1. Iisus nu a fost Fiu lui Deus, ci un schizofrenie sectant care a fost rezultat nefericit a unui viol.
2. Iisus n-a fost dezamăgit de "semeni" ci de scepticismul contemporanilor săi, aparent evrei nu erau destul de creduli și nu-l luau ca Messiah, și aici vin punctul 3:
3. Iisus se afla într-un conflict doctrinal cu popimea evreiască.
Aceștia voiau să-l lapideze pentru că îndrăznea să se credă Mesia și Fiul lui Yahweh simultan, dublă blasfemie din punctul lor de vedere. Voiau să-l lapideze, dar le era frică de mase, nu de alta dar uni mai săraci cu duhul credeau că e Ioan sau Ilie reîncarnat (!?), sau asta ne spune Biblia, deși e imposibil așa ceva, evrei credeau în reîncarnare la fel cu Iisus a fost și-a predicat în India, adică în ambele cazuri trivialități false.
Sebastian695 la raspunsul nr. 1 cum de ai ajuns la o asa concluzie scrie undeva lucruriile astea, spune-mi de unde ai citit. Eu personal nu cred lucruriile astea, cred ca el a fost un om visator, intelept, cu suflet care a creat un nou cult religos crestinismul doar pentru ca lumea la accea vreme era pagana, desfranata, era haos si Iisus a incercat sa aduca oameniilor un pic de lumina chiar daca crestinismul s-a rupt in doua in 1054, biserica romano-catolica consusa de papalitate a comis crime inimaginabile in numele ei.
O atestare istorica/religioasa care sa confirme ce spui? Daca nu ai, trag concluzia ca esti un mincinos bolnav psihic.
Începem cu baza da? Cum îmi dovești că Iisus a fost real ci nu mit?
Well în mod direct, n-ai dovezi, ai doar Noul Testament, declarați a unor istorici au trăit la sute de ani după el, și pe Saul din Tars care ne spune că la cunoscut pe Petru, acest lucru purtând numele de dovadă circumstanțială.
Așa că cum tu în mod direct nu poți atesta existența lui Iisus, nici eu nu pot atestat ceea ce spun, dar, dar:
Dar am argumente, destul de plauzibile zic eu.
1. Evanghelile (n-o zic eu ci specialiști) sunt un compediu de zvonuri, legende și mituri despre persoanjul Iisus.
Dar nu sunt singura sursă Iisus mai atestat de tradiția religioasă și de Talmud, pe lângă asta de diverși istorici romani.
1. Cei care au scris Biblia nu sunt contemporani cu Iisus.
2. Tradiția ne spune că tatăl Maria era preot.
Elisabeta era era vara Mariei și era căsătorită tot cu un preot.
3. La evreii vechii preoția era din tată în fiu, dacă un preot avea o fiică o căsătorea cu un preot, ca linia sacră a lui Aaron să nu fie pierdut.
4. Prin silogism deducem că Maria era detinată unui preot, și probabil unuia important deoarece conform punctul 5:
5. Tradiția religioasă ne spune că Maria și-a petrecut primi 11 ani de viață la templu (de la 3 la 14).
6. Tradiția ebraică cu privire la Iisus, cât și Celsius în scrierile sale ne spune că tatăl biologic a lui Iisus e un soldat roman de origine tracă denumit Panthera. În Talmud Iisus e numit: Jeshua ben Panthera - Iisus fiul lui Panthera. Origen citează se asemenea această informație dintr-o lucrare a lui Cesius pierdută datorită bunilor creștini, și s-ar putea să fie singura de acest gen, care a avut aceeași soartă.
7. Este foarte posibil ca soldați romani să fii poposit la Templu sau pe lângă Templu când veneau în Ierusalim, doar pentru ai enerva pe evrei.
8. Imaginează că ești soldat roman, n-ai pic de respect pentru cultura pe care ai acaparat-o, vezi o puștoaică bună în jurul Templului, violul e legal. Ce faci? Îi dai bătaie!
Cine va suferi? Fata!
Păi cică Maria trebuia lapidată, dar romani au interzis practica d'aia popii evrei nu l-au putut ucide pe Iisus după legea ebraică printre altele.
Dar a stat 3 luni la Elisabetha, e clar că ai iei nu au acceptat-o (poate de asta nici nu apar în Biblie).
9. Iisus într-o conversație cu popi evrei care apare în Matei, Iisus le spune că Yahweh poate face copii lui Moise din pietre, popii spune interesant dar inutil în context, decât dacă nu era un zvon nedovedit:
" Noi suntem fii lui Moise, nu suntem făcuți din curvie " -("spre deosebire de tine" ) - cam așa ar suna fraza dacă ar fi fost continuată.
10. Iisus susținea că e fiul lui Dumnezeu (grandomanie), susținea că e urmărit de popi care vrea să omoare (paranoia și sindromul persecuției), susținea că e una cu taică-so ( tulburare de personalitate bipolară). Toate aceste simptome îmi sună a schizofrenie, ține nu?
Nu. Toate astea imi suna a erezie. Imi suna a aberatia unor oameni care traiesc la 2000 de ani dupa Hristos.
Îți sună a erezie? De ce? Pentru că ai fost educat de Biserică ce real și ce e fals. Dacă te-ai întreba: Cât de real e ceea ce am fost învățat să cred, ar mai fi o aberație ce-ți? Dar nici nu poți concepe faptul că doctrina e falsă. Trist!
Da, exact. Dar eu cred ca mai mult ajungem astfel din cauza societatii si sistemului.
Iti spun eu cum sta treaba cu Iisus si Dumnezeu https://www.youtube.com/watch?v=PoYqwT4Q8rM deci cu alte cuvinte suntem o tara de RAHAT scuzami libajul frate dar asta e adevarul Craciun fericit RAY numai bine.
Si tie, Marius
Uite iti trimit link-ul de la cateva melodii care imi plac:
https://www.youtube.com/watch?v=EGnFT9WF9uY
https://www.youtube.com/watch?v=YSVLL1YUV8g
https://www.youtube.com/watch?v=bXlKn6SuRng
De ce amesteci natura umana cu o carte de povesti evreiasca? Ce legatura are natura umana cu un personaj care nici macar n-a existat in realitate