Trebuie sa promiti ceva daca vrei sa ai succes in ceea ce faci, crestinismul a venit cu vrajeala cu viata e apoi, las ca cei bogati merg in iad voi saraci in rai,asa ca sclavilor munciti, dati lui cezar ce e a lui si fiti supusi lui, toata viata esti supus manipulari, controlului, dar cum majoritatea sunt tampitii sunt usor de manipulat, religia crestina e doar despre banii
Creatia omului era perfecta atunci la inceput.Din momentul in care Adam si Eva au ajuns pe Pamant s-a dus totul de rapa, nu mai exista asa ceva, indiferent cat se pacalesc perfectionistii.
"Să cunoaştem, să căutăm să cunoaştem pe Domnul!" (Osea.6:3)
Aceasta este ceea ce cere Dumnezeu de la noi.
Pentru că doar așa vom deveni ca Dumnezeu.
Pentru că dacă am fi fost perfecți, am fi fost deja în cer.
Pai vezi cui ii merge mintea? Tie! O cauza dreapta se apara din convingere, nu pentru profit; pentru o cauza dreapta se fac sacrificii, nu se incaseaza beneficii; se si moare pentru ea, nu se primeste viata vesnica.
Cerul nu e un stimulent ci un simbol. Așa cum orice element al creației simbolizează ceva anume.
Sau dacă am interpretat greșit întrebarea ta și te referi la rai, experiența raiului sau "Împărăția lui Dumnezeu" cum o numește Domnul Iisus este comuniunea deplină cu Dumnezeu. Iar creația nu este ea în sine perfectă. Când Dumnezeu a făcut lumea a numit-o "bună" nu "pefectă" deoarece perfect doar Dumnezeu poate fi.
Totuși văd că tot pui întrebările astea și după nu mai zici nimic. Mi-ai citit celelalte răspunsuri? Te-am lămurit? Aș aprecia un feedback.
Într-adevăr am pus multe întrebări pe tema asta, fiindcă am avut parte de un incident mai neobișnuit când am luat parte la o adunare religioasă, ceea ce m-a pus puțin pe gânduri.
Ți-am citit toate răspunsurile dar nu m-ai lămurit, sau mai bine zis convins. Vorbești din perspectiva biblică a unui creștin, (pe care o cunosc mai bine decât ai crede) ceea ce nu mă ajută.
Despre creștinism nu poți vorbi decât din perspectivă biblică. Când pui întrebarile astea despre Dumnezeul creștin în mod evident nu poți primi decât raspunsuri în paradigma creștină. Ce alte răspunsuri crezi că puteai primi?
Tot nu...pentru ca spatiile si unversurile sunt distributive asa ca orasele cele vechi care aveau intre ele o zona intunecata si gol pana ajungeai la orasul celalalt. Nu ca architectura acestor noi care iti da impresia ca contextele nu sunt separate.
Cine castiga teritoriul si spatiul are dreptul sa plaseze acolo instrumente, jocuri si un centru de relationare. Deci are nevoie de spatiu ca sa instrumentalizeze anumite jocuri sanatoasa. Noi avem nevoie se relatii sanatoase in viata iar innteritoriul profan se gasesc multe instrumente si jocuri periculoase in care daca te apropii te poate trage in contextul ei iar tu sa fii doar un jucator pierzaror. Deci acolo in realitate gasim realitati distributive si ocúpate de anumiti oameni care si-au instalat reguli si jocuri in care daca intri simti o anumita influenta contextuala ca sa te adaptezi la cel care a castigat teritoriul. Cine castiga teritoriul are putere sa construiasca jocuri discursive in care se intalnesc actorii/jucatorii (eu si altul) nu tocmai sanatoase. Asa si El are nevoie de Cer ca sa construiasca jocuri si relatii sanatoase. Deci spatiul este ocupat cu jocuri si intalniri. Iar cum pe planeta pamant nu se mai gasesc intalniri si jocuri frumoase pentru ca a fost cucerita de oameni rai El nu mai are loc ca sa instrumentalizeze jocuri frumoase.
Spatiu de joc, spui; spatiu se gaseste, las la o parte cafenele unde se joaca, precum Snakes and Wizards, dar gasesti deschis in orice zi la Casute, in Parcul Tineretului; nu mai zic ca avem toti case, unde putem juca pana la comanda ''hopa''. Deci atat spatiul, cat si teritoriul sunt rezolvate. Jocuri frumoase, cu toti ''oamenii rai'' de care zici, sunt foarte multe, incearca ''Brass'', Brocker'', ''Imperial'', mai sunt multe si se creeaza mereu jocuri noi.
Spatiul este definit altfel in antropología cultural. Vezi Claude Lévi-Strauss si altele.
Tu nu esti doar res cogitans ci si res extensa. Trebuie sa iesi in camp, spatiu ca sa iti actualizezi anumite comportamente instrumentale. Acolo ai un comportament ritualic in care poti deveni egoíst, pierzaror, educat sau spiritual. Atunci cand ai un obiectiv de la starea initiala la starea finala exista un drum. De la prezent la viitor exista un mediu sau comportament instrumental (cauza formala). Freud o cheama Teoria Relațiilor Obiect. Revolutia Industriala care s-a razvratit adevarului este responsabila salva constientizeze de aceste chei si sfori (deci Romania nu este crestina ci in pas cu cei care au facut reforme). Cine nu stie lucrurile astea si aduce statistici de la ziare nu stie pe ce lume traieste.
Matemática si alegebra lineala nu vad un spatiu gol ci vad un spatiu umplut concepte. Tu nu esti separat de ecosistem ci esti integrat. Wassily Leontief vede recursuri. Vede un subiect care are input si output. Vede o balta in care pestii sunt limitati si un pescar extern care ii poate cauza subiectului doar outputuri pana ii lasa balta fara pesti si ii consuma toate resursele.
Deci axiomática cu care se manevreaza matemática vede un realism conceptual nu doar senzorial. Vad un mecanism/plan/san/receptacul plin cu date, jocuri, reguli si instrumente. Ei bine si tú faci parte din conceptele astea.
Imparatia Cerurilor este pur si simolu o consecinta a modului in care ne traim viata, nu un stimulent.Adica un credincios adevarat nu se gandeste ca o sa ajunga in Iad cand face rau cuiva, ci mai intai se gandeste ca a facut rau cuiva si nu e bine ce a facut.
anonim_4396 întreabă: