"Nașterea Ta, Hristoase, Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii Lumina cunoștinței, că întru ea, cei ce slujeau stelelor de la stea s-au învățat să se închine Ție, Soarelui dreptății, și să Te cunoască pe Tine, Răsăritul cel de sus."
Nu stiu cat de pacat este sa crezi in astrologie, dar nu-i in concordanta cu Biblia, cu invatatura crestina. Nu este importanta doar credinta, "ca si diavolii cred si se cutremura", ci dragostea si smerenia conteaza.
Succes in studierea astronomiei, care este o stiinta foarte faina si in niciun caz nu poate fi pacat ca studiezi planete, stele si sateliti.
Ok, so.
Într-adevăr, nu contează ce spune x sau y, dar dacă pentru tine Biblia înseamnă ceva și vrei să faci voia lui Dumnezeu, vei afla chiar de acolo că preocuparea cu cititul în stele este o urâciune înaintea Lui, ca și ghicitul și tot ce ține de sfera mai largă a aflării viitorului sau a lucrurilor care nu sunt destinate omului să le cunoască.
Nu știm exact de ce Dumnezeu a lăsat astfel de semne și informații în univers, dar oricum, știm că nu pentru noi.
Iarăși, faptul că un anumit lucru sau domeniu ne atrage, nu înseamnă că este neapărat bun. Firea noastră pământească ne trage în toate direcțiile, dar noi nu urmărim orice ne fascinează.
Sigur că nu e greșit să te informezi de latura științifică a stelelor/universului, dar deja zodiacul capătă o altă nuanță, și știm că orice cunoștință care nu vine de la Dumnezeu. vine prin cel rău.
Acum, decizia finală rămâne a ta, dacă vrei să-ți urmezi pasiunea sau pe Hristos.
Eu în dreptul meu am încredințarea că binecuvântarea se capătă atunci când ne încredem deplin în El, iar ceea ce oferă lumea nu e decât amăgire.
Domnul să-ți dea înțelepciune!