Eu să aleg în locul tău?
De ce nu o faci tu?
Un lucru pot să-ți zic, doar fă ce simți tu.
Citește biblia, dacă vrei să ști ce s-a întâmplat, dar caută-L pe Dumnezeu în inimă, nu în biblie pentru că s-ar putea să înțelegi greșit unele lucruri despre EL.
De ce te-ai apucat să o citești? Vrei să fii religioasă? Te plictisești și vrei să îți treacă timpul mai repede? Vrei să ai în plus, încă o carte citită de tine? Sau vrei cu adevărat să Îl urmezi pe Dumnezeu?
Întrebăriile astea puneți-le ție și vezi care ar fi motivul pentru care ai început să o citești și dacă ar fi bine să o continui. Fă ce simți tu, fiecare alege singur ce are de făcut.
Nu,oricum esti de apreciat ca vrei sa o citesti.Mai usor e daca incepi cu Noul Testament.
Nu este pacat, este pierdere de timp daca ai continua sa citesti, ca urmare ai luat o decizie inteleapta sa te opresti.De fapt acest lucru arata ca de fapt singurul motiv pentru care te-ai oprit este plictiseala.Biblia nu te atrage absolut cu nimic, indifrent cine ai fi, daca esti sau nu un om religios.Chiar si pentru cei mai fanatici religiosi biblia este plictisitoare daca este citita.Din numarul de credinciosi nu stiu daca au citit biblia 10%. Deci pacat este daca tiai pierde tipmpul cu ceva ce nu-ti este de folos nicicum.Fa ceva pentru tine, ceva care sa te ajute, alearga, citeste o carte care te relaxeaza etc.
Nu este pacat dar ar fi bine ca orice lucru care l-ai inceput cu ganduri mari sa il duci la sfarsit.Dar mai ales daca nu o intelegi si cum spui tu esti mica in a o intelege poti sa intrebi preotul despre nelamuriri sau poti sa cauti materiale, carti de talcuire a Sf.Scripturi sau poti chiar sa renunti si sa te reapuci peste cativa ani.Un lucru e cert:Nu te obliga nimeni sa o citesti si nu toti oamenii o inteleg din prima, unii au nevoie si de ajutor in acest sens.Numai bine
Biblia nu este telenovela. Biblia se citeste, dupa canonul incetatenit, incepand cu Noul Testament. Asa este indicat, se citeste atunci cand ti se sugereaza ca ti-ar vindeca vreo patima, se citeste cand vrei sa gasesti legatura cu adevaruri istorice. Biblia nu se citeste ca sa-ti faci lectia la scoala. Ea se citeste cand simti ca ai linistea si harul sa o intelegi. Nu este nici Codul Civil, nici Codul penal, sau cele de procedura. Biblia este acel cod pentru Viata ta. Daca pentru tine viata inseamna sa-ti exerciti dreptul de crestin atunci trebuie sa o citesti pas cu pas, si pe sarite, conform cu dispozitia pe care o ai. Daca o citesti din scoarta in scoarta, nu intelegi nimic, poti sa o si memorezi, nu e de nici un folos.
Nu cred ca sunt multi oameni sa fi citit Biblia integral, si mai putini aceea care si fi inteles ceva, sau prea mult. Ca atare nu e mai mare pacat decat sa citesti fara sa pricepi.Adevarat ca devine o virtute greu de atins sa citesti tot, sa intelegi tot. Nici din calugari nu cred sa stiu pe vreunul sa fi ajuns pe aceasta ultima treapta de virtute.
Pacatul este la fel de mare ca si faptul ca nu ai terminat de citit Povestea lui Greuceanu sau povestea Porcului de Petre Ispirescu!
Adica nu este niciun pacat, ci mai degraba o binefacere, pentru ca Biblia este o scriptura FURATA de la o alta religie, si modificata astfel ca sa te poata prostii cat mai tare, asa ca mai degraba este folositor sa NU citesti Biblia decat sa citesti acest instrument de prostire a maselor care a justificat "divin" milioanele de crime si bicisnicii comise de biserica, cea mai diabolica institutie din Istoria Umanitatii!
Pai am inceput sa o citesc insa nu sunt foarte mare sa zic asa si nu sunt sigura ca am sa o inteleg..deci sa nu o mai citesc sau daca e sa o citesc cand voi fi mai mare poate voi mai intelege?
Ai drepatate, mai bine nici nu intrebam asta..am vrut sa o citesc sa vad ce spune ea eram curioasa pentru ca stiu ca in ea este tot ce s-a intamplat, cum a creat Dumnezeu lumea si restul; dar tu ai mare dreptate pentru ca daca o citesc nu ma face mai religioasa!
Ideea nu-i să te facă mai " religioasă ", ideea îi să cunoști adevărul despre Dumnezeu.
În fața Lui Dumnezeu nu contează religia, contează să Îl urmezi.
Tocmai de aia spuneam că pe Dumnezeu Îl găsești în inimă, trebuie doar să Îl cauți și o să-L găsești.
Dar dacă nu îți dorești să Îl cauți, El nu o să intre în viața ta.
Omul îi liber să aleagă ce face cu viața lui.
Eu să aleg în locul tău?
De ce nu o faci tu?
Un lucru pot să-ți zic, doar fă ce simți tu.
Citește biblia, dacă vrei să ști ce s-a întâmplat, dar caută-L pe Dumnezeu în inimă, nu în biblie pentru că s-ar putea să înțelegi greșit unele lucruri despre EL.
De ce te-ai apucat să o citești? Vrei să fii religioasă? Te plictisești și vrei să îți treacă timpul mai repede? Vrei să ai în plus, încă o carte citită de tine? Sau vrei cu adevărat să Îl urmezi pe Dumnezeu?
Întrebăriile astea puneți-le ție și vezi care ar fi motivul pentru care ai început să o citești și dacă ar fi bine să o continui. Fă ce simți tu, fiecare alege singur ce are de făcut.
Aolo,daca am putut pomeni asa ceva! Daca si asta e pacat la voi, eu ma fac bucatar si crede-ma ca nu am nici un fel de talent.
Salut
Desigur că nu e păcat. Dar citind-o vei putea învăţa lucruri folositoare. (Psalmul 1:1-3)
Cele bune!
Nu, macar ca nu scrie in Biblie. Daca esti din BO, este o sansa sa ti se zica ca nu e bine sa citesti tu Biblia ci sa intrebi preotul (sau duhovnicul) din ea.
Biblia nu o citesti ca te-a pus cineva-o citesti din propria initiativa
si cand o incepi-O TERMINI!
Nu e nici un pacat ca ai inceput sa citesti si nu vrei sa mai continui pentru ca nu intelegi! Sunt carti in biblie unde si un adult nu le intelege. iti dau un sfat, incepe sa citesti din IOAN si ai sa vezi ca vei intelege.
DomnulMuratura99 întreabă: