Eu iti raspund cu o contra-intrebare:
Ce se intampla cu copii care mor astazi?
Daca Dumnezeu exista, este atunci nemilos?
Dar daca nu exista -asa cum doar sustii lucrul acesta dar in care nu crezi- pentru ce se mai jelesc oamenii atunci cand le mor copii? De ce se mai jelesc cand stiu ca copii lor au murit pentru totdeuna, si nimeni n-are nici o putere sa-i mai invieze, si deci nu mai exista vreo speranta de a se mai vedea vreodata unii cu altii. Gandeste-te pentru o clipa ca daca iti va muri cineva drag, niciodata nu vei mai vedea chipul aceluia. Toata stiinta in care oameni si-au pus increderea nu le va putea aduce pe cei dragi inapoi. De ce? Pentru ca Dumnezeu exista; si El este singurul care poate da viata.
Cand un adult moare, noi ca oameni putem doar sa presupunem dupa viata traita, daca acel om va fi manuit sau nu. Dar cand un copil moare, pentru ca nu a apucat sa traiasca viata, nici cu presupusul nu ne putem da seama daca va fi sau nu mantuit. Lucrul acesta numai Dumnezeu Il cunoaste. El stie sfarsitul de la inceput. Sti ca daca acel copil daca ar fi trait s-ar fi facut vrednic sau nu de a capata viata vesnica.
Cand Dumnezeu a dat porunca poporului sau sa distruga toate nemurile care existau in Canaan -adica si femei si copii si animale- este ca in clipa aceea paharul nelegiuirilor lor nu se umpluse inca.
Se contrazice Dumnezeu cand spune "Sa nu omori pe parinti pentru copii si sa nu omori pe copii pentru parinti; fiecare sa fie omorat pentru pacatul lui."? (Deut.24:16) Nicidecum.
Daca prin absurd, ai citi prima data Biblia ca sa o cunosti si apoi ai veni cu citate preluate de net, oare ce s-ar intampla?
Daca, prin absurd, ai fi obiectiv cand vine vorba de zeul tau ai realiza ca iti bati joc de tine prin aceasta supunere oarba, prosteasca...
7Dany am citit si am recitit biblia, de multe ori, chiar si acum o citesc.
Nu pentru ca asi crede ca doamne doamne imi poate deschide inima ochii si sa vad ce vrea el sa imi spuna.
Doar pentru faptul ca ador cand sustinatorii ei nu stiu ce sa raspunda si schimba subiectul.
De ce nu raspunzi la intrebare? Daca el nu e partinitor de ce indruma un popor sa atace alt popor =?=
Raspundeam la intrebarea ta prin intrebarea mea. E vorba de contextul in care se afla fiecare verset. ( stiu ca iarasi o sa se lege cativa ca aduc vorba de context, insa e adevarat). Daca ai fi citit intr-adevar Biblia ai fi stiut ca Dumnezeu le acordase timp celor din Tara Canaanului sa se schimbe. De ce crezi ca a stat evreii 430 de ani in Egipt. De ce nu i-a dus Dumnezeu mai repede in Tara Canaanului?
Daca nu citesti toata Biblia si macar sa incerci sa faci legatura intre texte, o citesti degeaba. Iarta-ma ca spun asta.
Nu ma cunosti asa ca nu poti nici macar presupune asta... In plus nu-L cunosti nici pe cel pe care il numesc eu Dumnezeu.
Pot orice indiferent ca te cunosc sau nu. Faptul ca tu iti distrugi viata crezand in povesti in loc sa traiesti, sa simti viata(nu sa te droghezi, imbeti etc) este grav. Zilnic mor oameni, oameni care si-ar doari sa mai poata trai macar o zi.
Da ce inseamna sa traiesc viata? Da-mi o definitie.
Nu vei intelege daca incerc eu sa-ti explic, nici nu-mi bat capul.
Eu am fost capabil sa inteleg singur, deci si tu esti.
Daca viata nu inseamna sa te droghezi, sa te imbeti etc. inseamna ca imi traiesc viata, si inca bine de tot. Habar nu ai cat de bine.
Eu am un stil de viata diferit de al tau dar nu ma droghez...
Nu doar crestini si drogati exista.
Sa sti ca nu fac afirmati si nu arat versete fara a sti contextul. Daca imi dovedesti biblic vorbind ca contextu schimba intelesul acelor versete, poate am sa inteleg ce vrei sa zici.
Dar din moment ce eu citesc asta in biblie eu imi pun fireasca intrebare "cum e posibil asa ceva de la un dumnezeu bun si iubitor, iertator, indelung rabdator, etc?"
Sa sti ca incerc si ma stradui zilnic sa fac legatura intre versete mai ales intre : Deuteronomul 19:21 si Matei 5:39. Nu vad legatura sincer
Eu am pus in fata voastra versete si le dezbat cu voi. Doveditimi prin versete ca gresesc, ca interpertez rau sau ca am scos de la mine din burta respectivele versete.
Nu ai inteles la ce m-am referit... Ma refeream la scoatere din context a unor versete pentru a dovedi lucruri pe care le credem noi. Daca ai fi cautat citatul pe care ti l-am dat ai fi gasit ca e un citat scos din context. Asa scos din context nici nu ar mai fi nevoie de nu stiu ce dovezi ca sa iti dai seama ca Dumnezeu nu exista.
Ma scuzi ca am inteles gresit insa si exprimarea ta m-a derutat insa iti dau partea ta de dreptate sunt unele lucruri care pot fi discutabile odata ce au fost scoase din context insa, din experienta vorbind, unele pasajele in care sunt comise crime de catre Dumnezeu sau in care acesta instiga sunt de sine statatoare isi pastreaza sensul si mesajul in si in afara contextului.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: