Nu a fost demonstrat stiintific, dar sunt diverse interpretari care se dau in ce priveste iadul iar una trebuie sa fie adevarata.
Unii zic ca este un loc de tortura vesnica, altii mori si atat, iar altii, care sunt mult mai aproape de adevar, zic ca iadul e suferinta ta pana la moartea propriu-zisa, ultima fiind cea apartind universalistilor.
Lasand la o parte ce nu e si ce e pacat, exista sau nu exista iad, ce si ce nu e iadul, eu consider ca nu e o solutie sinuciderea, decat in cazuri f extreme damn.
Sunt convins ca multi sufera si nu se sinucid, isi traiesc viata mult si bine, cu putin chiar, si nu se plang.
Atat zic,
sa fim niste oameni exemple si nu antiexemple.
Pacatul de a cumpara bauxita de altundeva decat de la Vatican este un pacat fara iertare.
Iadul si raiul exista doar in povestile primitive, puerile, fanteziste si absurde scrise pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori. Dupa moarte omul nu mai exista, deci nu se pune problema sa mai ajunga undeva.
E posibil man. Dar nu e prea sumbru după ce murim sa nu existe un fel de continuare? A sufletului? O conștiința ceva? Sau chiar reincarnare? Adică sunt unii care mor în câteva zile de la naștere și apoi după spusele tale mor definitiv ca și cum nu s-ar naște, ca și cum ai zice ca viata e o selecție naturala, cine are noroc trăiește 70 de ani cine nu moare după o săptămâna, adică nu exista un echilibru, o egalitate a fiecărui individ și nu ar avea nici o logica toate astea, singura logica e supraviețuirea în funcție de norocul fiecăruia. Noi de ce existam? Sau noi vom exista într-un fel sau altui, adică vom trai prin copii noștri? Asta sa fie singura logica plauzibila? Sa fiu al naibii dacă nu e totul absurd și tragic.
Înseamnă că tot ce scrie în Biblie sunt bălării vândute credulilor asa cum spui tu, dar dacă biblia a fost modificata după bunul plac și sa facă în asa fel datorita unor contraziceri sa îl uram pe Iisus Hristos?
Viata unui individ e o forma in care se afla materia intr-un anumit interval finit de timp. Viata, sufletul si constiinta sunt rezultatul evolutiei in timp si selectiei naturale. Nu exista suflet si constiinta fara corp. Nu exista nici o entitate "superioara" care sa genereze sau sa fie interesata de viata. Biblia e o colectie de povesti primitive, absurde, fara logica si fara sens.
Cam ai tu dreptate, înseamnă că sensul vieții e supraviețuirea și sa ne bucuram de viata fie ea bună fie rea.
Nu am studiat biblia nu ma pot contrazice cu voi, eu sunt cu domeniul medical acolo am sa spun puține cunoștințe.
Eu am pus întrebarea ca m-am saturat sa lupt cu depresia, atacurile de panica care nu trec sub nici o forma și ma gândeam sa îmi pun capăt.
Dacă era interesata de viata nu cred ca mureau copii precoce nu au nici o vina și au un suflet pur fără păcate, sau e asa cum se menționează suferim pana la al patrulea neam asta ar denota un Dumnezeu psihopat, răzbunător dar repet biblia e posibil sa fie modificata în asa fel sa îl uram pe Dumnezeu și sa fie niște povesti ori scrise de niște analfabeți ori cu scopul de a ne face sa devenim atei din oarecare motive neelucidate.
Dar chiar și asa unii mor aiurea și pica orice logica ca Dumnezeu ar fi iubitor și iertător.
Sincer maica-mea era o femeie credincioasa și uite ca o murit anul trecut chiar de Crăciun nu știu dacă e o coincidenta sau nu dar e puțin de luat în calcul, era o femeie cu o bunătate ieșită din comun.
Sinuciderea e un pacat extrem de grav care cel mai probabil te trimite în iad deoarece nu ai absolut niciun drept asupra vietii tale. Nu tu ti-ai dat-o asadar nu tu o iei.
Nu exista depresie imposibil de vindecat si nu exista în general o suferinta prea mare ca s-o purtam. Dumnezeu nu ne da niciodata suferinte prea mari, pe care sa nu le putem duce.
Virtutile care ne mantueisc sunt rabdarea, nădejdea, smerenia și dragostea.
Daca tu te sinucizi aduci un afront acestor mari virtuti.
In primul rand nu ai rabdare sa te vindeci, in al doilea rand nu ai nădejde ca te vei vindeca. Daca iti pierzi nadejdea pierzi si raiul. In al treilea rand nu ai smerenia sa realizezi ca nu tu esti stapan pe viata ta ci Dumnezeu, si in ultimul rand nu ai dragoste față de familia ta și oamenii dragi pe care îi lași în urmă și care te vor plange.
Vezi cate virtuti jignesti cu acest pacat al sinuciderii? Observi de cate lucruri te faci vinovat?
Maica-mea era singura ființă draga în rest numai Ipocriți.
Și exista depresii imposibil de vindecat nu mai vorbi prostii, poate tratabile era cuvântul potrivit nu vindecabile.
Nu ai avut depresie severa asa ca nu răspunde la un subiect ce te depășește cu totul.
De Dumnezeu nu știu, aici nu am studiat.
Depresia are o limita în care ii poți rezista, se vede ca pe subiectul asta ești analfabet funcțional, ogramada de vedete internaționale s-au sinucis din cauza depresiei fiindcă au ajuns la capătul puterii, tratamentele capătă rezistenta în depresiile cronice, sa nu mai deschizi în viata ta subiectul de depresie ca te depășește rău, vorbeste de Dumnezeu mai bine, ți am dat un sfat prietenesc.
Bine, reformulez, exista depresii netratabile cu medicamente si medicina conventionala, dar acea depresie care nu poate fi tratata prin metode medicinale poate fi vindecata prin interventia lui Dumnezeu. "Cereti si vi se va da".
Daca te rogi lui Dumnezeu sa-ti ia depresia si incerci sa-L iubesti din tot sufletul atunci El te va ajuta.
Daca nici macar asta nu vrei sa incerci si preferi sa te sinucizi inseamna ca preferi iadul si suferinta in loc de Dumnezeu
Prefer sa scap de durere nu ca prefer iadul.
Nu ai nici o dovada ca exista iadul conform unor povesti, mai ales ca în Biblie nu relata asta, ci doar religia condamna ca Sinuciderea duce în iad pentru veșnicie.
Dumnezeu dacă tot e atotștiutor el știa de când m-am născut toată evoluția mea de la început pana la sfârșit, nu ma dau bătut încă, fiindcă depresia nu are mereu cauze psihice asa cum cunosc toți analfabeții funcționali, depresia are cauze sau e cauzata și din cauza unor dereglări majore hormononale sau unele boli /disfuncții ale glandei tiroide ce are legătură în mod direct cu depresia. În spatele acestei depresii complexe pe care nu reușesc nici medicii sa o elucideze exista enorm de multe cauze necunoscute care probabil vor rămâne o Enigma pentru totdeauna asta fiindcă în 2021 nu s-o demonstrat științific unde se afla mintea și Psihiatria nu o ajuns la un nivel fundamental, a stagnat prin tratamentele prescrise de ani buni de zile.
As putea scrie romane câte cauze poate avea o depresie, dar cele nevrotice au majoritatea rezistenta la orice tratament.
Dumnezeu știe prin ce suferință trec, el îmi cunoaște limitele și daxa chiar exista sunt sigur ca va tine cont de circumstanțele date și va fi îngăduitor, deocamdată mai pot lupta, dar depresia poate evolua fantastic chiar către nebunie, apai atunci cum poate Dumnezeu sa judece un nebun care nu o avut descernamant? De la un soc emoțional sau trauma majora se poate ajunge foarte ușor la psihoza, schizofrenie în final, deocamdată nu pot sa recurg la asa ceva fiindcă nu s dili, Trilulilu dar având în vedere ca am mai avut probleme urate cu țiganii nu ar fi o mirare sa pățesc din nou ceva care sa ma deregleze și mai tare, și atunci zic eu de ce Dumnezeu nu ar tine cont de suferință mea și de alegerea de a ma sinucide? Nu am zis acum, ci daca s-ar întâmpla ceva grav care sa ma înnebunească, eu unul cred ca acest Dumnezeu se tine cont și s-ar milosti.
Ba chiar și maica-mea mi-o dat aprobare ca ma pot sinucide după ce va muri ea, eu cred ca contează acest lucru având în vedere ca un părinte e sfânt deci cuvântul lui dat a fost unul crutator.
Ea o zis asa fiindcă știa prin ce suferințe teribile trec.
Sincer acum nu mai am depresia devastatoare pe care o aveam, dar transpirația excesiva ma terorizează, ma pune în multe situații jenante, penibile, îmi compromite imaginea, deja de câteva ori m-am făcut de ras din cauza asta.
Pot face de 20 de ori baie ca la același rezultat ajung, hiperhidroza mi se pare un chin pe care l-am dobândit genetic de la mama doar ca la ea nu se punea problema sa o afecteze social, ea nu transpira cât echivalentul a douăzeci de persoane la un loc, da cât 20 nu exagerez, nu mint.
Eu cred ca e hiperhidroza craniofaciala, daca vezi cum îmi transpira fata te închini la Dumnezeu.
Pana la Dumnezeu te mănâncă sfinții trust ME.
Dar dacă nu sa întors nu putem nega daca ar exista sau nu daca nu am fost acolo.
Poate e purgatoriu
Daca te sinucizi ajungi in pamant si nu mai stii nimic. Teoria cu sufletul nemuritor este falsa. Nu exista asa ceva. Nu exista niciun loc de chin vesnic dupa moartea trupului.
Iehova Dumnezeu nu a dat nici o instructiune sa se roage omul pentru morti. Prin urmare chiar si "Dumnezeu sa-l ierte" nu are nici o valoare pentru un om odata mort. Plata pacatului este moartea. Orice om e pacatos si muritor. Omul mort e iertat de pacate pentru ca a murit si moartea e suficienta pentru pacat.
Iehova Dumnezeu decide cine va fi inviat. Promisiunea lui Iehova Dumnezeu pentru inviere este INCOMPATIBILA cu invatatura pagana a unui suflet nemuritor detasabil de trup.
Romani 6:7:"Fiindcă cine a murit a fost iertat de păcat."
Ioan 5:28, 29: "28 Nu vă mirați de lucrul acesta, pentru că vine timpul când toți cei din morminte* vor auzi glasul său+ 29 și vor ieși afară: cei care au făcut lucruri bune, pentru o înviere a vieții, iar cei care au practicat lucruri rele, pentru o înviere a judecății."
Pace, frate! Continuă să lupți. Domnul să te întărească și să lucreze în viața ta.
Caută-l pe Dumnezeu, prin asta mă refer la citirea Bibliei, începe cu Noul Testament (e cel mai important și aici vei găsi răspunsuri la toate frământările tale. Eu am citit, am crezut și Domnul a lucrat în viața mea, am văzut mâna Lui în viața mea, ma eliberat de dependențe, a facut miracole în viața mea și face în fiecare zi Și eu am dorit de multe ori în trecut să mă sinucid, m-am confruntat și cu depresia.). Dacă nu ai Biblie acasă, sunt aplicații pe Magazin Play, de exemplu Biblia de la YouVersion (e preferata mea) sau eBiblia.
"Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică." – Ioan 3:16
"Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii. " – Psalmii 40: 1-2
"Ferice de omul care îşi pune încrederea în Domnul şi care nu se îndreaptă spre cei trufaşi şi mincinoşi! " – Psalmii 40:4
Urmărește te rog frumos aceste videoclipuri, o să îți răspundă la toate întrebările tale:
https://youtu.be/x93irzIPsbk
https://youtu.be/ePIpUGc4ti8
https://youtu.be/F5_LyDMAzC0
Știu cine ești
Studiaza Biblia cu un martor al lui Iehova si vei progresa mai mult spre mantuire si fericire vesnica.
Ce versiune a iadului?
Versiunea prezentata de religie e una, si versiunea prezentata de universalisti e alta.
Cu si fara versiunea oficiala a iadului trebuie dat un raspuns cu privire la sinucidere, si anume: Este sau nu este pacat sa te sinucizi?
Aici cu da si nu, in sens ca depinde cu ce intentii s-a recurs la un asemenea gest.
Daca ar fi sa fie un pacat in orice circumstante, atunci si martirajul crestinilor s-ar putea interpreta la fel, o sinucidere, intrucat nu si-au mai dorit viata ci moartea.
Nu a fost demonstrat științific ca exista iad, nimeni nu s-o dus acolo și s-a întors sa ne confirme cazanul cu smoala, rămân niște teorii doar nu dovezi clare, nimeni nu știe adevărul absolut, asa ca nu cred ca exista o versiune oficiala valida conform unor povesti de spălat creiere.
În rest ai dreptate, păcat e și când păcătuiești cu gândul, când comiți un viol, un incest.
De ce ar fi Sinuciderea singurul păcat de neiertat? Adică poți ucide 5 persoane și poți fi mântuit dacă te caiesti dar daca te sinucizi e un păcat de neiertat ca cauzezi hula împotriva sfântului duh...
Uite ce spune asta
https://youtu.be/GnHcCdFPw6Y
Dar și câți prosti sunt printre acele comentarii debile.
Normal ca nu a fost demonstrat stiintific ca exista iadul. Stiinta studiaza doar lumea materială, iar iadul este o realitate spirituală, adică imaterială.
Iar sinuciderea e un pacat de neiertat fiindca nu te poti căi de acest pacat dupa. In momentul in care murim pocainta este imposibilă, iar daca ti-ai terminat viata in acest mod e imposibil sa te pocaiesti asa ca vei continua sa traiesti iadul asa cum oricum traiai deja.
Si de ce zici ca nu exista nicio dovada ca exista iadul? Îl traiesti chiar acum. Asta e suprema dovada ca exista iadul. Faptul ca in momentul asta te chinui si esti atat de disperat incat vrei sa renunti la propria viata. Asta e iadul.
Iadul nu este un cazan de smoala ci este chinul pe care il traiesti oricum in viata doar ca amplificat de un miliard de ori deoarece cand inca esti in viata ai totusi mila lui Dumnezeu permanent langa tine si darurile Creatorului tau cum ar fi... orice te-a facut vreodata cu adevarat fericit in viata aceasta. Poate nu realizezi acum, dar pana si faptul ca ai oameni cu care sa vorbesti, cu care sa interactionezi e un dar nepretuit. Cum ar fi sa petreci o eternitate in întuneric fara nicio alta persoana?
Asta e iadul. Dumnezeu iti da daruri pe lumea asta si daca tu nu arati iubire si recunostinta fata de aceste daruri Dumnezeu ti le ia si ramai fara nimic. Vei fii doar o constiinta însingurata si uitata în întuneric, fara oameni fiindca ei sunt darul lui Dumnezeu, fara copaci, natura si cerul instelat fiindca ele sunt darul lui Dumnezeu, fara mancare, fara somn, fara odihna si pace fiindca si ele sunt darul lui Dumnezeu.
Dupa cum am spus iadul nu este un cazan de smoala ci este lipsirea tuturor darurilor lui Dumnezeu.
Iadul si raiul sunt traite inca de pe pamant. Daca pe pamant te chinuie urmarile faptelor tale si uitarea de Dumnezeu inseamna ca deja traiesti iadul si il vei trai si dupa moarte, vesnic.
Dar daca inca de pe pamant esti fericit, te bucuri in Dumnezeu si arati recunostiinta atunci traiesti raiul inca de pe pamant si il vei trai si dupa moarte.
Dumnezeu este Iehova asa cum spune memememu10?
Nu stiu ce legatura are cu ce am zis eu. De ce vorbesti pe langa subiect?
Userul de care vorbesti face parte din secta martorilor lui iehova care este o secta demonica.
Numele lui Dumnezeu nici macar nu este Iehova ci este YHWH, dar atat evreii cat si crestinii i-au zis "Elohim" care se traduce Dumnezeu
Fiindcă trebuie sa știu cine este Dumnezeu, bănuiam ca asa se numește.
Unii mai ziceau ca memememu10 e userul celcestietot cu un alt cont.
Nu știu, am spus ca nu am studiat biblia.
E ok sa mergi la biserica sa te rogi? Sa mergi la duhovnic? Dacă as vrea sa ma pocăiesc ce pași ar trebui sa urnez? Tu ești pocăit?
Iti recomand sa mergi la biserica sa te rogi. Mai ales la Sfanta Liturghie duminica dimineata.
Si iti recomand si mai mult sa te duci la un duhovnic sa te spovedesti si sa-i spui nu doar pacatele ci si ce te intristeaza si îngrijorează. Preotul duhovnic poate fi prietenul tau cel mai bun la care poti apela oricand si îndrumatorul tau duhovnicesc. De asta e foarte bine sa ai un preot duhovnic la care sa te spovedesti des si care sa te cunoasca bine ca sa te poata indruma si sfatui in toate problemele tale.
Cuvantul "pocăință" vine din cuvantul grecesc metanoia care înseamna schimbarea minții. Adica schimbarea mentalitatii. De fapt asta e pocăința, schimbarea felului in care percepi lumea, viata, oamenii si pe tine insuti.
M-ai intrebat daca eu sunt "pocait". Probabil te referi la neoprotestanti care isi zic pocaiti, dar ei numai asta nu fac. Ei nu se pot pocăi. Degeaba isi spun ei "pocaiti". Nu se pot pocăi deoarece ei nu fac parte din Biserică.
M-ai întrebat care sunt pasii pocaintei. Primul pas este sa faci parte din adevarata biserica a lui Hristos care este Biserica Ortodoxă. Asta înseamnă sa fii botezat in Biserica. Daca esti botezat al doilea pas e sa iti alegi un preot duhovnic care sa te îndrume, sa te sfatuiasca si sa te ajute si in primul rand la care sa te spovedesti.
Al treilea pas este sa te straduiesti sa nu repeti pacatele pe care le-ai spovedit si sa te straduiesti sa-ti vindeci patimile de care suferi, fiindca toti suferim de anumite patimi.
Al treilea pas este sa te împartasesti cu Trupul si Sangele Domnului si asta doar dupa ce preotul tau duhovnic ti-a dat dezlegare fiindca exista anumite pacate atat de grave incat te opresc de la impartasanie.
Iar ultimul pas este sa-ti traiesti viata asa, intr-o continua pocainta, mergand la biserica, spovedindu-te si impartasindu-te, renuntand la patimi, cultivand virtutile si incet incet o sa vezi ca prin rugaciune vei incepe sa-L intalnesti pe Dumnezeu, Creatorul tau. Si acea întalnire va fi cel mai frumos lucru pe care l-ai experimentat vreodata in viata ta.
Pocaința e un proces care dureaza toata viata.
Daca mai ai întrebari iti raspund cu drag si sper sa te ajute Dumnezeu sa te intorci acasa in Biserica
Mersi pentru răspunsuri.
Da, mai am o întrebare,, eu sunt catolic,, are ceva dacă merg la un duhovnic la o biserica ortodoxa?
Interesant răspunsul tău, da ai dreptate asta înseamnă pocăință, are logica ce ai spus.
Daca tu ai fost botezat catolic iti recomand sa te duci la un preot ortodox si sa-i spui ca vrei sa parasesti catolicismul si sa te convertesti la ortodoxie si atunci cel mai probabil preotul te va boteza ortodox dupa o perioada de catehumenat, adica de pregatire pentru botez.
Nu a fost demonstrat stiintific, dar sunt diverse interpretari care se dau in ce priveste iadul iar una trebuie sa fie adevarata.
Unii zic ca este un loc de tortura vesnica, altii mori si atat, iar altii, care sunt mult mai aproape de adevar, zic ca iadul e suferinta ta pana la moartea propriu-zisa, ultima fiind cea apartind universalistilor.
Lasand la o parte ce nu e si ce e pacat, exista sau nu exista iad, ce si ce nu e iadul, eu consider ca nu e o solutie sinuciderea, decat in cazuri f extreme damn.
Sunt convins ca multi sufera si nu se sinucid, isi traiesc viata mult si bine, cu putin chiar, si nu se plang.
Atat zic,
sa fim niste oameni exemple si nu antiexemple.
Te duci la munca, dupa la sala, mananci sanatos si seara iti iei o zdreanta sau intri pe bangbros si uiti de depresie
Ce e bangbros?
Filme.
Daca ar fi atat de usor pe cat spui tu.
Sincer, am avut si eu depresie cativa ani si ma gandeam la sinucidere, dar din fericire am reusit sa scap.
Singurul lucru care a reusit sa ma mai ajute, au fost videoclipurile anti-sinucidere de pe YT, si gandul ca o sa fie o multime de persoane care o sa sufere din cauza mea daca mor.
Asa ca am reusit sa gasesc puterea si sa vad ceva frumos in orice lucru marunt. O melodie care imi place, o mancare preferata, o poza frumoasa, un apus de soare extraordinar, o conversatie cu cineva de care imi place, orice lucru marunt m-a ajutat cate putin, iar acum am invatat ca viata e mult prea frumoasa si prea scurta ca sa ne-o irosim asa. De murit, cu totii o sa murim la un moment dat, dar macar acum cat inca traim, sa ne bucuram de lucrurile frumoase, chiar daca sunt putine si marunte, pentru ca merita.
De asemenea, sa vorbesti cu cineva care a trecut prin asta si care iti poate oferii sfaturi, de asemenea ajuta foarte mult.
Ah, si sa nu uit sa mentionez asta. Eu nu cred in rai, iad sau alte lucruri biblice, deci daca era sa ma sinucid, nu imi era frica ca o sa ajung in iad, sau alte prostii de genul.
Hopa, m-a luat valul si am uitat ca iti raspunsesem tie, am avut impresia ca raspunsesem in acelasi timp si la intrebarea celui care a postat-o.
Pe mine nu are cine sa mai ma plângă, am rămas fără părinți și din familie nimeni nu ma iubește, toți sunt Ipocriți. Poate o sora ma iubește care și de ea am aflat ca are cancer la pancreas.
Depresia mea e catastrofala, de multe ori nu ma pot da jos din pat deși vreau, ca să faci anumite lucruri sa scapi de depresie nu funcționează fiindcă depresia îți fura energia, motivația interesul, ambiția, stai prost cu moralul, cu încrederea în sine, și dacă faci cevs forțat sa ieși din depresie agravezi lucrurile fiindcă e ca și cum ai accelera mașina dar cu piciorul pe frână, când trec aceste stări atunci poți sa faci ceva cu viata ta, de exemplu la mine e imposibil de controlat depresia deși urmez tratament cu antidepresive și anciolitice, mi se schimba starea brusc orice as face, chit ca gândesc pozitiv sau negativ se schimba la infinit ba din rău în bine ba din bine în rău, am de 17 ani de depresie, uneori asa rău ma simți ca nici nu ma pot da jos din pat, rămân paralizat și parca nici sa respir nu mai pot. Odată am stat 3-4 zile numainin pat, nu ma puteam da jos din pat, mi-o ieșit și vergeturi pe mâini, depresia e o boala complexa care nu prea poate fi înțeleasă și sunt multe tipuri de depresie, nu toate se manifesta la fel.
E posibil sa fi bipolar. Schimbarea brusca a starilor poate fi unul din simptome. Daca asta e cazul, atunci degeaba iei antidepresive. Trebuie sa vezi un specialist ca sa iti dea un diagnostic concret, si sa urmezi un tratament special pentru boala respectiva cu care ai fost diagnosticat.
Nu știu man, mie mi-o spus ca e depresie recurenta
Lipsesc câteva chestii elementare din aceasta tulburare pe care eu nu le prezint.
Eu cred ca e ceva hormonal sau de la glanda tiroida ca am luat și mult în greutate într-un timp relativ scurt. Gen hipotiroidism, sau hipotiroidie.
Mai bine TeamSkeet decat pe BangBros! Ca sa raspund la intrebare, lol. Iad, hula impotriva sfintului cirnat?
Salut, mă bucur, că am dat peste această întrebare, este o întrebare sinceră, asta spune multe despre tine… Îți voi lăsa un mesaj, te rog să continui, chiar dacă vezi mici greșeli de ortografie sau gramatică și eu sunt slab si greșesc de multe ori.
Da, este păcat și Domnul Isus, pedepsește pe cei păcătoși; chiar și în Legile lui Moise este scris să nu ucizi; aici face referire și la viața noastră. Noi nu suntem stăpâni peste noi; zilele care ne sunt date sunt numărate de Domnul, nu putem rupe acest legământ, nu ne putem ridica împotriva a ceea ce este scris în „Cartea Vieții" fără a păcătui. Voi face o mică paranteză daca îmi permiți; chiar și avortul este un păcat; copiii sunt dați ca un dar de la Domnul; îți pot dovedi aceasta printr-un verset din Psalmul 127: „Iată, fiii sunt o moștenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El." Și totuși, fetele tinere, în mare parte, apelează la avort doar pentru că nu le este interzis prin lege; dar legea omenească, nu este dreaptă; cei care au adoptat-o, au făcut acest lucru, fără frică de Dumnezeu, pentru că nu cunosc Biblia; ei se fac călcători de lege și împotrivitori Voinței Sale. În Psalmul 139 este scris așa: „Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele." Iată încă o dovadă că avortul este împotriva creației și a Voinței Lui. Aici voi închide paranteza, sper doar că ai înțeles ideea mea, un om matur, care comite suicid, se face călcător de Lege. Noi, oamenii, avem liber arbitru în a face greșeli și alegeri în viața aceasta, dar totul până la uciderea de sine sau a altuia, fie prunc, fie om matur; noi, nu suntem stăpâni peste sufletele oamenilor, ci Domnul.
Biblia ne spune că El dă ploaie și peste cei buni și peste cei răi; dar dacă Domnul a scris viață în dreptul cuiva, cine sunt eu ca om să decid și să-mi ridic voia mea, mai presus de voia Sa? Dacă omul alege, a se omorî, este un păcat și oamenii păcătoși, odată ce au murit în starea aceasta, nu mai au cale de întoarcere; nu mai există iertare pentru ei. Iertarea poate fi primită doar în timpul vieții pe pământ, smerindu-se înaintea Domnului și recunoscându-și faptele lor rele, căindu-se de ele; fără căință, este cu neputință să primească Harul ceresc. După ce murim, așteptăm judecata Lui pentru tot ce am făcut pe pământ; lucruri bune sau rele, toate vor fi puse într-o balanță. Dumnezeu este grabnic în a ne ierta, dacă ne dorim iertarea; însă tot El pedepsește dur păcatul ne-mărturisit; omul trecut în neființă și-a pierdut dreptul de a primi Harul Divin; dacă nu a căutat Harul în timpul vieții sale pribegite, timp care trebuia să fie dăruit pentru a sluji Lui. Dumnezeu nu se mai căiește, iar „Cartea Vieții Mielului" (Filipeni 4:3) se închide definitiv în dreptul celor trecuți în neființă, după cum are și numele „Cartea Vieții". Ea este sigilată și așteaptă judecata finală; ceea ce vreau să-ți spun este că toți care vor stinge un suflet vor cădea sub pedeapsa judecății; asta ne este spus în (Matei capitolul 5). „Ați auzit că s-a zis celor din vechime: Să nu ucizi; oricine va ucide va cădea sub pedeapsa judecății."
Te îndemn dar, să nu fugi de fața Domnului, de multe ori când ajungem în necaz, dăm vina pe El, chiar dacă noi am luat deciziile fără Să-l Întrebăm pe EL. Noi trebuie să recunoaștem că
am greșit, pentru că este cu neputință ca El să păcătuiască; hotărârile au fost făcute de noi, doar pentru că nu ne merge bine în viață, dăm vina pe El; vreau să meditezi puțin la Psalmul 139: „Unde mă voi duce departe de Duhul Tău și unde voi fugi departe de Fața Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu ești acolo; dacă mă voi culca în Locuința Morților, iată-Te și acolo. Dacă voi lua aripile zorilor și mă voi duce să locuiesc la marginea mării și acolo mâna Ta mă va călăuzi și dreapta Ta mă va apuca. Dacă voi zice: Cel puțin întunericul mă va acoperi și se va face noapte lumina dimprejurul meu, iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine, ci noaptea strălucește ca ziua și întunericul ca lumina. Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai țesut în pântecele mamei mele: Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine când am fost făcut într-un loc tainic, țesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau și în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule și cât de mare este numărul lor! Dacă le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mă trezesc, sunt tot cu Tine."
Biblia ne spune că această sămânță, vorbesc de gândul sinuciderii. Este arma diavolului, iar el o folosește de multe ori cu succes; vreau dar, ca prin acest mesaj să te încurajez pe tine, dar și cititorii care văd acest mesaj, să alerge spre Cuvânt. Vrășmașul nu ne poate ataca dacă stăm ancorați în Dumnezeu prin Biblie. „Am fost mort și iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu țin cheile morții și ale Locuinței Morților." Asta ne spune Isus nouă astăzi! (Apocalipsa 1:18). Vrășmașul nostru a fost învins odată și pentru totdeauna. Prin Isus avem răscumpărarea păcatelor și restaurarea minții și a inimii; astfel devenim Noi (Metanoia – Schimbarea minții) prin El, suntem sfințiți, unși, curățați de orice vină; nici-un blestem nu ne mai poate lega încheieturile când Isus ne socotește neprihăniți. Putem fi liberi prin Sângele Său; prin El, noi avem intrare la Tatăl și vom intra în slava cerească prin acest Domn Hristos.
Vreau să vezi câteva versete frumoase, care te vor ajuta să descoperi o armă Duhovnicească. Aceasta este: „Cuvântul lui Dumnezeu, care este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii". (Evrei 4:12) Această armă are puterea de a rupe legăturile robiei, aceasta este promisiunea Lui Dumnezeu pentru tine, mai am și o altă dovadă, dacă vrei, uite ce scrie in Epistola lui Iacov: „Supuneți-vă, dar, lui Dumnezeu. Împotriviți-vă diavolului și el va fugi de la voi." (Iacov 4:7). Voi continua prin alt verset, dacă îmi permiți, care spune astfel: „Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, sunteți într-adevăr ucenicii Mei, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi." (Ioan 8:31) Da, poți fi liber, aceasta este Vestea bună oferită nouă prin Evanghelie. Doresc ca Dumnezeu să-ți vorbească ție personal prin Cuvânt; iar eu să vorbesc cât mai puțin, de aceea îți dau trimiteri, care îți vor aduce rezolvare la această problemă, care acum pare mare, dar când vei cunoaște adevărul, vei fi socotit liber prin credință și această problemă va dispărea.
„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte și să ne curețe de orice nelegiuire." (1 Ioan 1:9) Mărturisirea este cheia, El va lupta pentru tine! Prin rostirea versetelor, beneficiem de protecția Duhului Sfânt „Căci armele cu care ne luptăm noi, nu sunt supuse firii pământești, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu, ca să surpe întăriturile. Noi răsturnăm izvodirile minții și orice înalțime care se ridică împotriva cunoștinței lui Dumnezeu și orice gând îl facem rob ascultării de Hristos". (2 Corinteni 10:4-5) „Aleargă la Domnul, pe umărul Lui să-ți pui capul, El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui!". (Psalmul 91)
Îndemnul meu ar fi să te rogi chiar acum și să iei o hotărâre în inima ta; să te întorci total cu fața de la păcatele pe care le-ai făcut și să te căiești, dar trebuie și să le regreți. Îmbracă-te cu armele duhovnicești ale creștinului prin rugăciune și credință. „Încolo, fraților, întăriți-vă în Domnul și în puterea tăriei Lui! Îmbrăcați-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor Diavolului! Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii și sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății care sunt în locurile cerești. De aceea, luați toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua cea rea și să rămâneți în picioare, după ce veți fi biruit totul! Stați gata, dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcați cu platoșa neprihănirii, având picioarele încălțate cu râvna Evangheliei păcii! Pe deasupra tuturor acestora, luați scutul credinței, cu care veți putea stinge toate săgețile arzătoare ale Celui Rău! Luați și coiful mântuirii și sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu! Faceți în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni și cereri! Vegheați la aceasta cu toată stăruința." (Efeseni 6:10-18) Doar Dumnezeu îți poate schimba starea. Poți folosi și un Psalm în rugăciunea ta; dacă ai Biblia deschisă, te va ajuta mult, eu așa procedez când am nevoie de o îndrumare duhovnicească.
Prin acceptarea jertfei de la Golgota, ești înfiat, strămutat de sub stăpânirea întunericului, la lumină. „Caută să trăiești în pace cu aproapele tău, să nu te împotrivești celui ce îți face rău. Ci, oricui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt," ne este scris în Evanghelii. (Matei 5:39)
Mă bucur că Dumnezeu m-a scos în calea ta, ești un om special, acum dacă vrei Să-l accepți pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor în viața ta, vei fi îmbrăcat în El, vei purta hainele Lui, vei primi toată autoritatea Sa și când vei mai confrunta astfel de gânduri să-ți aduci aminte, că Isus stă la dreapta Tatălui și mijlocește pentru tine, predă-te Lui, nu vei mai fi al tău, vei fi răscumpărat,. Vrășmașul nu va mai avea nici o autoritate, asupra ta, vei fi înfiat prin credință, te îndemn, dar " frate" și spun asta prin credința în Hristos, să-ți faci un plan de citire zilnică al Noului Testament și să te ții de el cu strictețe ca aceste versete să-ți fie scut și pavăză când vin săgețile arzătoare din partea vrășmașului asupra ta, să nu te mai clatini atât de ușor, să nu te mai lași purtat de vânt. Acum, dacă vrei să accepți voia Sa, pentru tine; vei primi o autoritate care se revarsă peste tine prin acceptarea Domnului Isus, în viața ta. Prin această acceptare a Lui ca Domn și Mântuitor în inima ta, în casa ta, va intra cerul, vei fi purtător de Hristos, te vei uni cu Tatăl prin credință, vei fi împăcat cu Tatăl. Dar trebuie și să-ți faci partea ta, să te folosești de armele Celui Sfânt când vei fi atacat, să-l mustri pe vrășmaș, pentru că în numele lui Isus îți este data această putere, ea trebuie doar deblocată, doar cei ce sunt acoperiți de sângele Mielului, o pot accesa, Această putere este Divină și vine de Sus, iar vrășmașul va trebui să plece din casa ta, din familia ta și de oriunde primești tu aceste atacuri, dar mustră-l când nu te vede nimeni sau în taină, să nu sperii pe nimeni și când poți, să o faci cu voce tare! Așadar, vei avea autoritate conform Scripturii, iar prin mustrarea gândurilor sau atacurilor asupra vieții tale, inamicul va rămâne fără putere și în numele lui Isus Hristos va fi făcut de rușine, supune-te dar Lui Dumnezeu și diavolul va fugi de la tine, Domnul Păcii să fie cu tine!
Mă rog ca Domnul Slavei să-ți lumineze mintea și inima pentru a accepta mesajul și a accepta „apa veșnică fără de plată", care ne este dată nouă tuturor. (Ioan 4:10-26) Sunt persoane care se gândesc să renunțe la tot, dar Domnul ne spune prin Cuvânt: „Cheamă-Mă în ziua necazului și Eu te voi izbăvi, iar tu Mă vei proslăvi!" (Psalmul 50:15) „Drept răspuns, Isus i-a zis: Este scris: Omul nu trăiește numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu." (Matei 4:4) Și eu am fost cândva în această situație, știu cât de dureros este să fi aici, sper ca acest mesaj să te ajute.
Și îți mai spun ceva, Dumnezeu permite anumite încercări în viața noastră, că poate doar așa devenim ascultători; ne scoate din zona de confort, ca să nu pierim odată cu cei din lume „Eu îi mustru și îi pedepsesc pe toți aceia pe care îi iubesc. Fii plin de râvnă, dar și pocăiește-te!
Iată, Eu stau la ușă și bat! Dacă aude cineva glasul Meu și deschide ușa, voi intra la el, voi cina cu el și el cu Mine. Celui ce va birui îi voi da, să șadă cu Mine pe scaunul Meu de domnie, după cum și Eu am biruit și am șezut cu Tatăl Meu pe scaunul Lui de domnie. Cine are urechi să asculte ce le zice bisericilor Duhul." (Apocalipsa 3:19-22) Te rog să urmezi și tu pașii aceștia: Mărturisirea cu gura a păcatelor în rugăciune, căința de faptele rele, acceptarea Domnului Isus ca Domn și Mântuitor în viața ta, dacă nu ai făcut-o până acum; predarea vieții și a tot ce deții în mâna Sa. Disciplina în rugăciune și citirea Noului Testament să fie făcute de dimineața înainte de începerea programului avut.
Acesta este îndemnul meu pentru tine, renunță la aceste gânduri de sinucidere și începe să trăiești pentru El iar tu vei primi o cunună pe cap și o haină duhovnicească de la Împăratul Slavei! A Lui să fie Slava! În veci, Amin!
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: