Nu. Religia este iubire. Tatal meu s-a convertit la ortodoxism pentru mama, si nu este pacatos. A schimba religia nu inseamna a iti vinde sufletul, pentru ca daca tu chiar crezi ca asta e calea, atunci nu e nimic rau in asta.
E pacat daca nu aveti suficient cap cit sa renuntati amindoi la constringerile de rahat impuse de religie.
P.S. Pentru cei care habar n-aveti ce vorbiti, doua exemple: cuplu ortodox+catolic = doi copii, unul botezat ortodox si celalat catolic, toata lumea e fericita. Cazul doi, vara-mea casatorita cu un catolic in Italia - facut nunta catolica acolo, nunta ortodoxa aici, toata lumea e fericita. Au un copil pe care habar n-am in ce rit l-au botezat si nici nu ma intereseaza.
Da. pentru ca tu iti negi intr-o anumita masura religia ta, o consideri neimportanta, minora. desi, oricat e mic ar fi orasul in care locuiesti, prin mobilitate, tot vei intalni cateva sute de tineri/e de varsta ta.
In plus, daca ambii sunt atasati de religia lor, mai tarziu apar probleme.
Nu este vorba ca ar pacat, dar trebuie sa fiti amandoi pe aceeasi relgie!
Anul din voi trebuie sa cedeze in favoarea celuluilant!
Nu, dar trebuie sa va uniti amandoi intr-o singura religie... Daca vrei poti sa cedezi tu oricum dragostea este mai importanta ca religia.
Nu,nu este intocmai pacat, dar daca te casatoresti cu unu catolic si daca faceti copii, acestia vor trebui neaparat sa fie catolici.
aurel_9674 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: