| Claushristea07 a întrebat:

Dacă te sinucizi unde te crezi că ajungi în rai/iad?

16 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

În pământ. Omul când moare nu mai stie nimic, dar depinde doar de Dumnezeu dacă va fi invitată o persoana care se sinucide.Eclesiastul9:5,6,10.

| RAY a răspuns:

Nu mergi nici unde, numai existi man, iadul si raiul e aici, ideea de viata de apoi e o fantezie umana

| AlexisAmira a răspuns (pentru RAY):

Nu este adevarat, ezista un Dumnezeu care le ghideaza pe toate si care le-a facut pe toate

| milan9 a răspuns:

Aberatiile asa-zisilor iehovisti o determina pe @danay sa afirme ca sufletele nu mai stiu nimic. In realitate, Biblia prezinta existenta deplin constienta a sufletelor...

| mentholinks a răspuns:

Eu am incercat o data sa ma sinucid convins fiind ca voi ajunge in iad. Dar am supravietuit tentativei si am ramas tot pe pamant.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iad.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca te-ai sinucis nu inseamna ca o sa ajungi in iad, in iad ajungi daca ai facut rau toata viata, daca te sinucizi nu inseamna ca ai facut un rău, faci rău cand omori pe cineva, daca te sinucizi inseamna ca ti-ai facut un bine vietii tale, ai scapat de suferinta, a fost strict decizia ta.

| DoctorulManhattan a răspuns (pentru anonim_4396):

Să scapi de suferință prin sinucidere este o lașitate nemaipomenită și iti dezonorezi nu doar părinții care s.au chinuit sa te crească ci si toti strămoșii care si-au dat viata in rozboaie, indurand chinuri mult mai mari decat orice om astăzi fără a se sinucide. Parerea mea

| Mihαi a răspuns (pentru anonim_4396):

Te contrazic, sinuciderea este un pacat foare mare.
0. "Daca te-ai sinucis nu inseamna ca o sa ajungi in iad" -> Daca ai sti cu ce viteza te indrepti spre iad, savarsind acest pacat.sad
1. "in iad ajungi daca ai facut rau toata viata" -> Oricat ai pacatui, daca te spovedesti si te caiesti pentru pacatele pe care le-ai facut, esti iertat. (vezi in cazul talharului de pe cruce, s-a cait in ultimul ceas)
2. "daca te sinucizi inseamna ca ti-ai facut un bine vietii tale, ai scapat de suferinta, a fost strict decizia ta." -> Adevarata viata este viata de dupa moarte, poti primi viata vesnica, sau osanda vesnica, dupa faptele tale. Cum poti spune ca ti-ai facut un bine vietii tale daca te sinucizi. Dumnezeu a dat viata, Dumnezeu o ia.
3. "ti-ai facut un bine vietii tale, ai scapat de suferinta." -> Daca sinuciderea e raspunsul pentru suferinta, ar trebui ca toti care am trecut printr-o perioada mai putin fericita sa ne sinucidem.

| WarriorsOfJesusLuptatoriPentruHristos a răspuns:

Posibil, ajungi in iad. Dumnezeu ti-a dat viata cu un scop, nu pentru a te sinucide.

| ionutborcea a răspuns:

Depinde şi de ce ai făcut toată viața daca ai foat credințios în Dumnezeu şi nu ai foat un om rău (rai) dar dacă tu nici nu ai citit biblia nici nimic (iad ) asta e părerea mea Funda?

| Foxglove13 a răspuns:

"Raiul si iadul" sunt niste concepte create de oameni. Incearca sa-l citesti pe Eliade, Nietzsche si/sau Cioran.

Răspuns utilizator avertizat
| SarahHalp a răspuns:

In iad SIGUR! Dar gândește.te ca poate viata ta in viitor va fi mai buna si acum răbda sa treacă zilele negre si incearca sa Zâmbești des forțat ca sa te simti mai bine. Spune rugăciuni cand mai ai gânduri asa! Sper sa fii bine! Daca crezi ca te.am ajutat poate imi dai o funda.

| SarahHalp a răspuns:

In iad SIGUR! Dar gândește.te ca poate viata ta in viitor va fi mai buna si acum răbda sa treacă zilele negre si incearca sa Zâmbești des forțat ca sa te simti mai bine.

Întrebări similare