Dumnezeu exista si toate aceste lucruri exista, daca nu poate sa fie ca deja este, sunt o gramada dovezi ca Dumnezeu exista.
Dacă nu ar exista unicorni nu ar exista nici oameni care să nu creadă în ei. Atââââââta logică.
GRESIT! Daca nu ar exista Isus nu ar fi crestinism.El este esenta crestinismului.
N-am spus nimic de Iisus, am spus ca daca n-ati fi exista dvs nici crestinismul n-ar fi existat, doar sunteti mesagera lui Dumnezeu.
Daca n-ar exista Allah, n-ar exista nici musulmani. Logic, nu?!
Daca n-ar exista Budha, n-ar exista nici budhisti. Logic, nu?!
Afirmatia corecta e alta, daca ar exista dumnezeu, atunci n-ar exista atei.
''Nu prea este corecta.Stii de ce? Pentru ca aici pe TPU am intalnit multi impotriva Dumnezeului crestin.''
''Daca nu ar exista Dumnezeu nu ar exista nici atei.''
Daca nu ar exista Allah, nu ar exista atei.
Ei, atunci nici afimatia ta nu prea e corecta, pentru ca, ce sa vezi si eu am intalnit aici pe TPU multi impotriva ateilor sau a oamenilor din culte diferite de cel crestin ortodox.
''Bine,vad ca ti s-a pus pata pe Allah.''
Am facut corelarea cu Allah tocmai pentru ca sa iti dai seama ca ceea ce ai spus tu este total aberant, dar vad ca iar incepi sa stii tu ce simt si pe cine mi s-a pus pata. Tu o dai in bara ca de fiecare data, iar apoi incepi sa spui tot ce-ti trece prin cap, mai putin o fraza care sa derive din discutia noastra. Eu am folosit aceeasi explicatie in ''cazul Allah'' pe care ai folosit-o tu cu dumnezeu, sa inteleg ca ti s-a pus pata pe dumnezeu?! Tu nu observi ca Allah este doar un element de care m-am folosit incat sa-ti arat ca ceea ce ai spus tu este lipsit de logica?!
'''Dar,ce rost mai avea sa continui discutia in contradictoriu?''
Pai, nu mai aveai ce sa contrazici si ti-ai spus sa inventezi subiectul cu Allah, si anume ca mi s-a pus pata pe el, mai ales in contextul in care n-am facut decat o corelare prin care ti-am demonstrat ca ai avut un rationament gresit.
1.Dumnezeu nu exista, insa atei exista.E un personaj fantastic; daca eu neg existenta unui personaj fantastic(cum ar fi de exemplu, Uriah Heep sau David Copperfield) asta nu inseamna ca nu exista o categorie de oameni ce ii neaga pe Heep sau pe Copperfield si existenta lor.Foarte greoaie si lipsita de coerenta logica ta.Ateul neaga existenta lui Dumnezeu,se afla intr-o stare total logica,rationala, si zic eu, naturala.Am mai vazut la cativa crestini ce nu rumegau prea mult ideile, prima ta afirmatie.Cum tu negi existenta unor personaje fantastice, asa neg si eu existenta personajului fantastic, pe care tu il consideri element dominant al acestei lumi.
2.Notiunile de dusman si prieten sunt foarte incomplete. Daca te uiti putin la natura noastra, de oameni, suntem in concurenta directa si acerba cu toti ceilalti 7 miliarde-1 de oameni,e selectie naturala,e concurenta pentru a domina si pentru a ne satisface nevoile,de unde am putea deduce,ca cel putin in lupta pentru spatiu, si resurse, fiecare e dusmanul nostru.Luptele sunt o stare naturala a omului; suntem salbatici. Vrem lupte,vrem sange varsat, vrem razboaie, implicit si suprematie.Si chiar de-ar fi sa nu existe dusmanii greu definibili de care vorbesti tu,tot ar exista lupte, pentru ca omul nu este un animal pacifist, nu poate sta intr-o apatie si anemie din asta.
3. Iara fals. Exista biruinte fara lupta; ma refer la biruintele usoare,ce le obtii pe cont propriu,fara sa te straduiesti fie deloc, fie aproape deloc. Cele mai multe biruinte din lume, vin in urma cazurilor de acest gen.
Putem pune problema mai clar:„Daca nu ar exista Mos Craciun nu ar exista copii care sa creada in el". Stii ce e amuzant?!, ca inca mai exista copii, oare cum e posibil?
Mos Craciun locuieste la PolulNord……………………………………..ISUS este peste tot.
Mos Craciun calatoreste cu o sanie………………………..ISUS merge pe vant si umbla pe ape.
Mos Craciun nu vine decat odata pe an………..ISUS este un ajutor care nu lipseste niciodata.
Mos Craciun iti umple ciorapii cu bunatati………………..ISUS implineste toate nevoile tale.
Mos Craciun vine pe horn, neinvitat………. ISUS sta la usa ta si bate… si apoi intra in inima ta.
Trebuie sa stai foarte atent ca sa il vezi pe mosul…. ISUS iti este aproape atunci cand ii pomenesti numele.
Mos Craciun te lasa sa i te asezi pe genunchi………ISUS te lasa sa te odihnesti in bratele Sale.
Mosul nu iti stie numele, si tot ce poate spune este "Buna, baiete sau fetito, cum te cheama?
ISUS ne-a cunoscut numele inainte ca noi sa il stim. Si nu doar ca ne cunoaste numele, ci ne cunoaste si adresa. El ne stie trecutul si viitorul nostru, si stie chiar si cate fire de par avem pe cap.
Mos Craciun are o burta mare…………………………. ISUS are o inima plina de dragoste.
Tot ceea ce mosul poate oferi este "HO HO HO …"…..ISUS ofera sanatate, ajutor si nadejde.
Mosul spune "sa nu cumva sa plangi"………. ISUS spune "Aruncati toate grijile voastre asupra Mea, pentru ca Eu am grija de voi"
Micile ajutoare ale mosului fac jucarii………ISUS face o viata noua, ingrijeste inimi ranite, repara caminele dezbinate si pregateste locuri in cer.
Mos Craciun te poate face sa razi………………………. ISUS iti da bucurie care e taria ta.
In timp ce mosul iti pune darurile sub brad……ISUS a devenit darul nostru si a murit pe lemn.
Este evident ca nu poate fi vorba de o comparatie reala.
Trebuie sa ne amintim despre CINE vorbeste Craciunul.
Trebuie sa-l aducem pe Cristos inapoi in Craciun.
Ai spune unui crestin sa se mai gandeasca cu privire la D-zeu e ca si cum i-ai spune lui Hitler sa se mai gandeasca cu privire la faptul ca evreii ar putea avea drepturi egale cu arienii.Nu are rost sa mai explic lucruri goale pe care le-am mai spus de 10000 de ori. E ca si cum i-as explica unui zid fizica scriind ecuatii pe el. P. S.:Mosul macar vine in fiecare an, Iisus a venit doar o data in 13. 73 miliarde de ani.
Imi pare rau sa te informez, cu toate ca pare un paradox, daca nu ar fi existat atei, religia nu ar fi existat nici ea.
Daca nu ar exista zeus nu ar exista nici cei 2700 de alti zeii ce spui e logic? ateii exista pentru ca nu exista dumnezeu
Dacă ar exista Dumnezeu nu ar exista atei! Aș putea să comentez și celelalte afirmații dar oricum sunt în plus puse de tine. Ca să-ți răspund la întrebare, nu, nu sunt de acord!
Da, si daca nu ar exista concurenta nu ar exista evolutie. am fi ramas niste bacterii. sunteti de acord cu mine?
Eu nu înţeleg un lucru:de ce este nevoie de lupte? de ce este nevoie de biruinţe? nu poate să fie pur şi simplu pace? Ce vrea D-zeu să dovedească purtand lupte?
Dumnezeu nu exista. Daca iti arat o piatra si tu spui ca nu exista nu inseamna ca nu exista. Te pot lovi cu ea si apoi incepi sa crezi in existenta pietrei. Piatra este vizibila si te doare cand te lovesc cu ea, pe cand acest "Dumnezeu" al tau este invizibil si nu te va apara. Desigur la sfarsit unii ar spune:"Nu i-a dat Domnul zile".
Eu cunosc cazuri in care Dumnezeu chiar a intervenit intr-un mod miraculos cand i-a ramas mana intepenita atunci cand a vrut sa loveasca un copil de Dumnezeu.http://www.youtube.com/watch?v=YGNsIRbAkjA
Yes.