| AvalohAlyn a întrebat:

Daca omul a fost creat la inceputuri, cum ramane cu dinozaurii? Ca doar se stie sigur ca au existat.In Biblie se vorbeste de dinozauri?

6 răspunsuri:
| minrest a răspuns:

Da, se vorbeste foarte frumos de dinozauri, in cartea Iov. Dar omul, cred eu, nu a fost creat direct, ci a aparut prin evolutie din randul unor primate azi disparute. Am observat ca Dumnezeu lucreaza prin evolutii desfasurate pe perioade enorme. Cartea Geneza nu e tratat de astrofizica, geologie si nici biologie, cei ce au scris-o nu stiau pur si simplu nimic din aceste discipline, iar Domnul nu stiintele naturii il invata pe om. In schimb, autorii Genezei transmit adevaruri spirituale foarte utile.

| Skippy223 a răspuns:

In biblie sunt mentionate urmatoarele:
Dragoni
Leviathan
Behemoth
Unicorni, Satiri
Nephilimi

Nu ti se pare interesant ca singura creatura "monstruoasa" care a fost descoperita este si singura care nu e mentionata in biblie?

| SG1995 a răspuns (pentru Skippy223):

Leviathanul după descrierea lor îmi pare a fi un fel de crocodil, iar behemoth-ul un fel de hipopotam.

| SufletDivin a răspuns:

Draga Suflet,
Dinozaurii au fost creati inaintea oamenilor.Plante,animale,pesti si tot ce zboara au fost create inaintea omenirii. Apoi Dumnezeu a creat omul sa le stapaneasca si sa le numeasca,

| SyraMadeily a răspuns:

12. Cât despre leviatan, voi vorbi despre mădularele lui şi despre tăria lui şi despre frumoasa lui întocmire.
13. Cine a ridicat pulpana din faţă a veşmântului lui şi cine poate pătrunde în căptuşeala armurei lui?
14. Cine a deschis vreodată porţile gurii lui? Zimţii lui sunt îngrozitori!
15. Spinarea lui este ca un şirag de scuturi, pe care le-ai fi întărit şi pecetluit puternic.
16. Ele sunt strânse unul într-altul atât de tare, că nici vântul nu pătrunde printre ele.
17. Fiecare e lipit de cel de lângă el şi se ţin aşa şi nu se mai despart.
18. Din strănutul lui scapără lumină şi ochii lui sunt roşii ca pleoapele zorilor.
19. Din gura lui ies parcă nişte torţe aprinse şi izbucnesc valuri de scântei.
20. Din nările lui iese fum, ca dintr-o căldare pusă la foc şi care fierbe.
21. Răsuflarea lui este de cărbuni aprinşi şi din gura lui ţâşnesc flăcări.
22. Puterea lui e adunată în grumazul lui şi înaintea lui ţâşneşte groaza.
23. Carnea lui e îndesată; oricât ai apăsa în ea nu se lasă.
24. Inima lui este tare ca piatra, tare ca piatra râşniţei, cea de dedesubt.
25. De măreţia lui se tem şi valurile; valurile mării se dau înapoi din faţa lui.
26. Să-l atingi cu sabia nu foloseşti nimic; nici cu lancea, nici cu săgeata, nici cu toporul.
27. Fierul pentru pielea lui este ca paiul, iar arama ca lemnul putred.
28. Săgeata nu-l pune pe fugă şi pietrele din praştie cad pe el ca nişte pleavă.
29. O săgeată pentru el este un pai în vânt şi îşi bate joc de vâjâitul unei lănci ce zboară.
30. Sub pântecele lui sunt nişte solzi ascuţiţi; când dă prin noroi, pare că dă cu grapa.
31. Când se afundă, apa fierbe ca într-o căldare; el preface marea într-un cazan de fiert mirodenii.
32. El lasă în urmă o dâră luminoasă şi adâncul pare un cap cu plete albe.
33. Pe pământ el nu-şi află perechea şi e făcut să nu cunoască frica.
34. El se uită de sus la toţi câţi sunt puternici şi este împărat peste toate fiarele sălbatice".
Mie mi se pare ca nu prea seamana cu vreun animal cunoscut, ba chiar ca aduce cu...un dragon?

| anonimul11111 a răspuns:

Dinozaurii au disparut cu milioane de ani inainte sa fie oameni pe Pamant