| goldheart a întrebat:

Daca pe vremea lui Isus exista o lege la evrei prin care barbatilor le era interzis sa poarte parul lung, atunci de ce Cristos este infatisat ca avand parul lung?
Si care era obiectul de tortura in vechime, crucea sau stalpul?

37 răspunsuri:
| Esperança a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu stiu ca in Romania predomina religia ortodoxa. Asa ca am si eu niste intrebari pentru tine.
Daca Romania poarta denumirea de "tara crestina" de ce incepand de la conducere pana la cel mai mic fura.
De ce predomina in tara noastra hotia,escrocheria,curvia,protitutia,avorturile,minciuna,inselatoria?
Oamenii din guvern,in special cei care conduc tara ce religie au? - ortodoxa.
Atunci de ce patriarhul vostru nu se duce la ei sa le spuna ca e pacat sa minta,sa fure,sa insele oamenii?
De ce e pacatul pus la loc de cinste si nu Dumnezeu si sfintirea noastra?
De ce vestiti un Hristos mort? Fals? Sau ati uitat ca Dumnezeu este si o sabie cu doua taisuri? De ce oamenilor iL prezentati doar pe Dumnezeul bun,milostiv si iertator. Fa ce vrei ca Dumnezeu te iarta. Cam asa ar veni.
De ce la voi in biserica sunt permise despartirile si recasatoriile?
De ce nu toti oamenii stiu cine este Maria,Isus,Dumnezeu?
Sunt pe net multe videoclipuri cu oameni de la tara si nu numai, care habar au cine este Dumnezeu si cine a scris Biblia. Ciudat pentru o tara crestina, nu crezi?

Răspuns utilizator avertizat
| FantasyAngel a răspuns (pentru anonim_4396):

In primul rand Isus nu se scrie cu 2 i pentru ca in ebraica se zice Joshua. Isus este doar varianta romaneasca de la Joshua nu are nici o legatura cu ce inseamna in ebraica!

| FantasyAngel a răspuns:

Eu din cate stiu era stalpul. Si imaginea cu Isus cu parul lung este doar o imagine reprezentativa asa cum l-au vazut cei care au pictat icoanele

| Floris83 a răspuns:

Părul lung era obicei să-l poarte nazireii, cei care se consacrau lui Dumnezeu, în feciorie, și în toate poruncile Domnului, pentru o perioadă. Hristos, a continuat tradiția nazireatului și a desăvîrșit-o, de asta și purta părul lung. În Legea Nouă, după modelul lui Hristos, călugării au continuat această tradiție, și o desăvîrșesc în viața lor. Obiectul de tortură al romanilor era Crucea, doar romanii l-au crucificat pe Hristos, după metoda lor, așa Crucea a devenit din obiect de ocară, obiect de mare sfințenie, pe ea Hristos a răstignit, și a omorît păcatul lui Adam, aici, e teologie multă, lucrurile astea trebuie trăite, altfel rămîn doar teorie, prăfuită pe raft.

| Davide22 a răspuns:

Isus nu avea parul lung.Ce ai vazut tu prin biserici e doar imaginatia artistilor din evul mediu.

Întrebări similare