| Inferno a întrebat:

Daca pentru Dumnezeu ar fi fost atat de importanta "libertatea omului",dupa cum afirma un ilustru utilizator de pe TPU,atunci probabil ca nu mai erati atat de limitati in sinidisis, asa cum va gasesc eu acum.

Dar cine stie,poate libertatea despre care vorbea stimabilul utilizator nu este nimic altceva decat libertatea spiritelor inferioare, care nu acced catre preeminenta,este libertatea drujbistului de a taia lemne, a gunoierului de a strange gunoiul, libertatea fierarului de a face unelte.
Dar la urma urmei, la ce ma puteam astepta, oamenii superficiali ofera o definitie superficiala a termenului libertate,este in firea lucrurilor sa fie asa.

Libertatea de a manca, dormi si respira, asta e libertatea pentru care crestinii ii multumesc Lui Dumnezeu, si singura de care ei au nevoie?
Iar daca este asa, un gandac de bucatarie, egaleaza in profunzime un crestin si toate filosofiile lui.

8 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Din seria: "Inventează-mă (sau acceptă orbeşte invenţiile altora), iubeşte-mă (necondiţionat) şi execută tot ce-ţi spun (ce-ţi spun "deştepţii" care vorbesc în numele meu), oricât ar fi de absurd şi opus naturii tale (chiar dacă, chipurile, tot eu te-am programat diferit)...sau arzi!".

Libertatea şi dreptatea "divină". straight face

| Hombre a răspuns (pentru NOname):

"....sau arzi!" - Ard NOname ard... sa te ard.winking
Este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

| NOname a răspuns (pentru Hombre):

Ţi-au plecat caprele la plimbare?

NOname
| NOname a răspuns:

Http://youtu.be/ZEGQ42RFfhg *

*Este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

| sublime89 a răspuns:

Ai uitat libertatea de a te naste, a te inmulti si de a muri. Asta din urma e chiar cea mai mare dintre ele, si trebuie sa-i multumim zeului pentru ea, mai ales cand vine insotita si de chinuri groaznice.

| angus35 a răspuns:

Intrebarea nu este daca omul e liber ci cat de liber e omul.Din pacate, omul postmodern confunda libertatea cu libertinajul.A fi liber inseamna sa ai posibilitatea sa spui ce gandesti, sa actionezi cum doresti si sa traiesti viata dupa propriile reguli.

| Inferno explică (pentru angus35):

Mai inseamna si sa fii capabil sa gandesti ce vrei.

| angus35 a răspuns (pentru Inferno):

Bineinteles.In viata asta fiecare om are vointa libera absoluta.

Întrebări similare