| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a întrebat:

Daca tot exista pe aici propaganda ateista si religioasa, m-am decis sa imi fac si eu propaganda.
Cum in 2018 inca sunt oameni care cred ca vine noaptea bau-bau sa ii pape, va voi prezenta propaganda mea anti-magie.

Primul truc de magie este mersul pe apa. Acesta poate fi obtinut folosind un lichid ce nu respecta legea vascozitatii formulata de Newton (numit si lichid nenewtonian). Definite mai pentru tolomaci (asa cum va consider pe voi, cei care credeti in supranatural): un lichid care la o anumita presiune si la un anumit interval de timp se comporta ca un solid. ( https://www.youtube.com/watch?v=RIUEZ3AhrVE )
O alta metoda de a obtine acest truc este de a te folosi de sticla: fiind transparenta, de deasupra apei nu se poate observa. https://www.youtube.com/watch?v=pMHUMxSfn3I&t=1s

Trucurile sunt puse la punct cu ajutorul artei de a induce in eroare. Ce ochii percept, creierul va crede. Daca va concentrati atentia asupra unui singur lucru, nu mai puteti determina ce se intampla in spatele acestuia. https://www.youtube.com/watch?v=GZGY0wPAnus&t=1s
Puteti vedea in aceste videoclipuri ceea ce am vrut sa spun.
Desigur, nu veti trece de subiectivism si veti considera videoclipurile ca fiind niste facaturi.
De obicei sunt absurdist, nu consider ca are vreo valoare obiectiva sa impui altora punctul propriu de vedere, dar voi chiar ma enervati cu supranaturalul vostru. Asa ca n-am sa ma opresc pana nu veti ajunge la concluzia ca bau-bau si prietenii sai sunt ireali.

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Nu exista propaganda ateista,noi doar ne exprimam liber atat,nu avem o ideologie,dogma, religie, credinta, dar apreciem ratiunea, ma bucur ca gandesti rational

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Pentru a "vedea" sau "a intui" sau a "deduce" numai ceea ce omul sau animalul poate vedea sau percepe, omul sau animalul nu are nevoie de inteligență sau rațiune.

In order to "see" or "intuit" or "deduce" only what human or animal can see or perceive, the human or the animal does not need intelligence or reason.

13 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Mircea08 a răspuns:

1) Nu suntem tolomaci - aceste este atac la persoana, corect era sa ataci subiectul
2) Daca acest loc in care se discuta despre religie te enerveaza, schimba locul!
3) A amenita ca nu te opresti pana ceilalti nu ajung sa creada ce vrei tu este un atac la dreptul de exprimare, ba mai mult, chiar si la dreptul de gandire!
Nu am nimic cu tine personal, mi-am spus doar parerea si iti urez succes in continuare!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sticlă pe mare? Nu prea cred.
Sincer nu poți dovedi că supranaturalul nu există pentru ca lumea e mult prea mare ca sa știi ce exista si ce nu, așa cum si noi, "tolomacii"
nu putem dovedii științific ca exista, insa noi simțim. Pe asta se bazează religia. Se spune ca religia e ca vântul. Nu o vezi, dar o simți. Evident, nu oricine poate.
Insa eu chiar nu înțeleg cu ce te deranjează ca noi credem in "bau-bau". Nu te-a obligat nimeni sa crezi, de ce vrei sa ne convingi ca ceea in ce am crezut atata timp este fals?

| alexandru0sorin a răspuns (pentru anonim_4396):

Man poti sa vezi vantul cum poti sa vezi efectele lui. pui steagul si pac e clar ca exista vant. nu exista nimic simialr dpdv religios care sa nu poata fi explicat prin fenomene reale ci doar prin fenomene sfinte. nu vezi vantul dar il simti, la fel si orice alt fenomen spiritual sau religios poate fi inteles ca fiind rezultatul unor procese ordinare, naturale. evident, nu oricine poate (sa inteleaga asta).

iti explic si de ce pe uni i deranjeaza ca alti cred in 'bau-bau' sau orice. pentru ca este vorba de o dogma care de multe ori e daunatoare atat societatii cat si individului in felul si forma in care e prezentata/interpretata actual.

cat timp a crezut cineva nu conteaza de loc. doar pentru ca crezi o minciuna pentru 1, 2, 5, 10, 50 de ani nu o face un adevar.

| anonim_4396 a răspuns (pentru alexandru0sorin):

Si cu ce dăunează religia societății? Dăunează cumva faptele bune, postul, rugăciunea? Nu, nu dăunează nimănui.
Si nu poți vedea vântul in forma lui naturala. E adevărat, ii poți vedea efectele, dar nu poți dovedi existenta lui.

| alexandru0sorin a răspuns (pentru anonim_4396):

Man daca tu crezi ca nu poti dovedi existenta vantului cand ai legi ale fizicii foarte bine definite si verificate care definesc si detaliaza clar ce cauzeaza curentii de aer si cum se deplaseaza ei, imi pare rau sa iti zic asta, dar inseamna doar ca esti o persoana neinformata/inculta. nu e treaba mea sa te educ, dar iti garantez ca e foarte usor sa dovedesti existenta vantului.

cat despre feluri in care religia dauneaza societatii pot sa iti dau exemple: mentinerea status-quo-ului conform caruia homosexualii nu se pot casatori sau felul in care este folosita ca unealta politica.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Grav,foarte grav ca sa afirmi asa ceva, ai terminat 8 clase?

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Da, am terminat 8 clase. Chiar mai mult.
Poate m-ați înțeles voi greșit, sau poate nu m-am exprimat cum trebuia. Voiam să spun că nu poți demonstra existența vântului cu ajutorul simțurilor. Adică poți demonstra asta cu ajutorul științei, dar nu îmi poți dovedi concret că bate vântul spre exemplu, doar pentru că l-ai simțit tu.
Cred că la asta te-ai referit când m-ai întrebat dacă am terminat 8 clase. Dacă am greșit altundeva atât de grav, te rog să mă atenționezi.

| Romanul86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Există magie. În Africa de Sud vrăjitori sunt arestați și li se distruge trusa de magie care are obiecte pe care le folosesc la magie.

| Steregoi a răspuns (pentru RAY):

Pentru a "vedea" sau "a intui" sau a "deduce" numai ceea ce omul sau animalul poate vedea sau percepe, omul sau animalul nu are nevoie de inteligență sau rațiune.

In order to "see" or "intuit" or "deduce" only what human or animal can see or perceive, the human or the animal does not need intelligence or reason.

######