| Abramovici1224 a întrebat:

Dacă sufletele nu au preexistat înainte de naștere, cum explicăm faptul că întâlnim orbi de la nastere, fără să fi făcut nici un păcat, în timp ce alții se nasc fără nici o problemă? Este clar ca anumite păcate au existat (au fost comise ) înainte ca Sufletele sa vina in trupuri si, ca urmare a acestor păcate, fiecare Suflet primește recompensa direct proportional cu ceea ce merita. Dacă se spune ca Dumnezeu este drept, iar ființele umane au Liberul Arbitru. Libertatea de alege ce fac, cum ar putea Dumnezeu sa lase unii sa se nască handicapați? Este mai mult decât clar ca ceea ce primesti in viata asta se bazează pe acțiunile tale din viețile anterioare.

12 răspunsuri:
| danut a răspuns:

" Este mai mult decât clar ca ceea ce primesti in viata asta se bazează pe acțiunile tale din viețile anterioare."
NU exista vieti anterioare, ulterioare samd din punct de vedere crestin, numai la religiile demonice intalnesti asa ceva (budisdm, hinduism, brahmanism, etc.)
Copii nu au facut pacate DAR pacatele parintilor (prostitutie, alcoolism, decadere morala, abuzuri de tot felul si in toate domenile, etc.) duc la asemenea rezultate. Avem exemplu chiar in tara noastra, femeile au fost obligate sa faca in prostie copii si pentru a nu avea liote de plozi acestea au luat tot felul de medicamente producand TRAUME fatului si dand nastere la acea generatie de copii traumatizati intelectual si fizic numiti DECRETEI. Urmarile se vad si astazi printre copii decreteilor daca privesti atent ii poti gasi si pe aici pe TPU.
DA, Dumnezeu este DREPT fiindca nu intervine in actiunile si hotararile noastre. Rolul lui Dumnezeu NU ESTE de a sta dupa colt si a corecta toate actiunile si hotararile noastre de handicapati ci acela de a ne salva LA CERERE si daca urmam instructiunile date de EL (ad literam) PENTRU o viata ulterioara si la o data hotarata de EL pe un Nou Pamant.

| danut a răspuns:

" Este mai mult decât clar ca ceea ce primesti in viata asta se bazează pe acțiunile tale din viețile anterioare."
NU exista vieti anterioare, ulterioare samd din punct de vedere crestin, numai la religiile demonice intalnesti asa ceva (budisdm, hinduism, brahmanism, etc.)
Copii nu au facut pacate DAR pacatele parintilor (prostitutie, alcoolism, decadere morala, abuzuri de tot felul si in toate domenile, etc.) duc la asemenea rezultate. Avem exemplu chiar in tara noastra, femeile au fost obligate sa faca in prostie copii si pentru a nu avea liote de plozi acestea au luat tot felul de medicamente producand TRAUME fatului si dand nastere la acea generatie de copii traumatizati intelectual si fizic numiti DECRETEI. Urmarile se vad si astazi printre copii decreteilor daca privesti atent ii poti gasi si pe aici pe TPU.
DA, Dumnezeu este DREPT fiindca nu intervine in actiunile si hotararile noastre. Rolul lui Dumnezeu NU ESTE de a sta dupa colt si a corecta toate actiunile si hotararile noastre de handicapati ci acela de a ne salva LA CERERE si daca urmam instructiunile date de EL (ad literam) PENTRU o viata ulterioara si la o data hotarata de EL pe un Nou Pamant.

| RAY a răspuns:

Nilsson dar iti ispășesc pacatele parintilor lor sau a stramosilor lor pana la a saptea generatie, nu conteaza ca e total absurd, dictatorul superm face ce vrea

| anonimg a răspuns:

"Cumm ar putea Dumnezeu sa lase unii sa se nască handicapați?"
Este opinia, părerea mea personală următorul gând, și anume: că toți oamenii se nasc sau dobândesc un handicap, fie acesta de orice natură: fizic, psihic, mintal, emoțional, mai mare sau mai mic.
Orice suferință, orice dorință neîmplinită, care depășește puterea noastră, este un handicap. Dacă vreți, este acel "țepuș" pe care apostolul Pavel
l-a"primit" pentru ca să nu se mândrească cu descoperirea pe care a primit-o de la Dumnezeu. El l-a rugat pe Dumnezeu de trei ori să i-l "scoată", dar răspunsul a fost altul decât cel așteptat.
"Şi, ca să nu mă umflu de mândrie din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască şi să mă împiedice să mă îngâmf.
De trei ori am rugat pe Domnul să mi-l ia.
Şi El mi-a zis: „Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită." Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine." (2Corinteni.12:6-9)
Din aceasta învățăm ca omul trebuie să trăiască dependent de Dumnezeu.

În cele mai multe cazuri este și vina părintelui cu voia sau fără voia lui, cu știință sau din neștiință.
Părinții trebuie să se iubească, iar mama trebuie să aibă o anumită alimentație înainte de naștere. Ea nu trebuie să fumeze, nici să consume alcool, nici să consume struguri. Nu are voie să ridice greutăți, nu trebuie să se sperie, ci să aibă siguranță pe toate planurile, să trăiască în pace cu toți oamenii și cu Dumnezeu.
Ea nu trebuie să mănânce orice, și nici dacă îi vin poftele după un aliment nesănătos.
Eu cred că multe mame au răspunsuri de ce s-au născut copii lor astfel. Dar ele tac și își ascund vinovăția.
Mă veți întreba de ce să nu consume struguri. Răspunsul meu este acesta: imi place să merg pe mâna lui Dumnezeu. Nu știu de ce în anumite cazuri a spus ca viitoarea mamă să nu consume alcool și nici să nu se atingă de rodul viței, adică să nu consume struguri. Chiar daca nu înțelegem de ce, este bine sa facem ce spune Dumnezeu și să ne încredem în El. Lucrul acesta este unul cât se poate de normal în dreptul creștinilor. În ce mă privește nu pot explica întreaga Biblie, și nu am răspuns la toate întrebările.
Nu mă încred în Dumnezeu orbește; ci am învățat să trăiesc în ascultare de Dumnezeu, la fel ca și un copil care nu înțelege atunci când părintele îi spune să nu se joace la priză sau cu alte lucruri periculoase. Și cum crește un copil, tot așa trebuie să crească și creștinul în relația lui cu Dumnezeu. Acesta este răspunsul meu cu privire la interzicerea consumului de struguri în timpul sarcinii. Există bineînțeles și o explicație spirituală, lege dată de Dumnezeu în Vechiul Testament pentru acei oameni care sunt consacrați lui Dumnezeu. Dar cred că există și o explicație științifica, subiect căruia nu i-am dat vreo importanță pentru ca sa am cunoștință de el.

De asemenea Dumnezeu ne-a dat medicina. Este adevărat că nașterea naturală este ce-a mai sănătoasă; dar nu în toate cazurile. Sunt și femei care se încăpățânează să nască natural în ciuda sfaturilor medicului că o astfel de naștere ar periclita sănătatea și chiar viața mamei sau a pruncului.
Așadar, sunt puține cazurile în care nu avem explicații; dar în cele mai multe cazuri avem explicații. Și în toate cazurile în care avem explicații, suntem deopotrivă și răspunzători pentru ele.

| mentholinks a răspuns:

Dumnezeu e prost, de aia.

| Steregoi a răspuns (pentru mentholinks):

Dumnezeu, din dragoste si respect pentru tine te lasa sa cunosti ce inseamna prostia omului sau ignoranta lui fata de Dumnezeu. Dumnezeu l-a creat pe om cu libertate de alegere inclusiv sa poata pacatui si sa moara.

| mentholinks a răspuns (pentru Steregoi):

Deci fii atent, Dumnezeu face lumina si abia apoi vede ca e buna. Daca nici asta nu inseamna sa fii prost atunci nu stiu ce mai e.

| Steregoi a răspuns (pentru mentholinks):

E doar o accentuare ca tot ce a facut Dumnezeu era bun si perfect. Inainte nu avea ce vedea Dumnezeu pentru ca nu-l crease inca.

| RAY a răspuns (pentru mentholinks):

Pai daca a existat o vesnicie in totala bezna, trebuia sa vada daca e buna laughing laughing

| Steregoi a răspuns:

Nu e vorba despre suflete preexistente. Oropsitii sunt alegerea omului de a cunoaste si raul. Acestia sunt o dovada ca Satan nu ii poate vindeca. Dumnezeu ii va invia pe acesti oropsiti daca Il recunosc in ciuda chinului lor. Chinul lor din nastere nu este rezultatul unei vieti anterioare. Dumnezeu face sa se nasca astfel de copii cu probleme din respect pentru decizia majoritatii care aleg sa cunoasca si raul adica cum e sa vada cum altii sufera. De fapt oropsitii sunt o incercare pentru cei sanatosi. Incercarea asta este pentru ca Dumnezeu respecta alegerea oamenilor si din dragoste le arata ceea ce ei aleg. Le arata si bomba atomica.

| Nilsson a răspuns:

Iti dai seama, dupa ce ca bietii oameni sufera din cauza unui handicap, sa mai fie si ocarati ca au facut pacate in existenta anterioara. As zice ca e cam mult, nu?
Biblia este foarte clara in aceasta privinta, cei care sufera din nastere nu au gresit cu nimic inainte.

| laSoledad a răspuns:

Ciudat cum nimeni n-a amintit la intrebarea asta despre genetica si cum se raspandesc din parinti in copii maladiile datorita geneticii. Facepalm!