anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca oamenii au fost creati de o fiinta perfecta si in univers totul functioneaza cu precizia unui ceasornic, totul e atat de complex si perfect, de ce creierul nu poate sau nu stie face fata informatiilor pe care le primeste, de aici atatea tulburari psihice, depresii, traume (psihice) etc, vieti nevinovate distruse?

39 răspunsuri:
| Exilee a răspuns:

O-hooo. mada, ziua de 16 martie 2013 zi istorica: Mada0611 a postat prima intrebare pe TPU. Sa petrecem in Tokyo, ti-ar placea?smug

| Mădă0611 a răspuns (pentru Exilee):

laughing
Poate o sa vina vreun tsunami :-s

| Jackul336 a răspuns:

Deoarece potentialul uman nu e descoperit ci batjocorit! marile genii care exploreaza galaxii au fost hranite corespunzator, li s-a dezvoltat curiozitatea, li s-a dezvoltat gandirea critica, expeditiva, li s-a dezvoltat tot creierul inca de cand erau in fasa. nu au fost supusi unor educatii punitive cu teama sau frica de pedeapsa! din pedepse si porunci nu se invata nimic!

se dezvolta un individ supradotat dar marcat de depresie si tulburari de personalitate care nu va avea curjul sa-si valorifce potentialul! asta fac poruncile : omoara genii si sansele uriase aferente creatiilor posibile!

de ce numarul de indivizi geniali nu poate fi descris cu o scala de la 1 la 10?
deoarece ar trebui sa fie 10 % genii si ei sunt 0.10%! adica 1% din cat ar trebui sa fie

acum cand educatia in lume a luat cat de cat amploare si avem medici foarte buni, observam ca s-au nascut si au supravietuit din ce in ce mai destepti, gratie medicinii!
un individ cu capacitate intelectuala superioara va fi pentru inceput fragil fizic deoarece creierul si sistemul nervos ii suge tot din organism. cand nu era medicina acestia mureau pe capete din pricina neglijentei iar de supravietuit supravietuia taurul sanatos care era un "creier mediu "

90 % din supradotatii lumii se incadreaza perfect in problematica ta deoarece educatia e axata pe insusirea unor cunostinte si nu pe dezvoltarea unor capacitati, a unor valori.deasemenea cei mai inteligenti au fost marginalizati de cei cu idei fixe si de mediocri, iar delicatetea si motivatia lor puternica se consuma pe traumele care le vad foarte profund

fa-l pe un prost cu ou si cu otet si va fi suparat oleaca! du-te la un inteligent si jigneste-l putin! va avea o suferinta vie, profunda!

de aia e nevoie de o educare in masa, deoarece pentru a putea educa pe cei speciali e nevoia ca gloata sa fie educata in spiritul bunului simt

| Mădă0611 a răspuns (pentru Jackul336):

Raspunsul era mult mai simplu, ideea era alta, ca e la religie intrebarea, dar din alta perspectiva, da, ai dreptate. Faceam aluzie la evolutie, la un creier care a evoluat singur, care se descurca asa cum poate. Daca ar fi avut un arhitect, ne-ar fi ajutat mai mult decat ne-ar fi doborat, cum, daca ai observat, se intampla in realitate.

| Jackul336 a răspuns (pentru Mădă0611):

Mereu m-am gandit ca suntem si animale, unele mai evoluate altele nu!

| raluca0306 a răspuns:

Pentru ca asa ne-am nascut sa fim.

| Bluebutterfly80 a răspuns:

Pentru ca in jurul nostru exista si mult rau care ne afecteaza! plus ca sufletele foarte sensibile nu pot gestiona anumite suferinte si asa ajung la depresie!

| Mădă0611 a răspuns (pentru Bluebutterfly80):

De ce nu pot gestiona anumite suferinte? Sensibilitate nu inseamna amortire.
De fapt e vorba de gestionat informatii, amintiri sa zicem. Creierul lupta sa supravietuiasca, depresia il distruge, deci ar vrea sa nu fie asa, si totusi, de ce nu face nimic in privinta asta?

| Rock10 a răspuns:

Tocmai pentru ca nu exista perfectiune sau o fiinta perfecta care ne-a creat
Perfectiunea asemeni fericirii este mirajul spre care tanjim/luptam o viata intreaga.
Daca o fiinta perfecta, suprema ne-a creat de ce unii oameni sunt inadaptati mediului terrei(alergii, boli grave, mutatii), de ce avem apendice(un organ inutil)?
Consider ca noi am aparut in urma unor serii de evenimente haotic produse, accidental.
O parte din bolile psihice le consider ca fiind rodul negativ al evolutiei umane.( ex: tulburari, depresii, traume, fobii).
Parere personala.