| Toluk19 a întrebat:

Daca nu era Iisus Hristos loc in rai nimeni nu se ducea?
Pentru ca Iisus spune clar : Eu sunt Calea, Adevarul si Viata!

16 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Inainte oamenii erau mantuiti prin Lege, dar Dumnezeu a vazut ca oamenii continuau sa pacatuiasca, atunci a trimis pe Fiul Sau ca sa ia asupra Lui pacatele noastre.

| Zenithf a răspuns (pentru EmaS):

Eu cred ca gresesti. Legile nu au fost date ca sa mantuiasca, de fapt inca de la David se pomeneste ca va fi trimis un Mantuitor. Evreii au trecut pe langa El si inca il mai tot asteapta, poti sa ii intrebi si vei vedea ca este asa.

| EmaS a răspuns (pentru Zenithf):

"Conform Vechiului Testament oamenii erau neprihăniţi fiindcă erau credincioşi adevăraţi în păzirea Legii. Prin urmare, oamenii erau neprihăniţi datorită faptelor lor proprii săvârşite pentru Dumnezeu pe când îndreptăţirea Noului Testament este lucrarea lui Dumnezeu pentru om ca răspuns la credinţă."Dar, fiindca ei continuau sa pacatuiasca si sangele jertfelor nu mai putea sa spele pacatele poporului, atunci Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau ca sa moara.

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Poruncile alea 10 din vechiul testament sau pastrat si multe legi Isus nu a venit sa scimbe ceva si doar sa continue vechiul testament sa implineasca voia tatalui chiar el spune asta evrei si azi pastreaza acele legi inca ceva daca as crede in dumnezeu as face ce a spus el nu fiul lui el nu a creat nimic

| sandra2012 a răspuns:

Poate vrei sa spui daca nu ar fi murit Iisus pe cruce pentru ca noi sa avem un loc in Rai...nu se ducea nimeni pentru ca Adam si Eva, in momentul in care au pacatuit pacatul a intrat in lume, iar plata pacatului este moartea. Dar cu venirea lui Iisus pe pamant am trecut din moarte la viata. Bine, nu toti, doar cei ce accepta jertfa Lui.

| MortemAeternum a răspuns:

Sa inteleg ca toti cei dinaintea lui Isus, ard in iad in cihnuri eterne, pentru ca nu au putut sa creada in cineva care nu s-a nascut? Dar ce sa mai spunem de cei care se nasc in alte religii, gen hindus, budist etc. si ei merg in iad, deoarece nu au auzit de acest Isus?
Dumnezeu este un adevarat tiran daca mergem pe acest principiu.

| Wehrmacht a răspuns:

Si tsu'(taicasu) ce mai e? Invidios?

| PreaSfintitu a răspuns:

Ce dovada credibila ai ca acest Iisus Hristos a existat si a facut ce se zice ca a facut?

| DorelSudoru a răspuns:

Tu esti genul de om care nu meriti nici macar o flegma.

| Zenithf a răspuns:

Te-ai exprimat gresit, eu banuiesc ca ai vrut sa scrii: "Daca nu facea Iisus Hristos loc in rai" sau "Daca nu era Iisus Hristos, cine se mai ducea in rai", oricum, ceea ce ai scris nu are sens in limba romana.
El este singurul mijlocitor, doar prin El putem sa ajungem la viata vesnica.

| GiveMeYourPussy a răspuns:

Ce ma? nu am inteles ce vrei sa zici laughing

| Toluk19 explică (pentru GiveMeYourPussy):

Ma iertati dar sunteti prea prosti sa intelegeti! Moartea si invierea Lui Isus a fost dovada suprema ca noi toti s-a fim impacati cu Dumnezeu si sa fim iertati prin singele Lui Iisus! Numai in singele Lui Iisus este Calea, Adevarul si Viata! Fara Iisus suntem pierduti!

| Misterryo a răspuns (pentru Toluk19):

Am inteles asta, dar daca suntem noi prosti, ce legatura are ce spui tu cu tentativa aia de intrebare?laughing

| GiveMeYourPussy a răspuns (pentru Misterryo):

Bai da ce cuvinte scoate asta rolling on the floor)) mai toluk u de unde vorbesti? de langa Iisus? rolling on the floor stai linistit nu sunt ateu dar acum si Iisus rade rolling on the floor)

| Misterryo a răspuns:

Cum sa fie Isus Hristos loc? ce vrei sa spui? nu prea ai coerenta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-ti mai cere "iertare" de la useri! Ei doar iti atrag atentia ca habar nu ai sa scrii corect, intelegi? Daca vrei sa pari un crestin smecher, fa-o in alta parte!
Cand mai vrei sa pui o intrebare pe TPU, fa-o coerent, nu cu o gramatica defecta!