Răul nu putea să afecteze omul dacă acesta rămânea lângă Dumnezeu ( adică dacă nu păcătuia ). Păcătuind, e ca și cum omul a "deschis ușa" răului.
Răul există și înainte, dar numai atunci i-a permis omul să intre în lume.
Ce naiba e greu de inteles, omul a fost creat in asa fel incat sa "pacatuiasca", orice naiba ar insemna asta in acceptiunea ta. Nu doar atat, dar i s-au creat si conditiile necesare, daca cumva singur nu si le-ar fi putut crea.
"Răul există și înainte, dar numai atunci i-a permis omul să intre în lume."
E clar ca omul nu avea de ales, sau spiridusul e foarte prost. Ia gandeste-te, spiridusul a creat doi oameni, ambii au pacatuit. Chiar atat de prost consideri ca e spiridusul tau incat sa aiba procent de 100% esec?! Sau mai e varianta a doua, au fost creati special cu scopul asta.
Daca Dumnezeu era atotputernic, nu exista rau in lume. El a creat ispita punand serpisorul in copac si reguli stupide de genul,, nu mancati mere, aveti chestii mai satioase, fraierilor, cum ar fi pietre''. Practic oamenii au fost pedepsiti pentru ca aveau skill-uri basic de supravietuire . Acum ca am scris asta are sens de ce se multumesc cu asa putin oamenii religiosi pe care ii cunosc.
Totusi, de ce iti mai bati capul cu asta? Eu am incetat sa ma gandesc la religie de cand aveam vreo 12 ani . Biblia e ilogica, plina de contraziceri si absurditati. Nu ar trebui luata asa in serios.
anonim_4396 întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: