Ateii au morală, au sărbători, datini, obiceiuri, la fel ca și creștinii.
Deci diversele forme de ateism, sunt similare unor religii.
Majoritatea ateilor din România au devenit atei, studiind serios Biblia Creștină.
Majoritatea ateilor din România, cunosc mult mai bine, Biblia Creștină, decât mulți creștini practicanți & habotnici.
Din cauza comportamentului castei parazitare a prelaților, indiferent în ce religie lătrau respectivii, K.Marx a ajuns la concluzia că religia este un opiu al popoarelor.
Rubrica nu se numește " Mult prea slăvirea cre(ș)tinismului," ci religie.
Este normal ca un ateu sau unul de altă religie să intre și la această rubrică.
Dacă eu cred în reincarnare, în inexistența Diavolului și implicit a Iadului, și că există o Divinitate de Ordin Suprem a întregului Univers, pe care am dreptul să o numesc chiar Dumnezeu, am dreptul sau nu, în opinia ta să intru la rubrica religie?
De exemplu eu nu ma pricep la gatit si de mai bine de doua luni de cand frecventez acest site nu am intrat in categoria "Gastronomie" ==f rău trebuie să înveți și tu să gătești, cât de cât acolo.
Decât să înveți imnuri și cântări religioase creștine, mai bine ai învăța să gătești, că este mai folositor.
Orice este un opiu cand exista orgoliu.Pana si pentru tine
Si eu stiu ca pe TPU intri ca sa pui o intrebare al carui raspuns nu il stii, dar ai nevoie sa il afli, nu ca sa contrazici fiecare raspuns primit care nu este pe placul tau. Oricum nebunii pun intrebari doar ca sa agite spiritele si sa aiba motive de injurat si defaimat.
Religia este o stiinta,este pentru toata lumea,fie atei,ortodoxi,Budhisti,Martorii lui Iehova si care mai exista.
Toti putem fi interesati de religie.
Poate nu suntem interesati de credinta, asta este cu totul altceva, dar religia ca stiinta ne intereseaza.
Unii dintre noi suntem atei pentru ca am judecat indelung dimensiunea religioasa si am ajuns la anumite concluzii. Altii sunt atei pentru ca au impresia ca sunt mai cool asa.
Acuma, unul dintre cei din prima categorie mi se pare firesc sa fie interesat de dezbaterile pe tema asta. Ceilalti intra doar pentru a-si bate joc si atat.
Eu unul raspund la bascalie celor care au lacune grave in logica sau exprimare, indiferent ca sunt crestini sau atei.
Cine e ateu ca e cool pe bune e cool sa fi ateu? cui ai avea tu TPU sa zici ca esti ateu in rom toti tear face satanist
E la moda sa fii ateu, la fel de bine cum e la moda sa te dai fan Guess Who, desi nu intelegi nimic din mesajul lui. Am dat un exemplu.
Nu nominalizez persoane.
Prietene daca intr-adevar asta ai cauta, persoane cu probleme de exprimare, agramate sau cum vrei tu sa le spui te invit sa intri la categoriile Adolescenti sau Dragoste... pune-ti servetelele langa mouse si pregateste-te pentru "Copii spun lucruri trasnite"
Faptul ca tu intri aici si faci misto de X si de Y da dovada de imaturitate din partea ta.am citit un comment de-al tau si am facut un calcul, cred ca 20 de ani ai...da dovada ca ii ai!
Cu tot respectul!
PS: Imi cer scuze pentru greseala de exprimare(daca ai observat-o)
Ai inteles gresit, eu caut persoane inteligente, cu care sa pot discuta. Doar ca dau peste o gramada de agramati si absurzi.
Tot respectul si din partea mea
Si ce propui? ca ateii sa devina bucatari si sa frecventeze "gastronomia "? sunt si unii frustrati pe aici.
PSaca nu ai observat, toata intrebarile de la religie sunt puse la misto, eu am propus inchiderea acestei rubrici, pentru ca nu ai ce intrebai sa pui si sa existe un raspuns normal.
o intrebare din 50 la sectiunea religie e una care nu e pusa la misto, are legatura cu religia, si poate primi un raspuns logic si adevarat, restul de 49 sunt puse la misto, sunt tampite, si nu pot primi un raspuns logic, ceva real care sti ca exista.
O zi buna
Asa pune si manelarii intrebari cand se trezeste cu roackeri pe clipurile lor cu manele. Si cireasa de pe tort te mai dai si de exemplu. Intru ca sa-mi bat joc de aia.
Fiindca ii intereseaza,fie ca au fost jigniti intr-un fel sau altul de oameni religiosi, fie nu pot accepta ce nu pot intelege si isi bat joc ca sa nu pice de ignoranti, ii intereseaza.
Hai sa incercam alt exeplu.Sa zicem ca ar fi categorie numita "Lady gaga". Sunt unii care o adora si unii care cred ca ea a distrus ceea ce ar trebui sa se numeasca muzica.Asa ca ei vor comenta in categoria "lady gaga" pentru a-si exprima frustrarile depre ea.
Hope I helped.
Categoria asta e utila cand am prea multa incredere in omenire. Trebuie doar sa ma uit la cateva intrebari, sa citesc cateva raspunsuri, si increderea in omenire dispare.
Exact ce spuneam, persoane care cauta doar sa jicneasca.trist!
Imi aduci aminte de o vorba
"Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded"
Nu vorbesc decat pentru mine: asta e (cred) un sit de intrebari si raspunsuri si oricine poate da un raspuns sau pune o intrebare, indiferent daca ii place subiectul sau chiar daca stie ceva despre acesta
Daca ai stiut la ce ma refer atunci de ce a trebuit sa ma corectezi?
Exact ce spuneam.agramati ca tine care cauta de fapt greseli in diversele intrebari de pe TPU.
Imi aduci aminte de o poveste.4 oameni in aceeiasi incapere.3 oameni de succes si un profesor.Cel din urma toarna cafea in cestile de pe masa, cei 3 bogati se grabesc sa ia cele mai frumoase cesti si privesc cu invidie spre ceasca celuilalt sa vada daca e mai frumoasa ca a lui.atunci profesorul spune.V-ati grabit sa luati cestile cele mai frumoase de pe masa; a schimbat cu ceva gustul cafelei acea ceasca mai frumoasa?
Ma rog povestea e mai lunga dar chestia e ca te cam regasesti intre acei bogati(cu exceptia ca nu esti bogat)care prefera sa se uite la ceasca si sa nu se uite IN ceasca!
Hai pa!
Iti spun si fara poveste atunci.esti o persoana superficiala probabil dependenta de material dar ai sa ramai pierdut spiritual.caci asta e tot ce conteaza, dar nu am sa intru in polemici cu tine.dovada inculturii de care dai dovada se regaseste in comment-ul anterior pe care l-ai dat.nu era necesar sa ma faci taran.
Iar eu si vorbele mele, stii am un defect.si acela e ca imi amintesc lucruri de care chiar nu voi avea nevoie, dar uite unu de care am nevoie acum.acum cativa ani intr-o disputa televizata intre C.V. Tudor si G.Becali cel dintai i-a zis lui nea Berbecali ca are cu 2 clase mai mult ca trenul.cred si tu tot cam atatea ai, dim moment ce jignesti ca susnumitul
Mă puştiule, mă faci să regret că sunt om. Termenul "ţăran" îl folosesc pentru cei ce se cred mari credincioşi şi că ei vor fii bine mersi în rai.Tre să bagi la tărtăcuţă că religie nu înseamnă credinţă şi că ateii pot venii aici.Te deranjează? Poţi pur şi simplu să ignori ateii.
Nu am nici o problema cu ateii, pot intra. oricine e binevenit, e democratie cum ar zice unii.da nu intra si adu injurii la adresa altor utilizatori...nu e mai frumos sa se vb civilizat?
PS: Pustiul de mine te intreaba cati ani ai daca nu e cu suparare.imi alini curiozitatea?
„În vremea aceea, a venit Iisus Hristos în latura Gherghesenilor", sau a Gadarenilor. Gadara şi Gherghesa erau două cetăţi aproape una de alta, cale de două ceasuri. i-au ieşit înainte doi îndrăciţi foarte cumpliţi, care locuiau în mormânturi. Dar de ce locuiau îndrăciţii în mormânturi?
Mormintele erau prin acele părţi un fel de crăpături de stânci, sau un fel de cripte. Îndrăciţii nu puteau sta în case, ci se ascundeau în acele cripte. Deci doi din aceşti îndrăciţi au ieşit înaintea Mântuitorului şi Dumnezeiasca Scriptură spune că erau foarte cumpliţi, şi din cauza lor nimeni nu putea să treacă pe calea aceea, căci toţi se speriau de ei şi fugeau din calea lor. Dar de ce Luca spune numai de un îndrăcit, povestind această întâmplare, în timp ce Matei şi Marcu vorbesc de doi? Să nu credeţi că se contrazic Dumnezeieştii Apostoli şi Evanghelişti. Doamne fereşte! Nu se contrazic. Luca descrie pe larg pe îndrăcitul pe care l-a vindecat Mântuitorul mai întâi. El era cel mai rău şi era din Gadara, iar Mântuitorul nu s-a întâlnit cu cei doi îndrăciţi în acelaşi loc şi deodată. Pentru că era cel mai cumplit, Sfântul Luca spune despre el că-l legau în lanţuri şi lanţurile nu se puteau ţine de el. Şi ce-au făcut îndrăciţii aceştia, mai bine zis dracii din ei, când au văzut pe Iisus Hristos, Dumnezeul nostru şi Mântuitorul lumii? Au început a striga foarte tare către Dânsul: „Ce este nouă şi Ţie, Iisuse, Fiul Dumnezeului Celui Prea Înalt?". Adică, ce ai cu noi? Noi nu Ţi-am făcut Ţie nimic, noi îi chinuim numai pe oamenii aceştia, care sunt daţi nouă tot de puterea Ta, şi pe care-i avem în stăpânire, şi în care noi locuim. Dar apoi, temându-se de puterea Mântuitorului, au zis: „Ai venit să ne munceşti pe noi mai înainte de vreme?". Auzi ce spun dracii? Din această pericopă evanghelică învăţăm trei lucruri mari. Întâi, că şi dracii au credinţă şi cunoştinţă. Al doilea, că se tem foarte tare de puterea Dumnezeiască, să nu-i alunge în gheena, la munci desăvârşite, mai înainte de Judecata viitoare. Şi al treilea, că muncile iadului sunt foarte grele, dacă se tem şi dracii de ele.
Unora le place pur si simplu sa isi dea cu parerea chiar daca nu au nici cea mai vaga idee despre ce se intampla.In legatura cu religia, fiecare om ajunge sa creada in ceva la un momentdat, chiar daca nu o recunoaste. Atunci cand iti este amenintata viata nu te gandesti la nenea Paul de peste drum, ci te rogi la Dumnezeu, involuntar uneori, sa te ajute si sa scapi in siguranta. In plus majoritatea care fac comentarii idioate de genul "hail satan" sunt probabil niste copii cu lipsa serioasa de ocupatie, asa ca nu trebuie bagati in seama (ochi pentru ochi si vom orbi toti). Sper ca te-am ajutat.
Salut.
Multi care ne numesc fatarnici, au ceva impotriva popilor care au bani.da le plac banii.sa inteleg ca de nu v-ar cere, sau daca nu a-ti fi nevoiti sa dati bani,nu ar fi nici o problema? asta inseamna ca va plac si voua banii? si de ce sa le placa si popilor? intr-o lume in care banul dicteaza totul cutia milelor nu cred ca este bugetul tarii adunat din cate taxe fatarnicilor din care ar trebui sa se inalte spitale si alte institutii pe care le reclamati cu atat ardoare si care nu-si fac treaba decat ca va mananca banii? altii asa cum un crestin are indoielile lui,in privinta credintei,dar care in rugaciune spune; Doamne, cred.dar ajuta necredintei mele, si un ateu ii e mai usor sa spuna ca; nu exista.dar ii e frica de ceva. daca totusi e adevarat? unii incep sa creada in ultima clipa.pe patul mortii.e bine? e rau? altii sunt atat de tineri,cruzi, si teribilisti, cum am fost si noi.cred in toate ale lumii,cu putere si convingere iar cand incep sa se loveasca de crunta realitate a lumii incep sa se clatine in siguranta si sa se intrebe; oare cel de alaturi cum rezista? el de ce poate si eu nu? el crede si cei cu asta? ii da asta putere? unii experimenteaza. altii au o revelatie, altii sunt bine indrumati, altii se trezesc singuri ca dintr-un vis urat.toate astea sunt realitati nu gandite de mine, ci traite de mine si de oameni apropiati mie.birjarul,de pilda recunoaste, el intra ca sa-si bata joc.foarte bine.ce spunem noi? el este raul pe care trebuie sa-l iertam, si care be caleste pe noi.sa-l injuram nu putem.sa-l judecam nu putem.dar ce facem? spunem; Doamne iarta-l si ajuta-l dandu-i intelepciune dar duhovniceasca nu lumeasca, fiindca pe aia lumeasca o vedem pe aici pe TPU, iar el o demonstreaza cu prisosinta.e harnic.am vrea si noi sa fim harnici in iertare cat e el si altii in batjocura.dar santem? e jalnic ce se intampla, si dureros dar trebuie sa se implineasca ce e scris.ma bucur doar ca dumnezeu,ne-a adunat pe lumea asta,in vremurile astea,si rai si buni, da mai mult rai, sa ne straduim fistecare in felul lui sa se implineasca voia Tatalui.fiindca nu e cum vrea omul, ci cum vrea Domnul.
Stai linistit ca stiu sa gatesc cat sa nu mor de foame
Mircescule,ce se intampla atunci la stiinta si filozofie se intampla acum la religie.am cerut rubrica religie ca sa linistim apele si furtuna din galeata cu apa, si sa-si vada fistecare de rubrica lui.cine e in plus la religie? si de ce intra? vezi birjarul.si nu e singurul.de ce?
Ai dreptate. Si totusi, daca unii crestini nu doresc sa auda de stiinta si oameni de stiinta, de ce naiba intrau inainte la stiinta si filosofie?
Religia e o filosofie..
ParanoidKidu întreabă: