-Creatia lui Lucifer
-Minciuni
Aceste 2...chestii sunt niste chestii de baza pentru crestini cand vor sa iasa dintr-o incurcatura ca asta.
Sau ca Dumnezeu e raspunsul la toate intrebarile.
Daca s-ar gasi planete pe care omul sa poata trai si sa aiba hrana si tot ce-i trebuie, dar sa se poata ajunge acolo, atunci creationismul s-ar putea sa cada. Eu cred ca sunt sanse sa mai existe planete pe care omul sa poata trai ca pe Pamant, dar nu cred ca vom putea ajunge la ele vreodata.
Vor exista anumite mutatii ale tezei creationiste, insa ea poate rezista si in eventualitatea aceasta.
Dar in conditiile in care ar fi interzis dupa aceasta descoperire crezi ca va mai rezista?
De ce sa interzici omului sa creada in ceva? Chiar de sar descoperi si 100 de planete locuibile tot nu e logic nu e moral ia-o cum vrei sa interzici omului sa creada in povesti.Ce poate face omul atunci dar si acum? Sa elimine din invatamint crucile, icoanele si ora de religie pentru ca sint 2 chestii care n-au a face una cu alta.Deci religia este o institutie prin biserica si invatamintul este alta institutie, si fiecare are alte legi, alte teluri si interese.Acum ca cineva incearca sa traga sfori sa tina sub control masele si nu mai stiu ce metode sa aplice aia e vina celor care ne conduc sau bine spus e vina celor care iau ales pe cei care conduc.Deci nu este legal, moral sa interzici ceva.Este ca si cum ai interzice cartile de povesti pentru copii, Harap Alb, Fat frumos etc.Si biblia este aceeasi chestie doar ca se pare a trecut la adulti.Si atita timp cit nu da nimanui in cap gindul omului nu poate fi interzis.
Dar nu e vorba de interzis e vorba de validitatea creationismului in conditiile in care s-ar gasi o planeta populata de oameni, animale.
Din pacate da.Crestiniilor chiar daca le pui dovada in fata, ei continua sa creada. Daca s-ar descoperii alte planete locuite, ei ar spune ca este o minciuna deoarece noi suntem creatia lui Dumnezeu.
Sigur ca mai este valabil creationismul. Biblia vorbeste si de alte planete dar care nu au cazut in pacat.
Oricum noi nu le vom descoperi in veacul acesta, deoarece daca vom ajunge acolo va ajunge si Ispititorul.
Si daca nu credem ca exista nici nu vom ajunge la ele.
1. "Fiii lui Dumnezeu au venit intr-o zi de s-au infatisat inaintea Domnului. Si a venit si Satana in mijlocul lor si s-a infatisat inaintea Domnului." (Iov.1:6; 2:1)
Trebuie sa citesti intreg contextul. Fii lui Dumnezeu sunt reprezentantii celorlalte lumi necazute in pacat -am putea spune ceilalti Adami. Si pentru ca uzurpatorul -adica Satana- a reusit sa il "detroneze" pe Adam de la conducerea acestei lumi castigandu-l de partea sa, Satana a declarat ca este stapanitorul acestui pamant dupa cum este scris: "Nu voi mai vorbi mult cu voi; caci vine stapanitorul lumii acesteia. El n-are nimic in Mine". (Ioan.14:30)
Bineinteles ca fiii lui Dumnezeu au venit ca sa-I aduca inchinare lui Dumnezeu; dar nu cu acelasi scop a venit si vrajmasul nostru inaintea lui Dumnezeu(vezi contextul).
2. "Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului,
atunci cand stelele diminetii izbucneau in cantari de bucurie si cand toti fiii lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie?" (Iov.38:6,7)
Aici este vorba de creatiunea pamantului. Care fii ai lui Dumnezeu scoteau strigate de veselie cand poate Adam nici nu era facut? Si chiar daca ar fi fost facut, nu se putea numi la plural. Trebuie deci sa fi fost ceilalti "Adami" despre care am vorbit mai sus.
nu mai inventati povesti mai oameni.
Fiii lui dumnezeu erau ingerii, asta si scrie in biblia ortodoxa "6. Dar într-o zi îngerii lui Dumnezeu s-au înfăţişat înaintea Domnului şi Satan a venit şi el printre ei." (Iov 1), daca nu esti de acord, inseamna ca nici cu povestea cu Sodoma si Gomora nu esti:.
2. Fiii lui Dumnezeu, văzând că fiicele oamenilor sunt frumoase, şi-au ales dintre ele soţii, care pe cine a voit.
3. Dar Domnul Dumnezeu a zis: "Nu va rămâne Duhul Meu pururea în oamenii aceştia, pentru că sunt numai trup. Deci zilele lor să mai fie o sută douăzeci de ani!" Geneza, cap 6.
Tocmai, vezi contextul "4. Unde erai tu, când am întemeiat pământul? Spune-Mi, dacă ştii să spui." Iov, cap 38, unde iar e vorba despre ingeri, care au existat inaintea lumii fizice (cica).
Unii crestini spun ca dupa ce oamenii de pe Pamant au "cazut in pacat", dumnezeu a facut alta planeta si alti oameni. Hmmm , la cate planete sunt si pe cate e viata, cate abia acum incep sa se formeze si pe cate abia acum apare viata, arhitectul nostru perfect e cam... praf, si saracu Iisus trebuie sa fie rastignit pe fiecare planeta unde a aparut pacatul, naspa.
Credinta in zei o limiteaza, mai mult decat o limiteaza prejudecatile care apar doar cand sunt oameni in preajma (e un mecanism de aparare, fara ei nu e nevoie sa te aperi, poti analiza corect (cat de cat) orice), diferenta e ca primii sunt tot timpul intr-o cusca, ceilalti nu. Cum ai putea tu crede si accepta ca cineva s-a imbolnavit fara a-l pune pe dumnezeu pe acolo (pedeapsa/incercare)? Nu poti si nici unul din "fratii" tai nu poate, la voi toate au un scop, la noi au o cauza.
In care omul isi desfasoara activitatea? Ce vrei sa spui cu asta? Te referi la oameni pe alte planete? E cam imposibil asa ceva. Animale da, sau alte forme de viata inteligenta, dar oameni nu.
Poti sa argumentezi si de ce?
Discutia este inutila. Din pacate, pseudostiinta evolutionista actuala incepe doar cu "daca" si cu "parca", cu "nu se stie inca" sau cu "e posibil sa..." Iar unii rad caraghios si fara argumente, ori se bazeaza pe bun simt (ca argument stiintific) - in conditia in care stiinta in spatele careia se ascund nu infirma nici cat negru sub unghie creationismul. Ma refer nu la teoriile de gen Bing-Bang, King-Kong sau Kutzu-Kutzu, ci la chestiunile demonstrate stiintific.
Evolutia este dovedita stintific.
"Evolutia este dovedita stintific." - ErrorFound
Evolutia nu e dovedita concret, deoarece daca ar fi dovedita concret, iti dai seama ca n-ar mai exista crestinism sau orice alta religie care nu se bazeaza pe evolutie. Ea este inclusa in teoriile creerii oamenilor doar prin asemanarea noastra cu maimutele, maimuta fiind animalul care se aseamana cel mai bine cu omul. Este imposibil sa se dovedeasca ca maimuta ne e stramos. S-ar putea dovedii doar daca maimutele ar incepe din nou o evolutie, dar e 100% imposibil. Oricum, nu ne ajuta cu multe faptul ca stim (sa zicem) ca suntem mostenitorii maimutelor, daca ne-am pune noi intrebarea... de unde au venit si maimutele?
Chiar aşa? Iar începi să-ţi dai aere
Hai sa nu o lungim. Faptul ca scriu mai rar nu inseamna ca prostiile pe care le debitati aici nu raman prostii. Probabil ca voi mai reveni la toamna, dar, daca tot vazui comentariul, nu te voi lasa asa...
Tu nu poti vorbi in numele "stiintei" si nici nu o poti aresta. Pana una alta, evidentele stiintei nu confirma ce spui tu. Spre exemplu, fosilele marine s-au descoperit in Anzi inca din 2001 si la peste 3000 de metri...
Ia si cateva exemple, dar te astept si cu un studiu al "stiintei" care sa imi spuna ca nu a fost nici un potop global:
http://www.icr.org/article/842/
Doar daca exista ceva publicat azi noapte si nu am aflat noi. In rest sunt doar... errors that we can find everywhere, including here.
Aha, deci tu spui ca absolut toate animalele de pe pamant au aparut *puff* intr-o secunda impreuna cu omul pe terra.
http://www.youtube.com/watch?v=4NcXffyLWuE
documentar scurt despre evolutia omului
[e ATAT de logic, evolutionismul; in 2. 5milioane de ani, ar fi fost de ajuns 1 GENA sa se schimbe[din milionanele de gene ce le avem in corp] si ar fi declansat evolutia>ORICE ARGUMENT ADUS CONTRAR ACUSTUI SENS are tot dreptul de a fi luat in deradere]
Da, sigur. E mai usor sa zici "uite osu, biblia nu minte", decat sa te gandesti cand s-au ridcat muntii aia? oare inainte sa se ridice erau sub apa? acele "fosile marine" de cand sunt? A, dar stai, aici iar intervine aceeasi chestie, daca au peste 6000 de ani, e minciuna, daca au sub, e clar, potopul. In 5000 de ani au aparut atatea rase (microevolutia e ok, am observat) E tare cum cand ceva nu le convine unora, e minciuna, cand le convine, sunt argumente de combatut teorii sataniste. Cand e vorba de lucruri care confirma ceva din biblie, toate metodele de datare sunt bune, in rest, ciuciu.
Ne vedem la toamna, acum e toiul verii.
Da, probleme?
Including in the Bible.
Nu ştiu, consultă un medic dacă vrei să ştii ce ai.
S-au gasit pe mai multi munti fosile marine, insa explicatia este alta decat ceea ce convine(unora). In Alpi inca de la sfarsitul sec. XV s-au descoperit fosile marine la peste 2000m. "Normal" ca biserica a stabilit repede adevarul, dar de fapt a prostit si incatusat mintile oamenilor.
Mi se pare caraghios ca oameni care nu au nici o dovada a aparitiei Universului din nimic sa conteste (la fel, fara alte argumente decat propria impresie) posibilitatea un Creator vesnic. Ei dau dovada de o credinta mult mai absurda...
Prietene, eu m-am indoit dintotdeauna de toate teoriile de creare a universului.
Cum s-a format Universul? :
---> Cred ca aceasta intrebare este o intrebare care depaseste omenirea sau daca ma depaseste doar pe mine ma multumesc cu conditia.
Foarte bine ca ti se pare caraghios faptul sa crezi in Creatia Universului fara sa ai argumente. Noroc ca astazi exista mii si mii de dovezi dovedite de stiinte cum ar fi astrofizica care explica foarte documentat si pe baze de dovezi multe fenomene ce se petrec in Pluriversul in care si astazi "se nasc" noi Universuri, dar nu din nimic cum ai tu impresia, ci din asa zisele "gauri negre" care absorb materie pina cand "explodeaza" din nou "nascand" noi universuri. Asa ca fi consecvent cu afirmatia ta si nu mai palavragi bazat doar pe credinta asa a proasta, adica fara nicio dovada!
Fair enough. Si apreciez onestitatea.
Abia asptept sa gasim viata pe alte planete. Ar fi cea mai mare **** posibila pentru creationisti.
Ei, tot se vor găsi scuze. Ba că i-a plantat Dumnezeu/Allah/Superman să ne testeze credinţa, ba că i-a creat şi pe ei, dar în nemărginita sa înţelepciune a uitat să specifice acest amănunt nesemnificativ în cărticica sa, ba că e "mâna Satanei", ba că e o minciună, o conspiraţie...
Iar creaţioniştii non-religioşi nici nu vor avea nevoie de scuze, căci nu vor avea basme şi dogme primitivilor care să contrazică realitatea, doar propria imaginaţie care se va mula pe noile informaţii şi realităţi, upgradându-se.
"ba că i-a creat şi pe ei" - Nu cred ca isi vor permite sa vina cu o astfel de scuza deoarece ar cam contrazice Biblia.
Aşteaptă şi vei vedea.
Nu ar fi nici prima şi nici ultima contradicţie, iar la câte mii există deja, ce mai contează una în plus?
Creationismul nu este valabil nici aici pe pamant!
Acesta este motivul pentru care in tarile civilizate ale UE este STRICT INTERZISA predarea "creationismului" chiar si in scolile conduse de biserica!
Poi ar contrazice Biblia.
Aaa, biblia. Scuze, nu din perspectiva bibliei ti-am raspuns, ci din cea a unui creator inteligent care nu ar face un ditamai universul pentru o singura planeta cu viata.
P.S. ma ghidez mai mult dupa inteligenta, bun simt si instinct. Asta pentru raspunsurile viitoare.
Tu daca l-ai vedea pe Mos Craciun ai crede?
Pentru ca e mai usor asa decat sa gandesti un pic mai mult decat o molusca, si pentru ca religia da raspunsuri complete, negandite logic, bineinteles, pe cand stiinta nu afirma niciodata ca ceva e 100% sigur, asta fiind un argument pentru cei care vor sa prosteasca lumea, "uite, stiinta nu stie, stiinta se contrazice, religia e singura care poate oferi raspunsuri". Da, stiinta se contrazice, recunoaste ca nu stie, se corecteaza, e perfectibila, de aceea inca activeaza. App, daca cineva poate demonstra ca o teorie/afirmatie e gresita, e premiat, in cazul religiei e numit eretic.
Cristy4849 întreabă: