In primul rand Isus/Iisus nu inseamna nici un animal, aviz roscatu49, putina documentare nu ti-ar strica.
Iar in al doilea rand noi nu iL putem asemana pe Dumnezeu cu un om!
Deci nimeni nu stie cum arata El.
Isaia 40: 18 Cu cine voiţi să asemănaţi pe Dumnezeu? Şi cu ce asemănare Îl veţi asemăna?
19 Meşterul toarnă idolul, şi argintarul îl îmbracă cu aur, şi-i toarnă lănţişoare din argint.
20 Iar cine este sărac, alege ca dar un lemn care nu putrezeşte; îşi caută un meşter iscusit, ca să facă un idol, care să nu se clatine.
Isaia 46: 5 Cu cine Mă veţi pune alături ca să Mă asemănaţi? Cu cine Mă veţi asemăna şi Mă veţi potrivi?
Il putem noi asemana sau compara pe Dumnezeu cu cineva?
Putem noi oare sa facem chipul lui Dumnezeu precum chipul omului?
Putem sa il asemanam pe Dumnezeu- Cel de 3 ori Sfant cu omul plin de pacat? Nu!
Dumnezeu nu are asemanare, nimeni nu L-a vazut, nimeni nu stie cum arata! Nimeni nu s-a putut uita la Chipul Sau care e mai stralucitor decat Soarele in toata splendoarea lui.
Draga interlocutorule, eu cred ca ai uitat faptul ca prin Intruparea Sa Dumnezeu S-a facut vazut oamenilor: " Si Cuvantul trup S-a facut si S-a aratat noua." Apoi nu uita ca Insusi Dumnezeu a dat porunca lui Moise sa construiasca doi heruvimi deasupra altarului maririi, si cine a vazut cum arata un heruvim( deci si aceia ar fi niste idoli) Deci Dumnezeu ne interzice sa ne facem idoli, dar ne indeamna sa facem icoane. Chiar Apostolul Ioan zice ca Hristos este Icoana Tatalui. Apoi Crucea este prea Sfanta si in acest sens Sfantul Apostol Pavel se arata indignat de aceia care se razvratesc impotriva Crucii lui Hristos, el indemnandu-ne : " sa nu-mi fie a ma lauda decat in crucea Domnului Hrisots!" Oare Scripura nu este un idol ca doar este facuta din lemnele padurii. Noi nu cinstim lemnul ci ceea ce este insemnat pe el ca si in cazul Icoanelor. Nu uita ca Sfantul Apostol Luca a fost primul pictor de icoane. Arunca o privire in Traditie.
Nu mai luati Biblia mot-a-mot!
Maine poimanine va aud ca v-ati scos ochiul ca asa zice in Biblie,adica pardon am vazut intr-un reportaj ca unul chiar a incercat lucrul asta
Iar cat despre traditie - Cuvantul Domnului imi este de-ajuns. Nu ma intereseaza adaugarile puse de oameni pe langa cuvintele lui Dumnezeu!
Luca este prezentat ca doctor, nu iconograf, in Biblie NICIUNDE nu scrie asemenea aberatie!
Care este fundamentul pe care s-a scris Scriptura. Ce zice Hristos: " Dar sunt si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea acesta n-ar cuprinde cartile ce s-ar fi scris." Scriptura s-a scris pe baza Traditiei( invataturii orale) caci HRISTOS N-A LASAT NIMIC SCRIS.
Biblia este insuflata de Dumnezeu si este scrisa de oameni prin Duhul Sfant!
Dar pe ce baza, ca Moise a scris prima carte a Vt dupa 1000 de ani! Stia el ce s-a imtamplat cu un mileniu in urma? Oare intamplarea din gradina edenului nu s-a pastrat pe cale orala? Zice in scriptura ca Dumnezeu i-a zis lui Moise sa scrie intamplarea? Ii da porunca sa scrie dar nu iii dicteaza.
De ce in VT nu sunt amintiti Ianne si Imbres, cei doi vrajitori ai Egiptului, amintiti de sfantul apostol Pavel in Epistola a doua catre Timotei (II Tim. 3, 1-8). El de unde stia daca nu este scris in VT. Nu din traditia orala?
Ceea ce spui tu sunt doar aberatii, prostii si inventii doar pentru a demonstra ca nu este adevarat ce sustin altii decat ce sustineti voi.
Iar Biblia mea ma invata sa ma feresc de intrebarile nebune si nefolositoare!
De ce in VT nu sunt amintiti Hannes si Iambres, cei doi vrajitori ai Egiptului, amintiti de sfantul apostol Pavel in Epistola a doua catre Timotei (II Tim. 3, 1-8). De unde stia apostolul daca nu era scris in VT? Oare nu din tradita orala, vie?
Nu. In nici un caz.
Vezi ca nu sti da raspuns? Asa fac secatntii, cand vad ca nu au raspuns impotriva adevarului dau inapoi zicand ca pe ei nu`i intereseaza aceste intrebari, ci doar mantuirea! Tine minte ca Biblia ta este scrisa de apostoli, care au instituit episcopi, preoti si diaconi ce inca dupa 2000 de ani se gasesc in biserica ortodoxa, care este "stalp si intarirea adevarului".
Zi atunci de unde ii aminteste. Oare minte apostolul? Oare?
Si tacerea este un raspuns. daca oamnenii vor tacea vor vorbi pietrele despre adevarul Ortodoxiei.
Iar tu ar trebui sa stii ca Dumnezeu invata omul sa iubeasca pe aproapele sau ca pe el insusi,nu sa i se adreseze intr-o forma batjocoritoare.
Apelativul "sectant" nu este spus din dragoste,ci din ura,din rautate.
Secta daca nu stii,inseamna un grup de oameni,restrans,ascuns,ocult.
Eu nu fac parte din nici o secta, ci dintr-un cult religios!
Biserica la care merg este deshisa pentru oricine, suntem deschisi si nu ascundem nimic de nimeni.
Si eu as putea sa iti pun tie intrebari de genul "de unde stii tu ca traditia aceea este scrisa de oamenii lui Dumnezeu si nu de preotii cei mai de seama si carturari" insa nu vreau sa intru in polemici.
Nu-mi place sa-mi amintesc modul vostru de inchinare, sarbatoriile si traditiile voastre care se trag din paganism!
Studiaza originea tuturor traditiilor si apoi mai stam de vorba.
Numai bine!
In primul rand eu nu urasc omul, ci pacatul din el. Apoi sa stii ca toate cultele ce s-au despartit din Ortodoxie sunt uscaturi. Imi cer iertare daca te-am smintit, caci nu vreau ca din pricina mea sa pierzi mantuirea!
Eu stiu ca in Romania predomina religia ortodoxa. Asa ca am si eu niste intrebari pentru tine.
Daca Romania poarta denumirea de "tara crestina" de ce incepand de la conducere pana la cel mai mic fura.
De ce predomina in tara noastra hotia,escrocheria,curvia,protitutia,avorturile,minciuna,inselatoria?
Oamenii din guvern,in special cei care conduc tara ce religie au? - ortodoxa.
Atunci de ce patriarhul vostru nu se duce la ei sa le spuna ca e pacat sa minta,sa fure,sa insele oamenii?
De ce e pacatul pus la loc de cinste si nu Dumnezeu si sfintirea noastra?
De ce vestiti un Hristos mort? Fals? Sau ati uitat ca Dumnezeu este si o sabie cu doua taisuri? De ce oamenilor iL prezentati doar pe Dumnezeul bun,milostiv si iertator. Fa ce vrei ca Dumnezeu te iarta. Cam asa ar veni.
De ce la voi in biserica sunt permise despartirile si recasatoriile?
De ce nu toti oamenii stiu cine este Maria,Isus,Dumnezeu?
Sunt pe net multe videoclipuri cu oameni de la tara si nu numai, care habar au cine este Dumnezeu si cine a scris Biblia. Ciudat pentru o tara crestina, nu crezi?
La Romani era crucea din cate stiu, si Evrei aveau regula lor,dar ei sunt doar oameni,Hristosu si impreuna cu Tatal erau si sunt singuri care pot da legi din care suntem siguri ca sunt bune! Eu sincer is de parere ca daca Dumnezeu ti-a dat sa-ti creasca parul,lasa-l sa creasca(chiar daca esti baiat), eu port parul lung si imi place foarte mult, si multi preoti ti-ar spune ca este bine sa porti parul lung
Eu din cate stiu era stalpul. Si imaginea cu Isus cu parul lung este doar o imagine reprezentativa asa cum l-au vazut cei care au pictat icoanele
1) Nu am citit religie mozaică, dar cred că nu erau „legi bisericești " privind lungimea părului.
2) Nici unul era un T, dar erau și multe alte instrumente de tortură... diferite de acel T.
Părul lung era obicei să-l poarte nazireii, cei care se consacrau lui Dumnezeu, în feciorie, și în toate poruncile Domnului, pentru o perioadă. Hristos, a continuat tradiția nazireatului și a desăvîrșit-o, de asta și purta părul lung. În Legea Nouă, după modelul lui Hristos, călugării au continuat această tradiție, și o desăvîrșesc în viața lor. Obiectul de tortură al romanilor era Crucea, doar romanii l-au crucificat pe Hristos, după metoda lor, așa Crucea a devenit din obiect de ocară, obiect de mare sfințenie, pe ea Hristos a răstignit, și a omorît păcatul lui Adam, aici, e teologie multă, lucrurile astea trebuie trăite, altfel rămîn doar teorie, prăfuită pe raft.
In primul rand Iisus se scrie cu 2 i( avand in vedere ca isus inseamna magar). Apoi adaug ca nu exista in Vechiul Testament o porunca conform careia barbatii sa poarte parul scurt, ci din contra! Hristos poarta parul lung deoarece El a venit sa "implineasca legea" veche in cea noua! La romani obiectul de tortura era crucea, insa prin Jertfa adusa pe Aceasta, Crucea a devenit Sfanta deoarece Hristos si-a varsat Sangele pe Ea!
Şi eu am părul lung. Pot fi isus?
"Sa implinesc legea" inseamna a o desavarsi ca cele din Vechiul Testament sunt doar o umbra a celor Viitoare din legea darului.
Draga nu inseamna sa stirci ceva din lege, ci prin versetul suport se intelege ca Mantuitorul a facut toate cele ale legii vechi, pentru a se arata ascultator acesteia, desii cele din VT au fost "doar umbra celor viitoare". „Voi, cei tari în cerbice şi netăiaţi împrejur la inimă şi la urechi, voi pururea staţi împotriva Duhului Sfânt; precum părinţii voştri, aşa şi voi!" (Faptele Apostolilor 7, 51). Mantuitorul zice „Lasă acum, că se cade nouă să împlinim toată dreptatea" ( adica toate legea veche, caci avea sa se dea o noua lege pentru poporul cel nou ales).
Cum in Vt exista "orori" ca tu asa imi dai de inteles. Si multi strica cuvantul, proorocii mincinosi care sunt lupi in piei de oaie, strambandu-i intelesul.
Las-o asa, cainu vreau ca voi, caldicei fiind in ale credintei, sa va smintiti de intelesurile grele ale acesteia. Iertati-ma!
In primul rand Isus nu se scrie cu 2 i pentru ca in ebraica se zice Joshua. Isus este doar varianta romaneasca de la Joshua nu are nici o legatura cu ce inseamna in ebraica!
Hop.popsor draguta.te-ai impiedicat si tu de o piatra de poticnire in credinta, dar ridica-te si fii credincios ca necredinciosi sunt cu duiumul.e mult mai usor.important e telul pentru care a fost rastignit mantuitorul si daca l-a atins.eu cred ca da.ce apostolul andrei pe ce a fost rastignit? dar sfantul Petru? ia sa vad ghicesti? si daca da, de ce asa?
Isus nu avea parul lung.Ce ai vazut tu prin biserici e doar imaginatia artistilor din evul mediu.