Trebuie sa intelegi ca credinta nu este o alegere. Biblia spune ca sunt unii care cred si vor fi mantuiti iar altii care nu cred si nu vor fi dar nu depinde de ei daca cred sau nu, e vorba de mintea si sufletul fiecaruia in parte.
Dumnezeu exista pentru ca natura nu avea cum sa apara de la sine fara un creator. Sunt lucruri care desi nu se vad exista si vedem efectele: gravitatia, vantul, cand te uiti printr-un geam curat nu vezi geamul, aerul curat e invizibil, materia "neagra" care e transparenta.
Dumnezeu ne intareste ca sa trecem prin problemele vietii cu bucurie si fericire.
Toti avem tendinta de a pacatui si de aceea toti suntem muritori. Avantajul major al credinciosului este ca el are speranta de a fi readus la viata de Dumnezeu pe cand cel necredincios nu poate avea o astfel de speranta de a fi readus la viata. Doar Dumnezeu poate da duh de viata prin Hristos.
Dumnezeu e o speranta a omului sarac,bonav, necajit, credinta nu se vrea a fi stiinta e credinta si atat, isi pierzi timpul cu intrebari de astea, cine va vrea sa cunosca stiinta o face prin propia vointa
Steregoi eu vad aerul, aerul se vede cand e Ceață afara,gravitatia se simte,vantul se sime,vantul e miscarea aerului, materia neagra nu e invizibila ia s-a dovedit prin dovezi ca exista, in scimb dumnezeu nu ofera nici o dovada ca exista nici macar una, ce efecte are dumnezeu? suferinta, durere, moarte etc pe cand cel necredincios nu poate avea o astfel de speranta de a fi readus la viata. iisus a venit in special pentru cei pacatosi pune mana pe biblia si citeste, crestinul nu are nici un avantaj, rata depresiei in Romania e mare Conform estimărilor, din zece români, unul suferă de depresie. Asta înseamnă că, în momentul de față, în România există aproximativ două milioane care suferă de boala secolului. Jumătate din ei nici măcar nu știu că au această afecțiune, iar dintre cei care știu, mai puțin de o treime se și tratează.
https://www.digi24.ro/......ati-457466
Dumnezeu se smite, eu il simt in inima mea. Ai dreptate, toti vom merge in pamant. Dar dupa moarte o sa vina Dumnezeu sa judece pe fiecare in parte dupa ce a facut si cum a facut.
De ce nu-l vedem pe Dumnezeu?
Probabil ar deveni mai bun, mai reticent spre păcat și spre rău, dar unde e meritul lui? Unde este bucuria lui că a aflat singur Adevărul, că a aflat cine este Viața adevărată?
Dacă-mi privez copilul de căderi, îl privez înclusiv de suferința căderii, de experiența întunecată a păcatului. Unde va mai fi pocăința lui? Unde va mai fi tânguirea lui către Dumnezeu ca să iasă din păcat? Unde va fi lupta lui de a se ridica din cădere? Unde va fi căutarea lui sufletească?
Pe de altă parte, ce mulțumire voi avea eu ca părinte când știu că fiica mea face binele doar în prezența mea? Ori, în asta constă bucuria educației: să-ți vezi copilul că se comportă moral și atunci când nu e cu tine. pentru că atunci știi sigur că sfaturile și exemplul vieții tale au lăsat urme în el.
Dacă aș putea să-L văd mereu pe Dumnezeu înaintea mea după ce fac păcatul, m-aș rușina adânc, i-aș evita privirea. aș încerca să fug de El. Și poate peste ceva timp iarăși cad în același păcat. Și iarăși. Poate pe parcurs îmi dau seama că sunt prea neputincios și nu pot să evit păcatul. în acest caz prezența lui Dumnezeu permanentă lângă mine aș percepe-o și mai acuzator.
Uneori noi oamenii vrem să fim singuri, fără Dumnezeu. Mai ales după ce săvârșim păcatul. E rușinea aceea a dezămăgirii celuilalt, a faptului că nu te-ai ridicat la așteptările lui.
Pai cum sa-l vezi pe Dumnezeu, daca Dumnezeu e imaterial? Din Sf. Treime, numai Hristos are trup indumnezeit. In rest - poti vedea fizic sfinti, ingeri, draci etc.
Dumnezeu nu se arata si nici nu se reveleaza celor pacatosi (in sensul in care nu urmeaza calea Bisericii in randuiala). El se arata prietenilor sai adevarati, si sfintii asemenea. Putini se invrednicesc de aceasta, dar sunt care se invrednicesc pana in zilele noastre.
Pe Dumnezeu, in schimb, cel mai multi dintre noi Il simt in viata lor. Eu pot da exemple multe din viata mea cand, in mod miraculos, mi-a fost schimbata o situatie pe care o credeam fara iesire dpdv rational; cand am fost slab, si m-a intarit; cand nu stiam ce sa fac, si "intamplator" am gasit cea mai buna cale dandu-mi apoi seama ca mai bine nici nu se putea etc. Dumnezeu lucreaza in mod minunat in fiecare zi, dar nu poti sa-L simti daca esti malahist, hulitor, fan por-no etc. Toate acestea indeparteaza Duhul de la tine, Il intristeaza.
Fa tu ce trebuie inaintea lui Dumnezeu, si dupa aia mai vorbim. Ca altfel ne pierdem timpul - si voi care nu credeti, si noi care credem. Sunt aici o gramada de intrebari de genu', la care nici nu ma mai obosesc sa le citesc. Degeaba le raspunzi, ca prostul tot prost ramane. Omul are libertatea sa se arunce in cap, de aici e si asemanarea cu Dumnezeu. Avem libertatea absoluta de a fi prosti si de a ne astupa urechile, de a intreba pe altii de doru' Lelii.
Nici atomul nu se poate vedea, nici neutronul, etc. Ai vazut tu vreodata stra-stra bunicii tai? Nu, dar nu te indoiesc ca au existat. In sfarsit, protonul nu poate fi simtiti si nici electronul etc. Ii putem detecta doar cu aparate speciale si doar prin deductie, nu-i putem detecta direct. Arata-mi o poza cu un electron (preferabil cand face cu mana).
E o contradictie in ceea ce am spus referitor la posibilitatea de a vedea ingerii si dracii, pentru ca nici ei nu sunt materiali. Totusi ei se pot face vazuti, transpune in materialitate si pot chiar avea contact cu materialitatea. Insa aceasta din ingaduinta lui Dumnezeu, care le-a facut acestora nistre trupuri care, desi imateriale, nu sunt de-o puritate totala, de vreme ce si ingerii trebuie sa se roage si pot creste duhovniceste. In sfarsit... astea sunt chestiuni de teologie in care nu vreau sa intru pentru ca ar fi foarte mult de scris, si probabil ca nici nu cunosc atat de bine subiectul.
6. Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
7. Daca M-ati fi cunoscut pe Mine, ati fi cunoscut si pe Tatal Meu. Si de acum incolo Il veti cunoaste; si L-ati si vazut."
8. "Doamne", I-a zis Filip, "arata-ne pe Tatal, si ne este de ajuns."
9. Isus i-a zis: "De atata vreme sunt cu voi si nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal. Cum zici tu, dar: "Arata-ne pe Tatal"?
10. Nu crezi ca Eu sunt in Tatal, si Tatal este in Mine? Cuvintele pe care vi le spun Eu, nu le spun de la Mine; ci Tatal, care locuieste in Mine, El face aceste lucrari ale Lui.
1. Nebunul zice în inima lui: „Nu este Dumnezeu!"
S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este nici unul care să facă binele.
2. Domnul Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere, şi care să caute pe Dumnezeu.
3. Dar toţi s-au rătăcit, toţi s-au dovedit nişte netrebnici; nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar.
4. Şi‑au pierdut mintea toţi cei ce săvârşesc fărădelegea, de mănâncă pe poporul Meu, cum mănâncă pâinea, şi nu cheamă pe Domnul?
5. Ei vor tremura de spaimă, când Se va arăta Dumnezeu în mijlocul neamului neprihănit.
6. Râdeţi voi de nădejdea celui nenorocit…dar scăparea lui este Domnul.
Credinta ii ajuta de credinciosi psihologic, ii face sa se simta mai ok cu viata asta cam seaca de fel.
"nu depinde de ei daca cred sau nu, e vorba de mintea si sufletul fiecaruia in parte" - PaI mintea si sufletul lor nu constituie de fapt persoana lor? Deci daca depinde de mintea si sufletul lor, inseamna ca depinde de ei.
"Daca nu l-ai vazut pe Dumnezeu pana acum..." - Nu l-am vazut pana acum, dar poate o sa-l vedem maine. Cine stie...Rabdare. Niciodata nu stii ce aduce ziua de maine
✳Am să-ți răspund la fiecare întrebare de-a ta.
✳Dumnezeu există.
1. Ce vă face să credeți în Dumnezeu?
➖Eu cred că Dumnezeu există deoarece El a făcut lumea. El ne-a făcut pe noi, oamenii, El a făcut tot ce este pe pământ. Uite ce scrie în biblie, în Vechiul Testament: „Pământul era fără formă și gol; și Duhul lui Dumnezeu Se mișca peste întinderea apelor.
Și Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!" Și a fost lumină.
Dumnezeu a văzut că lumina era bună; și Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric.
Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel a fost seară și a fost dumineață: ziua întîi." Dumnezeu a făcut lumea în șase zile și în a șaptea zi s-a odihnit.
2. La ce folos e să ai credință?
➖E bine să ai credință și e folositoare credința deoarece așa poți să ajungi în raiul Lui Dumnezeu, să fii pe vecie cu Dumnezeu.
Ultima ta propoziție din textul scris de tine mai sus „Tot în pământ te întorci când mori și nu ajungi nicăieri" nu e adevărată propoziția asta. Da, când mori trupul tău se întoarce în pământ fiindcă din pământ a fost făcut dar sufletul se duce în ceruri la judecata Lui Dumnezeu. Sufletul este judecat și ajunge în rai sau în iad în funcție de faptele pe care le-a făcut pe pământ.
O sa-l vedem dupa moarte Din pacat atunci va fi prea tarziu sa ne cerem iertare pentru toate pacatele prin Iisus Hristos care a murit pentru noi, nu ii mai nega existenta! O sa-ti para rau!
Deschide-ti inima si gaseste loc pentru Iisus Hristos in sufletul tau
Viata nu inseamna doar pacate si placeri trecatoare. Viata e mult mai mult de atat, Iisus Hristos, speranta, scop, iubire, dragoste, iertare, fericire, intelegere, blandete si mai stiu eu ce. Trebuie sa traiesti pentru ceva ce-ti place si vrei cu adevarat, altfel nu mai are sens. Pentru ce si de ce mai traiesti?
"Daca nu l-ai vazut pe Dumnezeu pana acum, nu ti s-a aratat in fata, nu l-ai simtit, inseamna ca nu exista."
Fals. Doar o eroare de logica.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Argumentul_ignoran%C8%9Bei
Credinta te ajuta sa sari peste unele probleme. As vrea sa am credinta intr-un zeu care nu te trimite in iad daca faci un mic pacat. Insa na, trebuia sa am asta de mic, acum nu mai functioneaza.
Deci pentru tine viata inseamna religie? Nu stiu bro, nu vreau sa imi traiesc viata venerand un zeu, desi ai si tu dreptate, viata inseamna si spiritualitate.
Trebuie sa stim si sa gasim sensul vietii. Viata pentru mine inseamna Iisus Hristos, religia nu conteaza