Adam si EVA au trait cca 1000 de ani si au avut SUTE de copii care au avut la randul lor alte sute si fa si tu un calcul. Incestul a aparut datorita minti perverse a omului, la inceput nu a fost incest, acesta apare dupa potop.
Geneza, capitolul 4, dupa uciderea lui Abel.
"14. De mă izgoneşti acum din pământul acesta, mă voi ascunde de la faţa Ta şi voi fi zbuciumat şi fugar pe pământ, SI ORICINE mă va întâlni, mă va ucide".
"15. Şi i-a zis Domnul Dumnezeu: "Nu aşa, ci TOT CEL CE VA UCIDE pe Cain înşeptit se va pedepsi". Şi a pus Domnul Dumnezeu semn lui Cain, ca tot cel care îl va întâlni să nu-l omoare."
"16. Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit în ţinutul Nod, la răsărit de Eden."
"17. După aceea a cunoscut Cain Pe FEMEIA SA şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh."
"Incest", a?
Cuvintele cu caps lock te ajuta pana si pe tine sa intelegi ca pe langa PRIMII EVREI: Adam, Eva, Cain, mai existau pe Pamant si alti oameni, neevrei, fara nicio treaba cu Dumnezeul evreilor, Creator AL evreilor si NUMAI a lor?
Nu te ajuta...
Iesi!
Sa mai aduci comentarii incarcate de "inteligenta", dupa ce citesti macar Geneza, de trei ori.
"Incest!"
Ce sa-i faci, nu sunt tocmai crestin, nici nu am pretentia ca iti scriu crestineste...dar NU suport incultii care citesc ceva pe genunchi, si "inteleg" in punga.
Hai sa ne dam smecheri, cand avem cu ce, zic.
Daca Dumnezeu CREATORUL a spus ca nu a fost incest nu poti tu un microb din univers sa spui altceva.
In ziua de ASTAZI este incest dar atunci cand Dumnezeu a hotarat ceea ce a spus nu era incest.
Eu vorbesc despre inceputurile omenirii, inainte de potop iar tu faci referire la o distanta de 3500-4000 de ani. Banuiesc ca habar nu ai cine au fost parintii strabunicilor tai si tu te duci la cca 6000 de ani distanta. Acum este incest deoarece populatia s-a inmultit enorm asisderea si pactul.
Probabil la mintea ta asa o fi. Fiecare cu obsesile lui.
Evreii au scris textele lor "sfinte" cand s-au intors din exilul babilonian cu 500 de ani inainte de Christos.Deci destul de recent.Au plagiat alt mit al creatiei cel sumerian.
Acolo se explica clar ca Adam si Eva nu au fost primii oameni ci un grup de oameni modificati genetic ca sa execute niste munci in minele lui Elyon.
Pot sa pun PUNCT acestei galagii?
E adevarat, multi au citit Vechiul Testament "pe genunchi", stand pe buda, si au impresia ca l-au inteles, dar si restul miturilor le-ati "inteles" la fel?
In lipsa altor documente, si doar din mituri ale creatiei, toata lumea stie inca de prin clasa a treia ca ...Romulus si Remus AU FOST PRIMII ROMANI, fondatori a ceea ce va ajunge mai tarziu, Imperiul Roman.
Nu chiar toata lumea stie ca Mashya si Mashyanag au fost primii persi de esenta divina, idem Hiruko si Aawashima - primii japonezi, etc.
Nu stiu cati de aici au citit Popol Vuh (probabil e un numar negativ) dar acolo, (ati ghicit), este vorba despre aparitia primilor mayasi.
Ce este "Geneza"?
Un mit al creatiei, asemeni celor de mai sus!
Cand insa vine vorba despre evrei, nici dracu nu intelege ca Adam si Eva au fost PRIMII EVREI, si NU: "primii oameni" de pe Terra.
Se cer deci cateva intrebari ajutatoare pentru inculti:
- Despre cine/ce e vorba in Vechiul Testament?
Cumva, despre formarea poporului bulgar?
Despre cel grec?
V.T. povesteste cumva despre originile statului ...etiopian?
CINE au fost asadar Adam si Eva?
..."Primii rusi, iar in Vechiul Testament se vorbeste despre geneza statului Rus!"
Chestie de "inteligenta" si de "intelegere" a miturilor creatiei...
Dumnezeu a ingaduit la inceput. E mai plauzibil sa crezi in asta decat sa crezi ca ai aparut dintr-o piatra, la intamplare, fara scop si fara sperante in viata.
Anonymus80196543376514 întreabă: