o astfel de credință. Alții au încercat să se mumifieze sau să facă alte lucruri ca să ajungă la viața veșnică. Dar numai credința în Dumnezeu -prin cunoașterea Lui- va pune ființa umană cu picioarele pe acea stâncă pe care nu o poate ajunge. Căci stânca este Hristos.