anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca te pocaiesti inseamna sa renunti la viata pacatoasa, sa-ti para rau si sa traiesti dupa voia lui Dumnezeu. Dar suntem oameni si e imposibil sa nu mai pacatuim niciodata. Simt ca e ca un castel de nisip ce incerci sa il construiesti(pocainta) si atunci cand vine valul(pacatul), simt ca il darama pe tot, ca tot timpul din trecut in care nu am pacatuit s-a murdarit si a fost in zadar. AJUTOR

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, intrebarile pe care tu ti le pui demonstreaza faptul ca esti o persoana sincera si foarte speciala, tu cauti pe Dumnezeu si vrei sa afli voia Lui.
Vezi tu, Biblia spune in 1 Corinteni 9:7 ''Cine merge la război pe cheltuiala sa?''
Dumnezeu te-a chemat intr-o lupta cu pacatul dar El nu are pretentia sa te descurci singur in lupta. El spune ca a pregatit deja terenul si este alaturi de tine.

https://www.youtube.com/watch?v=0cdojtvXAhA&ab_channel=SiempreJesus

Ioan 16:13
Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să văcălăuzească în tot adevărul, căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit și vă va descoperi lucrurile viitoare.''

Cuvantul in Greaca veche prin ''Mangaietorul'' este Parakletos care inseamna ''cel care vine in ajutor, cel care sustine cauza cuiva'' in alte traduceri, este limbaj militar, se refera la un camarad care lupta spate in spate cu tine, 2 luptatori care se lupta cu inamicii, stand spate in spate, nu pot fi luati prin surprindere.
Dumnezeu spune ca trebuie sa ne bazam pe El in aceasta lupta cu pacatul, El ne ridica si ne spune ca va fi cu noi si nu ne va parasi niciodata.

Efeseni 2:10
Căci noi suntem lucrarea Lui și am fost zidiţi în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte ca să umblăm în ele.''

El a pregatit deja faptele bune in care sa umblam, totul este stabilit de El, El are un plan pentru viata fiecaruia dintre noi.

Efeseni 1:4-5
În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui

Romani 8:30 :
Și pe aceia pe care i-a hotărât mai dinainte, i-a și chemat, și pe aceia pe care i-a chemat, i-a și socotit neprihăniţi, iar pe aceia pe care i-a socotit neprihăniţi, i-a și proslăvit. 31Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? 32El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile? 33Cine va ridica pâră împotriva aleșilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socotește neprihăniţi! 34Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a și înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu și mijlocește pentru noi! 35Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia? 36După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca niște oi de tăiat." 37Totuși în toate aceste lucruri noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. 38Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, 39nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru.

Vezi tu, cat timp suntem pe pamantul acesta, suntem afara, in ploaie, cu o umbrela in mana mergand pe drum spre casa care este cerul.
Fiind in ploaie, accidental sau in momente de slabicune, vom mai da cu piciorul in cate o balta, vom mai comite pacate, dar le spunem Lui Dumnezeu, ne pocaim de ele si mergem mai departe nu le mai repetam, si cand vom ajunge in cer, vom fi in casa Tatalui, sub un acoperis si nu vom mai fi sub ploaie, atunci nu vom maipacatui niciodata. Dar una este sa mai dam cu piciorul in cate o balta accidental, si alta este sa aruncam umbrela si sa ne azvarlim in toate baltile care ne ies in cale, inotand in ele, a ne complace in pacat si a alege in mod deliberat si sa umblam in ele, a decide ca le facem parte din viata noastra.

Isaia 41:10-13
Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 explică (pentru OctavianDanielMaria):

Poporul evreu a fost ales de Dumnezeu prin Avraam, de celelalte popoare, cei care nu erau evrei se converteau. Dumnezeu nu a interzis celorlalte popoare sa Îl slujească Exista și Evrei creștini

| Irinel15123532 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Romani 3:28 ''Sau Dumnezeu este doar al iudeilor? Nu este şi al neamurilor? Da, este şi al neamurilor, 30 întrucât Dumnezeu este Unul, şi El este Cel Care-i va îndreptăţi, prin credinţă, pe cei circumcişi şi, tot prin credinţă, şi pe cei necircumcişi.''

Galateni 3:26 ''Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu prin credinţa în Hristos Isus. 27 Toţi care aţi fost botezaţi pentru Hristos v-aţi îmbrăcat cu Hristos. 28 Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, fiindcă toţi sunteţi una în Hristos Isus. 29 Şi dacă sunteţi ai lui Hristos, sunteţi „sămânţa" lui Avraam, moştenitori prin făgăduinţă.''

Neamurile suntem noi, neamurile sunt reprezentate de popoarele care nu apartin Evreilor.
In Ebraica, cuvantul folosit in acel context este este ''Goyim'' care tradus inseamna ''Neevreu''.

Isaia 55:5
Într-adevăr, vei chema neamuri pe care nu le cunoști și popoare care nu te cunosc vor alerga la tine pentru Domnul Dumnezeul tău, pentru Sfântul lui Israel, care te proslăvește."

Israel este poporul ales al Lui Dumnezeu, cati dintre Evrei nu-l cunosc pe Dumnezeu, si Dumnezeu nu ii cunoaste pe ei?

Citate populare : ''Pentru un om care este dispus sa asculte si sa inteleaga am 1000 de argumente, pentru un om care nu este dispus sa asculte si sa inteleaga, nu am nici un argument''

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Stii cum e, e trecut, prezentul conteaza, ai învățat ca ai greșit pai nu prezintă in greșelile tale

| CostinAlamariu a răspuns:

Nimic nu e in zadar. E omeneste sa cazi din nou in pacat, dar zice Hristos "indrazniti caci eu am biruit lumea", iar prin lume se refera si la pacat.

| StrongHeart a răspuns:

Hristos vrea ca omul sa devina desavarsit asa ca trebuie sa aspiram la perfectiune chiar daca pare un tel de neatins.
Incearca sa il iei exemplu pe Hristos si unde era intuneric va fi lumina, iti promit.