| OctavianDanielMaria a întrebat:

Daca Satana era deghizat in Sarpe sau Sarpele era ispititor, atunci cum se face ca Dumnezeu a apelat la el pentru a pedepsi poporul lui Israel? "Numeri 21 cu 6 "Atunci, Domnul* a trimis împotriva poporului nişte** şerpi înfocaţi, care au muşcat poporul, aşa încât au murit mulţi oameni în Israel."

25 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Șarpele din Geneza a fost doar medium pentru Satan, așa cum ești tu acum când ne ispitești pe noi creștinii. Nu de la tine însuți postezi atâtea întrebări, căutând sa demonstrezi ceea ce nu poate fi demonstrat.

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Scrii tampeni, satana nu era sarpele ala, care noi crestini? ca tu esti sectancta si considerata eretica de biserica catolica, ortodoxa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimeni nu s-a deghizat în nimeni.Simbolul nu se deghizeaza, corect?
Iar versetele pe care le-ai prezentat aici nu sunt simboluri, ci vrăji+minuni.

| RAY a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Ea mereu se face ca reprezinta creștinismul iar ea e sectancta

| Raullalu a răspuns:

Șarpele din Geneza era altceva decât șarpele cunoscut noua azi.
După ce a fost găsit vinovat, șarpele a fost blestemat sa se târască pe pântece toată viata, o acțiune care ar fi fost ilogica dacă acel,, șarpe din Geneza se târa deja pe burta.

| Raullalu a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Leii, tigrii toate animalele de prada sunt numite fiare de toate popoarele din trecut.
Blestumul șarpelui din Geneza consta supune șarpelui un sistem locomotor diferit de toate celelalte animale, adică a fost blestemat sa se târască.
Dacă șarpele se târa și înainte de blestem, nu mai avea nici un sens ca Dumnezeu sa îl blesteme sa se târască, e ca și cum ai blestema un câine sa latre.
Cu siguranță șarpele era altceva, iar Geneza e o carte simbolica, o carte ce trebuie rezolvată ca o ghicitoare și nu oferă absolut toate detaliile creației, este doar ce Dumnezeu a vrut să știm.

Nu am spus eu asta, eu ți-am spus ca șarpele din Geneza era diferit.
Dar diavol sau satana nu reprezinta o singura persoană, sunt mai mulți.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Raullalu):

Cum sa nu fie o singura pers. Diavolul și Satana? laughing) Doamne ce îndoctrinati mai sunteti unii...

| Raullalu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu este un singur diavol, sunt multai mulți care lupta în potriva lui Dumnezeu, toți aceștia în mod tradițional au fost numiți diavoli, sunt mai mulți care au rol de conducători.
Adica tot ingrei, care au căzut și sunt și îngeri neutri la fel și ei căzuți.

A pedepsit o ființă creata, care a trădat, în orice caz nu era vorba despre un șarpe la fel ca în zilele noastre.
Diavolul este acuzat mereu pentru ca el influențează răul.
Imi place ca sunt oameni care se amuza și îmi cataloghează răspunsurile, dar nu au studiat teologia și Biblia.
Voi dar găsiti chestii stupide și le scrieți aici, studiati și apoi scrieți

Deci, primul diavol a fost primul păcat originar. Ești în regulă cu asta?
Ceilalti diavoli au curs de la sine prin faptul că s-au înmulțit oamenii pe fața pământului, și prin urmare, "gândurile lor erau îndreptate toate spre rău(adica diavolii ieseau de la sine)" asta zice biblia.

Ei bine, diavolii sunt oamenii(vezi cum le zice Ioan la farisei "pui de șerpi") iar diavolul e primul om, primul șarpe(Eva) cu o înclinație spre rău, asta prin faptul ca Eva a început să "cunoasca și raul", de aia se numește si "pomul cunostintei binelui si raului". Cunostinta este un termen atribuit "constiintei", caci despre asta era vorba aici.
Aici nu vorbim de ramificațiile diavolului, ci de diavolul, satana, sarpele, pacatul, care este una și aceeași persoana care face parte din aceeasi natura cu a noastra.

Povestea cu "îngerii care au căzut" face parte din Gen cu îngerii care au păcatuit, dar acestia nu au legatura cu diavolul, este doar o imaginatie mai bogata cristalizata de niște tăntălăi.

| Raullalu a răspuns (pentru anonim_4396):

Lucifer e un înger căzuți, unul dintre cei mai puternici îngeri, el a căzut și a luat o parte din îngeri de partea lui, apocalipsa se va desfășura cu ajutorul a câtorva conducători care vor fi oameni la înfățișare.
Existau și alți Ingeri căzuți care sunt fie neutri fie au întrat de parte lui Lucifer.
Șarpele putea de asemenea sa fie o ființă din tabăra lui Lucifer care a introdus o cale spre păcat omului.
Geneza nu e o carte completa oricum, nu oferă toată cunoștința despre îngeri și Dumnezeu.
Este doar o ramura a ceea ce este.
Noi putem păcătui de la noi înșine dar și Influentati.
Toți Demonii în mod popular erau numiți diavoli.
Orice fel de spirit era atribuit,, celui rău " dar asta nu era și corect.
Șarpele din Geneza a stârnit și ipoteza reptilienilor, care au fost blestemați sa se târască, adică au fost transformați în șerpi.

Mda...Sunt atâtea erori în exprimarea ta că nu pot să mai fac diferenta dintre înțelepciune și prostie.
Prima eroare este culeasa prin tăntălăii tăi teologi cu dogmatica în sânge.

Am să te rog să prezinti relatarea cu Lucifer era Satana, și pe urmă putem conversa pe felia mea.