Se întâmplă că ar fi cazul să nu apelezi la un preot pentru asta. Să renunți.
Nu ai contract, nu ai factura, ura si la gara! O sa te scrie pe pomelnic. Pe toaca. Pe undeva. O sa te blesteme, lol. Ahahahaha, da, buna aia cu afurisenia si lipsa norocului.
Citeste popq afurisenie pe tine si dupa nu mai ai noroc toata viata. Dar de ce nu vrei sa o platesti? Nu e mai simplu sa nu mergi la biserica?
Nu vreau sa le dau bani la hotii astia cu pelerina.
De ce sa imi ia bani? Eu o fac din dragoste pentru dumnezeu, ei de ce trebuie sa o faca pentru bani? Oricum sunt platit de BOR. Multumesc.
Pai atunci solutia e simpla: Nu te casatoresti la biserica
Casatoria religioasa e un fas. Cica Adam si Eva erau casatoriti. Dar unde scrie asta.
Man, aici e vorba de faptul ca daca nu dai banu' ti se urca neamul in cap, mai ales daca ai si fanatici prin familie. Am vazut atei casatoriti la biserica sa le faca pe plac parintilor?
Mai ales babele. Se poate si asta cu ateii casatoriti la biserica
E ca orice taxa.
Pai nu te casatoreste.
Cand a murit bunica, nu a ingropat-o pana nu s-a platit cultul(tot o taxa)
Dar luam alfel.Sa presupunem ca esti instalator foarte bun(iesit la pensie, dar inca in putere). Preotul te cheama sa faci o instalatie de apa calda! Ce faci? nu ii iei bani, pentru ca exista contract?
Taxe la Barbos? Taxa pe inmormantare e ilegala.
Nu de taxa de inmormantare vorbeam
era vorba de cultul( un fel de impozit) pe care familile de crestini le plateste la biserica anual.Cum spuneam nu a vrut sa o ingrope pe bunica pana nu s-a platit cultul pe mai multi ani. Bunica avand pensie de agricultor, nu a putut sa o plateasca,
Taxa de inmormantare e altceva.
Deci credinta se plateste.
Depinde de situație și de biserică (de religia în sine, ca să zic așa). Mie mi se pare normal să plătești, mai ales că serviciul religios se ține pentru tine, sala respectivă consumă utilități pentru cununie și apoi curățenie etc. Cel puțin așa e în majoritatea bisericilor protestante. Acolo ceremonia, programul în sine durează mai mult (o oră sau două) și din câte știu preotul/pastorul nu se plătește dacă ești membru la biserica respectivă. Nu mai știu exact la biserica ortodoxă și catolică. Părerea mea e că trebuie discutat înainte. Succes și bucurii!
LisaJulie întreabă: